استقبال از ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر لزوم تدوین یک راهبرد مشخص برای حضور صادرکنندگان در بازارهای جهانی تأکید کرد. به گزارش خانه ملت، محمدرضاپورابراهیمیداورانی در خصوص روز ملی صادرات گفت: مسایل صادرکنندگان در جلسات متعددی که با صادرکنندگان برگزار شده مو رد بررسی قرار گرفته […]
استقبال از ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر لزوم تدوین یک راهبرد مشخص برای حضور صادرکنندگان در بازارهای جهانی تأکید کرد.
به گزارش خانه ملت، محمدرضاپورابراهیمیداورانی در خصوص روز ملی صادرات گفت: مسایل صادرکنندگان در جلسات متعددی که با صادرکنندگان برگزار شده مو رد بررسی قرار گرفته و دغدغههای آنان شنیده شده است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رشد ۱۵ درصدی واردات تصریح کرد: عمدتاً میزان واردات کالاهایی که سرمایهای نیستند با افزایش روبرو بوده که نکته قابلتأملی است و باید در ۶ ماهه دوم سال تلاش بیشتری برای جلوگیری از واردات غیرضروری انجام شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجموعه صادراتی که در کشور در حال شکلگیری است عمدتاً بر تولید کالاهای مرتبط با بخش نفت و گاز است و قاعدتاً هدفگذاری کشور در حوزه صادرات غیرنفتی باید رویکرد مذکور متحول شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه ی گفتوگوی خود با خانه ملت تصریح کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس همواره اعلام آمادگی کرده است که در موضوعات مختلف مانند ارایه مشوقهای صادراتی مساعدتهای لازم را داشته باشد تا فضای صادرات کشور متحول شود.
کمتوجهی به بخشنامه معاون اول رییسجمهور درباره مشوقهای صادراتی
پورابراهیمیداورانی گفت: هر ساله از طریق معاون اول رییسجمهور بخشنامهای در خصوص مشوقهای صادراتی ابلاغ میشود که ظاهراً برخی از مواد بخشنامه در حوزه اجرایی، خیلی نمود پیدا نمیکند، اما در هر صورت مجلس این آمادگی را دارد که به توسعه صادرات در بخش غیرنفتی و همچنین نفتی کمک کند چرا که اگر تراز بازرگانی کشور را ارتقا نیابد تأثیرات منفی آن منجر به ایجاد اختلال در حوزه مسایل ارزی میشود و به زیان اقتصاد کشور است.
یکی از دغدغهها و گلایههای فعالان اقتصادی در امر صادرات بر این اساس است که در کشورهایی که برای صادرات، هدف محسوب میشوند از لحاظ ارتباط منطقی بین وزارتخانهها و سفرا با فعالان اقتصادی ضعف وجود دارد
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: پس از پیگیریهای مستمر از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس و نمایندگان خانه ملت به موضوع فعالتر شدن بخش اقتصادی سفارتخانههای خارج از کشور توجه شود و در این راستا در یک الی دو ماه اخیر اتفاقات مهمی رقم خورد و ساختار وزارت امور خارجه تغییراتی پیدا کرده است.
وی افزود: اعتقاد ما بر این است حوزه دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه باید احیا شود و رویکرد این وزارتخانه متفاوت از گذشته شود که البته با اقدامات انجام شده و اصلاحات ساختاری صورت گرفته به نظر میرسد تحولات جدیدی در وزارت خارجه در راستای کمک به فعالان اقتصادی در خارج از کشور صورت گیرد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از دغدغهها و گلایههای فعالان اقتصادی در امر صادرات بر این اساس است که در کشورهایی که برای صادرات، هدف محسوب میشوند از لحاظ ارتباط منطقی بین وزارتخانهها و سفرا با فعالان اقتصادی ضعف وجود دارد.
پورابراهیمی داورانی گفت: امیدواریم تغییرات ناشی از تغییرات ساختاری در وزارت امور خارجه که به ایجاد معاونت اقتصادی در این وزارتخانه منتهی شده بتواند در حوزه تسهیل کار فعالان اقتصادی در خارج از کشور مؤثر باشد.
رقابتهای منفی بین فعالان اقتصادی در خارج از کشور
وی در خصوص وظیفه فعالان بخش خصوصی برای توسعه صادرات گفت: اتاقهای بازرگانی، اصناف و تعاون و همچنین فعالان بخش خصوصی باید راهبرد مشخص در خصوص ورود ایران به بازارهای خارج از کشور داشته باشند چرا که امروز ظرفیتهای بزرگی در جمهوری اسلامی وجود دارد اما به دلیل رقابتهای منفی بین فعالان اقتصادی در خارج از کشور که انجام میشود چالشهای اساسی به وجود آورده است.
عملیات انتحاری صادرگنندگان ایرانی برای تخریب یکدیگر/صادرکنندگان با خارجیها رقابت کنند
پورابراهیمیداورانی تصریح کرد: گزارشها از وضعیت شرکتهای صادراتی در خارج از کشور بر این اساس است که یک استراتژی تمرکزی بر عهده گرفته شده و یک شرکت اصلی مبنای کار قرار گرفته و سایر مجموعهها در این رابطه کمک میکنند که هدف مد نظر تحقق پیدا کند این در حالی است که در کشور ما از صادرکننده خرد و متوسط گرفته تا صادرکننده عمده متأسفانه در یک رقابت منفی دست به عملیات انتحاری برای تخریب یکدیگر در خارج از کشور میزنند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تا زمانی که کالاهای صادرکنندگان در کشور وجود دارد از مجلس و دولت
در کشور ما از صادرکننده خرد و متوسط گرفته تا صادرکننده عمده متأسفانه در یک رقابت منفی دست به عملیات انتحاری برای تخریب یکدیگر در خارج از کشور میزنند.
این موضوع را مطالبه میکنند که از آنان حمایت شود اما در خارج از کشور به جای اینکه در کنار هم باشند دست به عملیات انتحاری میزنند تا بعضاً روی قیمت و مسایل دیگر با هم رقابت کنند این در حالی است که باید رقابت آنها با سایر کشورها باشد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی امور بازرگانی خارجی درخواست داریم که نشست ویژه برای تدوین یک راهبرد مشخص برای حضور در بازارهای جهانی برگزار کند.
توسعه صادرات مطالبات جدی مجلس از دولت
وی با تأکید بر اینکه نباید بازارهای جهانی از دست برود، گفت: امکان دارد بر اساس تدابیر کارشناسی به این جمعبندی نهایی دست یابیم که شرکتهای صادراتی قدرتمند در کشور دایر شود تا تمامی صادرکنندگان به اندازه سهم خود منتفع شوند همچنین امکان دارد مجوزهای خاصی صادر شود تا بتوانیم در رقابت در زمینه صادرات با کشورهای دیگر موفق باشیم.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: امیدواریم که دولت دوازدهم زمینه توسعه صادرات را بیشتر فراهم کند البته کمیسیون اقتصادی نیز موضوعات مذکور را به عنوان مطالبات جدی مجلس پیگیری خواهد کرد که نتیجه آن در پایان سال جاری حداقل مثبت شدن تراز بازرگانی کشور باشد که تبعات اقتصادی مثبت برای کشور به همراه داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.