بازرسی نحوه پرداخت حقوق کارمندان در شرکت‌های فن‌آوری اطلاعات

  شرکت‌های فن‌آوری اطلاعات در صورت پرداخت حقوق به‌کارمندان خود از طریق سهام، تحت بازرسی دقیق‌تری قرار خواهند گرفت. به گزارش ایسنا به نقل از نیویورک‌تایمز، در چند سال گذشته لینکدین – شرکت ارتباطات مجازی حرفه‌ای – بخش بزرگی از حقوق کارمندان خود را با سهام پرداخت کرده است. لینکدین در سال ۲۰۱۴، ۳۱۹ میلیون […]

 

شرکت‌های فن‌آوری اطلاعات در صورت پرداخت حقوق به‌کارمندان خود از طریق سهام، تحت بازرسی دقیق‌تری قرار خواهند گرفت.

به گزارش ایسنا به نقل از نیویورک‌تایمز، در چند سال گذشته لینکدین – شرکت ارتباطات مجازی حرفه‌ای – بخش بزرگی از حقوق کارمندان خود را با سهام پرداخت کرده است.

لینکدین در سال ۲۰۱۴، ۳۱۹ میلیون دلار از بدهی خود را به شکل سهام یا ۱۴ درصد از عایدات به‌کارمندان خود پرداخت کرد. این میزان در سال ۲۰۱۵ به ۵۱۰ میلیون دلار یا ۱۷ درصد افزایش پیدا کرد. در آن زمان این مقادیر به میزان قابل توجهی در وال‌استریت کاهش پیدا کردند.

حال ممکن است این روند تغییر کند. در حالی که لینکدین آماده می‌شود تا گزارش درآمد ۳ ماهه خود را ارایه دهد، وال‌استریت به شدت نظارت بر سهام‌های واگذارشده به‌کارمندان این شرکت را بالا برده است خصوصا حالا که این شرکت رشد اندکی نشان داده و ارزش سهام آن سقوط کرده است.

مارک می‌- تحلیلگر اینترنتی – در بخشی از تحقیق خود آورده است: پرداخت حقوق به شکل سهام توسط شرکت‌های سیلیکون ولی، دلایل بیش‌تری برای نیاز به نظارت و احتیاط بیش‌تر روی لینکدین فراهم می‌کند.

البته این مسأله محدود به لینکدین نمی‌شود. حال که فصل وصول درآمدهای تکنولوژیک نزدیک است، توجه شرکت‌های فن‌آوری زیادی به پرداخت حقوق به شکل سهام جلب شده است.

پرداخت حقوق به‌کارمندان به شکل سهام، هنگامی که وضعیت ارزش سهام شرکت مناسب است اصلا مورد سؤال قرار نمی‌گیرد زیرا این روند عملاً موجب علاقه‌مند شدن کارمندان به عملکرد شرکت خواهد شد. این سیستم در واقع یک فرایند حقوقی است اما در هنگام رشد ارزش سهام، وال‌استریت بیش‌تر روی نتایج عملکرد شرکت تمرکز می‌کند.

اما امسال شرکت‌های فن‌آوری وضعیت چالشی‌تری در بازار سهام داشته‌اند. این مسأله موجب شده است که سرمایه‌گذاران نگاه دقیق‌تری به صحت نتایج مالی شرکت‌ها بیندازند. بازرسی سهام‌‌ها به این معنی است که در بررسی درآمدهای شرکت، این سهام‌های پرداخت‌شده به عنوان حقوق هم در نظر گرفته می‌شوند و بعضی معیارهای اندازه‌گیری مالی مثل درآمد و تفاوت‌ها، به شکل قابل توجهی بدتر به نظر خواهند رسید.

شرکت‌های فن‌آوری معمولاً با سخاوت زیادی سهام‌های خود را به‌کارمندان می‌دهند و به همین دلیل هم بیش‌تر مورد توجه قرار می‌گیرند. طبق آمار شرکت Equilar در سال ۲۰۱۴ در حالی که ۱۵۰۰ شرکت عادی به‌طور میانگین ۴۵۰۱۹۸ سهم را به‌کارمندان خود اختصاص دادند، شرکت‌های فن‌آوری ۷۹۸۰۰۰ سهم مختص کارمندان داشتند.

در نتیجه طبق گفته مارک ماهانی – تحلیلگر بازار مرکزی RBC – تمرکز بیش‌تری روی میزان سهام‌های واگذار‌شده به عنوان حقوق در شرکت‌های اینترنتی شده است. ماهانی می‌گوید که این پرداخت‌ سهام به عنوان حقوق، می‌توانند موجب انحراف در نمود صحت میزان درآمد‌های یک شرکت شوند و آن را بیش‌تر از میزان واقعی نشان دهند.

ماهانی اظهار می‌کند که توئیتر، لینکدین و یاهو از شرکت‌هایی هستند که به شکل قابل توجهی به پرداخت با سهام تکیه دارند. وی در گزارش خود می‌نویسد: پرداخت حقوق به شکل سهام شرکت توئیتر در دو سال اخیر، به‌طور میانگین ۳۹ درصد عایدات شرکت بوده است که بیش‌ترین میزان در میان شرکت‌های اینترنتی است.

 

لینکدین که امسال سهامش تا ۴۸ درصد کاهش پیدا کرده است، از پاسخ به سؤالات در این رابطه خودداری کرد. توئیتر که ارزش سهامش امسال تا ۲۰ درصد کاهش یافته نیز به سؤالات مربوط پاسخی نداد. شرکت فن‌آوری دیگری که تحت بازرسی تحلیلگران وال‌استریت قرار گرفته، Workday است که نرم‌افزارهای منابع انسانی و مدیریت مالی می‌فروشد. انتظار می‌رود که این شرکت پرداخت‌های به شکل سهام خود را تا ۴۸ درصد در سال ۲۰۱۷ بالا ببرد که طبق گفته سارا هیندلیان -تحلیلگر گروه مک‌کوایر- درواقع بیش‌تر از رشد درآمد آن خواهد بود.