تعهد ایران برای احیای ۲۰ درصد تالاب‌های در مرز خطر

تعهد ایران برای احیای ۲۰ درصد تالاب‌های در مرز خطر عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی مجلس گفت: براساس تعهدات ایران در کنوانسیون رامسر حداقل ۲۰ درصد تالاب‌‌ها باید احیا شود. به گزارش خانه‌ملت، علی‌اکبری با یادآوری این‌که اجرای طرح‌های مدیریتی برای نگهداری از مناطق حفاظت شده از جمله تکالیف سازمان حفاظت از محیط‌زیست است، […]

تعهد ایران برای احیای ۲۰ درصد تالاب‌های در مرز خطر

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی مجلس گفت: براساس تعهدات ایران در کنوانسیون رامسر حداقل ۲۰ درصد تالاب‌‌ها باید احیا شود.

به گزارش خانه‌ملت، علی‌اکبری با یادآوری این‌که اجرای طرح‌های مدیریتی برای نگهداری از مناطق حفاظت شده از جمله تکالیف سازمان حفاظت از محیط‌زیست است، گفت: ممکن است ضعف‌هایی در حوزه اجرای طرح‌های حفظ محیط‌زیست وجود داشته باشد، اما به هیچ عنوان در کشور منطقه حفاظت‌شده‌ای که بدون طرح‌های مدیریتی ر‌ها شده باشد، نداریم.

نماینده مردم شیراز در مجلس دهم شورای اسلامی، ادامه‌داد: اگر موردی از مناطق حفاظت شده، که بدون اجرای برنامه ر‌ها شده باشد، گزارش شود، به‌طور قطع مجلس برای پیگیری این موضوع ورود پیدا خواهد کرد.

اکبری با ابراز امیدواری از تغییر مدیریتی در سازمان حفاظت از محیط‌زیست خاطرنشان‌کرد: براساس مطالبی که از قول آقای کلانتری در رسانه‌ها منتشر شده، می‌توان نتیجه گرفت که، دیدگاه‌های وی تفاوت آشکاری با دیدگاه‌های خانم ابتکار دارد، اما در روند جدید فعالیت سازمان حفاظت از محیط‌زیست، باید تکالیفی که برای این سازمان تعیین شده به‌طور کامل انجام شود.

وی یادآورشد: هم‌اکنون برای اجرای برنامه‌هایی که از جمله وظایف ذاتی سازمان حفاظت از محیط‌زیست بوده، براساس موافقتنامه‌ای که با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور امضا کرده، منابع مالی اختصاص داده شده است، بنابراین این سازمان نمی‌تواند نسبت به انجام تکالیفی که برای آن مشخص شده، بی‌توجه باشد.

اکبری در بیان مشکلاتی که در حوزه محیط‌زیست کشور وجود دارد، ادامه داد: خشک شدن بسیاری از تالاب‌های کشور، که عمدتاً عامل انسانی به دلیل برداشت‌های بی‌رویه، در بروز آن نقش داشته یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که، در حوزه محیط‌زیست با آن مواجه هستیم، کما این‌که نتیجه تحقیقات به عمل آمده از بررسی دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه، تأییدی بر این امر بوده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآورشد: هم‌اکنون دریاچه بختگان که جزو کنوانسیون رامسر بوده، دومین دریاچه بزرگ داخلی است، که در معرض خشک شدن قرار گرفته و این در حالی است که ما در پی کنوانسیونی که امضا کرده‌ایم، در قبال این اتفاق مسؤول هستیم، ضمن این‌که تداوم خشک شدن تالاب‌‌ها در آینده عاملی برای ایجاد ریزگرد‌ها می‌شود، که به دنبال آن بهداشت و سلامت مردم به خطر می‌افتد، بنابراین در این شرایط باید حداقل ۲۰ درصد تالاب‌هایی که در مرز خطر هستند، احیا شوند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس‌شورای‌اسلامی، در مورد تدابیری که قانون‌گذار برای رفع مشکلات زیست‌محیطی اندیشیده است، تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه بندهایی به راه‌های حفظ محیط زیست و منابع طبیعی اختصاص داده شده و تکالیفی برای سازمان حفاظت از محیط‌زیست در جهت غنی‌سازی جنگل‌ها و احیای تالاب‌ها، به‌طور کامل مشخص شده است.

 

گفتنی است حسین‌مصطفوی، عضو هیأت علمی گروه تنوع زیستی و مدیریت اکوسیستم‌های پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی، با بیان این‌که هیچ بهانه‌ای حتی کاستی‌های اطلاعاتی نباید باعث شود مناطق حفاظت شده بدون طرح‌های مدیریتی به حال خود ر‌ها شوند، گفت: « ایران کشوری با تضادهای گسترده اقلیمی و دارای تنوع زیستی بسیار برجسته بوده که از این منظر در رده کشورهای برتر دنیا قرار می‌گیرد، اما متأسفانه روند حفاظت از این تنوع زیستی چندان رضایت‌بخش نیست کما این‌که هر روز شاهد تخریب زیستگاه‌های مختلف و نابودی گونه‌های کم‌نظیر هستیم.»