زمان نامناسب بودجه‌ریزی مانع توسعه عمرانی مناطق سردسیر

زمان نامناسب بودجه‌ریزی مانع توسعه عمرانی مناطق سردسیر عضو هیأت رییسه کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس، گفت: دولت دوازدهم در ۶ماه نخست سال بیش از هر مقوله‌ای عملکردش را معطوف به انتخابات و تعیین وزرا کرده است. اصغرسلیمی در گفت‌وگو با خانه‌ملت، درباره این‌که چرا اقتصاد در نیمه اول سال انتظارت را برآورده نکرد، […]

زمان نامناسب بودجه‌ریزی مانع توسعه عمرانی مناطق سردسیر

عضو هیأت رییسه کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس، گفت: دولت دوازدهم در ۶ماه نخست سال بیش از هر مقوله‌ای عملکردش را معطوف به انتخابات و تعیین وزرا کرده است.

اصغرسلیمی در گفت‌وگو با خانه‌ملت، درباره این‌که چرا اقتصاد در نیمه اول سال انتظارت را برآورده نکرد، گفت: در۶ ماه نخست، سکان‌داری دولت دوازدهم بیش از هر مقوله‌ای دولت درگیر کارزار انتخاباتی و تعیین وزرا بوده است، بنابراین عملکرد دولت دوازدهم برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور موفق ارزیابی نمی‌شود.

 زمان نامناسب بودجه‌ریزی در بهارستان مانع تحقق توسعه عمرانی مناطق سردسیر

عضو هیأت رییسه کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس، تصریح‌کرد: یکی از موانع توسعه عمرانی کشور، زمان بودجه‌ریزی عمرانی در بهارستان است، زیرا بودجه عمرانی زمانی برای عملیاتی کردن، پروژه‌های عمرانی در مناطق سردسیر اختصاص می‌یابد که طبق شرایط آب و هوایی انجام عملیات عمرانی امکان‌پذیر نیست، بنابراین بودجه‌های عمرانی بهارستان تنها می‌توانند، توسعه عمرانی در مناطق گرمسیری را به پروسه عملیاتی و اجرایی برسانند.

سلیمی افزود: دولت دوازدهم انتظارات اقتصادی کشور را در۶ ماه نخست سال برآورد نکرده است و این در حالی است که دولت دوازدهم در ایجاد فرج اقتصادی ناکام بوده است.

 گذر از تحولات خارجی بازار اقتصادی با نگاه ویژه به مقوله بسته‌بندی شکیل

 وی ادامه‌داد: برای گذر از تحولات خارجی و سیاسی به نفع کشورمان ویژه باید نگاه ویژه به برندسازی، بسته‌بندی شکیل و بازاریابی داشت تا بتوان در چرخه اقتصاد صادراتی حضور بهینه به عمل آورد، بنابراین وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد باید با یک پروسه اقتصادی صنعت بسته‌بندی را برای اقتصاد کشاورزی کشور مورد حمایت قرار دهند تا بتوان در بازار رقابتی صادراتی حضور فراگیر داشت.

نماینده مردم سمیرم در مجلس‌شورای‌اسلامی، افزود: برای خروج از رکود اقتصادی باید سرمایه‌گذاری بین‌المللی را در اقتصاد داخلی نهادینه کرد تا در این راستا بتوان از تکنولوژی به روز کشورهای صنعتی در چرخه تولید بهره برد.

 مشکلات بانکی مانع حضور پایدار سرمایه‌گذاران خارجی

وی ادامه‌داد: عدم تمایل حضور سرمایه‌گذاران خارجی در چرخه اقتصاد ریشه در مشکلات بانکی دارد و این امر موجب می‌شود که تولیدکننده نتواند در معادلات جهانی اقتصادی حضور مستمر و فعال به عمل آورد.

سلیمی افزود: دولت و وزارت خارجه باید با قراردادهای همچون برجام مشکلات بانکی کشور را برطرف کند تا بتوان سرمایه‌گذاری خارجی را برای سرمایه‌گذاری در داخل کشور ترغیب کرد، اما لازمه عملیاتی شدن این پروسه برداشتن موانع بانکی برای تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی است.

نماینده مردم سمیرم در مجلس‌شورای‌اسلامی، تصریح‌کرد: برای عبور از چالش‌های اقتصادی و درمان رکود اقتصادی باید از تصمیمات آنی در عرصه اقتصاد جلوگیری شود تا بتوان با برنامه‌های اقتصادی، مسیر توسعه اقتصادی را تسهیل کرد.

 خروج از رکود اقتصادی نیازمند صادرات تولیدات غیرنفتی

وی تصریح‌کرد: خروج از رکود اقتصادی نیازمند صادرات تولیدات غیرنفتی است تا بتوان مازاد تولید داخلی به‌ویژه در محصولات کشاورزی را برای ایجاد ارزآوری و فرصت‌های اشتغال با یک برنامه‌ریزی مدرن به بازارهای هدف صادر کنیم.

سلیمی ادامه‌داد: برای خروج از رکودهای اقتصادی دولت باید علاوه بر رعایت مؤلفه‌های تولید صادراتی، افزایش کیفی و کمی تولید را نیز در دستور کار قرار بگیرد

نماینده مردم سمیرم در مجلس‌شورای‌اسلامی، افزود: برای جلوگیری از دادوستد کالاهای قاچاق خارجی در بازار باید تمام کالاهای خارجی با اتیکت‌های قانونی نرخ گذاری و سپس به‌فروش بروند.

وی ادامه داد: برای آرامش نرخ مسکن دولت باید مالیات‌های سنگین بر خانه‌های خالی ببندد تا بتوان بازار مسکن را رونق داد و این درحالی است که تنها در کلان‌شهر تهران ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار واحد خالی داریم.

 ایجاد فضای رقابتی صادراتی کلید توازن قیمت کالاهای اساسی کشور

سلیمی افزود: با ایجاد فضای رقابتی در بازار صادراتی کشور می‌توان نرخ کالاهای اساسی کشور را نیز برای شهروندان به توازن رساند تا تمام طبقات جامعه بتوانند کالاهای اساسی و غذایی را همسو با نرخ تورم خریداری کنند.

نماینده مردم سمیرم در مجلس‌شورای‌اسلامی، تصریح‌کرد: دولت توان در نظر گرفتن یارانه برای همسو کردن نرخ کالاهای غذایی و اساسی برای تمام دهک‌های اقتصادی جامعه را ندارد زیرا باید برای کاهش نرخ تولید برای همسو شدن با تورم، یارانه فراگیر وارد چرخه تولید کند، بنابراین بهترین ایده این است که ما به سمت رقابتی شدن و ارزآوری در تولیدت غذایی حرکت کنیم تا درآمدزایی از طریق صادرات موجب شود، نرخ کالاهای اساسی و غذایی برای شهروندان کاهش یابد.

وی خاطرنشان‌کرد: سود بانکی در برخی از کشور‌ها برای چرخش تولید بسیار نازل و در برخی دیگر از کشور‌ها نیز سود بانکی به صفر می‌رسد، اما با توجه به این‌که بانک‌های داخلی در کشور سودهای مناسبی برای سپرده‌‌های بانکی در نظر می‌گیرند، سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند به جای ورود در چرخه تولید، منابع مالی‌‌اش را به بانک‌ها بسپارند.

سلیمی، افزود: برای سپردن وام به سرمایه‌گذار برای ورود به چرخه تولید با ید توان تخصصی تولیدکننده مورد بررسی و آنالیز قرار دهد.

ورود سرمایه‌گذاران خارجی به چرخه بازار اقتصادی نیازمند کنترل نوسانات ارزی

وی تصریح کرد: اگر خواهان حضور سرمایه‌گذاران خارجی در چرخه تولید هستیم، دولت باید تأثیر نوسانات نرخ ارز را در بازار اقتصادی کنترل کند تا سرمایه‌گذار خارجی متقاعد شود که بازار اقتصادی ایران دارای ثبات اقتصادی است.

 

عضو هیأت رییسه کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس، یادآور شد: دولت باید با ایجاد سدمحکمی مانع رسیدن موج گرانی کالاهای اساسی و غذایی به شهروندان شود تا بازار کالاهای اساسی و غذایی در کشور به ثبات برسد.