صادرات غیرنفتی کشور بیش از ۴۷ هزار میلیارد دلار است

معاون اول رییس‌جمهور صادرات غیرنفتی کشور بیش از ۴۷ هزار میلیارد دلار است معاون اول رییس‌جمهور با تأکید بر این‌که ایران به دنبال همکاری با اقتصاد دنیا است، اظهارکرد: همان‌طوری که رهبری فرمودند سیاست جمهوری‌اسلامی‌ایران همکاری با همه کشور‌ها به استثنای رژیم غاصب صهیونیستی‌ که آنها را به رسمیت نمی‌شناسیم، است. بر این اساس آمریکایی‌‌ها […]

معاون اول رییس‌جمهور

صادرات غیرنفتی کشور بیش از ۴۷ هزار میلیارد دلار است

معاون اول رییس‌جمهور با تأکید بر این‌که ایران به دنبال همکاری با اقتصاد دنیا است، اظهارکرد: همان‌طوری که رهبری فرمودند سیاست جمهوری‌اسلامی‌ایران همکاری با همه کشور‌ها به استثنای رژیم غاصب صهیونیستی‌ که آنها را به رسمیت نمی‌شناسیم، است. بر این اساس آمریکایی‌‌ها خودشان را از همکاری اقتصادی با ایران محروم کردند.

به گزارش ایلنا، اسحاق‌جهانگیری دیروز در مراسمی که به مناسبت بیست و یکمین سالروز ملی صادرات در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تأکید بر اهمیت صادرات در اقتصاد ایران اظهارکرد: اگر بخواهیم به مسایل توسعه‌ای کشور بپردازیم در می‌یابیم که تولیدی ماندگار و قادر به ادامه حیات است که در صحنه‌های مهم رقابتی از جمله بازارهای بین‌المللی حضور داشته باشد.

جهانگیری با تأکید بر لزوم ایجاد تنوع در درآمدهای اقتصادی کشور گفت: اگر می‌خواهیم اقتصاد ایران را در مقابل نوسانات ناشی از فشارهای بین‌المللی مقاوم کنیم، باید درآمدهای اقتصاد را تنوع بخشیم.

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به میزان صادرات غیرنفتی کشور خاطرنشان‌کرد: در گذشته زمانی که در کشور از صادرات غیرنفتی صحبت می‌کردیم، ارقامی نظیر ۱٫۵ و دو میلیارد دلار مطرح می‌شد، اما امروز میزان صادرات غیرنفتی کشور بیش از ۴۷ میلیارد دلار است که امیدوار هستیم این میزان به ۵۰ هزار میلیارد دلار افزایش یابد. قطعاً کسانی این مسیر سخت را طی کرده‌اند و کشور را به این نقطه رسانده‌اند که باید مورد تقدیر قرار بگیرند و احترامشان حفظ و جایگاهشان ارتقا یابد.

جهانگیری با تأکید بر لزوم حفظ احترام صادرکنندگان در کشور، ادامه‌داد: امسال میزان درآمدهای غیرنفتی حداقل در بخش دولتی دو برابر درآمدهای نفتی شده است و این کار بزرگ را صادرکنندگان انجام داده‌اند.

وی همچنین به میزان شاغلین کشور در بخش‌های دولتی و خصوصی اشاره و اظهارکرد: در مقطع فعلی حدود ۲۴ میلیون نفر در کشور مشغول به‌کار هستند که از این میزان تنها ۴ میلیون نفر در دولت کار می‌کنند و سایر مشاغل را تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشور ایجاد کرده‌اند.

معاون اول رییس‌جمهوری با تأکید بر این‌که باید برای حدود ۴ میلیون بیکار موجود در کشور شغل ایجاد شود تا بیکاری در کشور نباشد، گفت: کسانی این میزان شغل را ایجاد کرده‌اند که کشور را به جایی رسانده‌اند که امروز میزان تولید ناخالص ۱۴۰ میلیارد دلار و اقتصاد ایران به اقتصاد هجدهم یا نوزدهم دنیا تبدیل شده است.

جهانگیری تصریح‌کرد: بخش خصوصی کشور زحمت بسیاری کشیده و باید همواره قدر آنها دانسته شود. چرا که زمانی که آنها به دنبال انجام کارهای بزرگ‌تر هستند به نحوه برخورد مسؤولان با خود نگاه می‌کنند. همچنین خارجی‌‌ها نیز نحوه برخورد مسؤولان با بخش خصوصی را بررسی می‌کنند و چنانچه که مشاهده کنند در کشور با بخش خصوصی با خوبی رفتار می‌شود، برای سرمایه‌گذاری وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان این‌که کشور امروز از پشتوانه ارزی خوبی برخوردار است، خاطرنشان‌کرد: در مقطع فعلی سالانه ۴۵ الی ۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی کشور است که به پول جاری حاصل از آن دسترسی داریم. همچنین حدود ۴۵ الی ۵۰ میلیارد دلار نیز میزان درآمدهای حاصل از صادرات غیرنفتی کشور است. پس در بخش عرضه ارز در سال توانایی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار را داریم.

جهانگیری ادامه‌داد: حدود ۵۰ میلیارد دلار رقم واردات کالایی اقتصاد کشور و رقم دیگری نیز ممکن است برای بخش خدمات مورد استفاده قرار بگیرد. اما در مجموع نسبت عرضه ارز به تقاضا در طراز مثبت و بالایی قرار دارد. به همین جهت دلیلی ندارد که بگذاریم تلاطمی در نرخ ارز ایجاد شود.

معاون اول رییس‌جمهوری با تأکید بر این‌که رژیم غاصب صهیونیستی یکی از این موارد استثنا است که ما او را به رسمیت نمی‌شناسیم، اضافه‌کرد: دومین کشور آمریکا است که آنها خودشان را از همکاری با اقتصاد ایران محروم کردند. ما هیچگاه به آمریکایی‌‌ها نگفته‌ایم که شما نباید در اقتصاد ایران کار کنید، بلکه این مقاومت آمریکایی‌‌ها بوده که با سیاست‌های ناصحیحی که در پیش گرفته‌اند شرکت‌های خود را از کار با ایران محروم کردند وگرنه بازار ایران محدودیتی برای کشوری که به دنبال کار اقتصادی و در چارچوب سیاست‌های این کشور باشد، ندارد.

وی همچنین درباره درخواست برخی صادرکنندگان مبنی بر حمایت از صادرکنندگان با اعطای اعتبار فروشنده گفت: در بسته حمایتی مصوب سال ۹۶ ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی آمده که صندوق توسعه ملی باید دو میلیارد دلار اعتبار خریدار به کشورهایی که می‌خواهند کالای ایرانی بخرند تخصیص دهند. حال چنانچه صادرکنندگان نیز تقاضای دریافت اعتبار فروشنده را دارند، ‌این امکان وجود دارد تا در گفت‌وگو با وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت اقتصاد دارایی تصمیم‌گیری‌هایی در این زمینه اتخاذ شود.

 

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در ادامه صحبت‌های خود با تأکید بر این‌که دولت صادقانه به دنبال افزایش صادرات است، گفت: این نیاز احساس می‌شود که صادرکنندگان باید با شرکت‌های مهم خارجی متصل شوند و به صورت مشترک برای صادرات و سرمایه‌گذاری در این زمینه همکاری داشته باشند. ما از بخش خصوصی انتظار داریم که با تمام قدرت به دنبال عملیاتی کردن ورود سرمایه‌گذاری خارجی به داخل باشند.