حباب قیمت خودروهای خارجی

رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران مطرح کرد حباب قیمت خودروهای خارجی سعید مؤتمنی گفت: در این بلاتکلیفی که بازار خودروی وارداتی دچار آن شده است، تعدادی از شرکت‌ها با توجه به بنیه مالی قوی که داشتند از شرایط سوء استفاده کردند، در حالی که می‌دانند قیمت‌ها واقعی نیست و امکان واردات وجود ندارد باز هم خودرو پیش […]

رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران مطرح کرد

حباب قیمت خودروهای خارجی

سعید مؤتمنی گفت: در این بلاتکلیفی که بازار خودروی وارداتی دچار آن شده است، تعدادی از شرکت‌ها با توجه به بنیه مالی قوی که داشتند از شرایط سوء استفاده کردند، در حالی که می‌دانند قیمت‌ها واقعی نیست و امکان واردات وجود ندارد باز هم خودرو پیش فروش کردند.

رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص بالا رفتن قیمت ارز و تأثیرگذاری آن بر روی قیمت‌ خودروهای خارجی گفت: قیمت خودروهای وارداتی در ۳ ماه اخیر آنقدر افزایش پیدا کرده که دیگر بازار کشش هیچ‌گونه افزایش قیمتی را ندارد و با توجه به این‌که قیمت دلار در دو هفته‌ گذشته بالا رفته، هنوز زود است که تأثیری بر روی بازار خودرو بگذارد.

سعید مؤتمنی ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به بسته شدن سایت ثبت سفارش خودرو دیگر خودرویی در بازار وجود ندارد که بخواهد گران شود و شرایط امروز در واقع به نفع آقایانی است که از رانت استفاده کردند و در طی همین سه ماه با وجود بسته بودن سایت، خودرو وارد کردند.

وی تصریح کرد: قیمت امروز خودروهای خارجی واقعی نیست و ما شاهد یک حباب در بازار هستیم به‌طور مثال خودروی سورنتو که تا دو ماه پیش ۲۳۰ میلیون تومان بود، حالا ۲۹۵ میلیون شده است و مشتری هم ندارد؛ زیرا فعالین این حوزه می‌دانند که به محض باز شدن سایت، قیمت‌ها پایین خواهد آمد. در حالت عادی حتی اگر قیمت دلار ۴۵۰۰ تومان باشد هیچ وقت قیمت سوناتا ۱۸۵ میلیون تومان نخواهد بود. این در حالی است که این خودرو تا دو ماه پیش تا ۱۶۰ میلیون معامله می‌شد.

مؤتمنی درمورد سوءاستفاده از شرایط موجود توسط شرکت‌ها و واردکنندگان گفت: در این بلاتکلیفی که بازار خودروی وارداتی دچار آن شده است، تعدادی از شرکت‌ها با توجه به بنیه مالی قوی که داشتند از شرایط سوءاستفاده کردند، در حالی که می‌دانند قیمت‌ها واقعی نیست و امکان واردات وجود ندارد، باز هم خودرو پیش فروش کردند.

 

مؤتمنی گفت: به‌طور کلی پیش فروش خودرو کار غلطی است و باید جلوی آن گرفته شود. شرکت تولید کننده و وارد کننده باید ماشین را در اموال خود داشته باشد و آن را به رؤیت خریدار برساند این حق خریدار است که کالایی که می‌خواهد بخرد را لمس کند. امروز برخی نمایندگی‌های رسمی با وجود گذشت ۱۲ ماه از موعد تحویل خودرو، هنوز نتوانستند خودروی مربوطه را وارد کنند.