کاروان توسعه شهرها از دروازه روستاها عبور میکند وقتی صحبت از روستا و روستایی به میان میآید، بیاختیار، کار و تولید در اذهان تداعی میشود و این جمله معروف که به واقع کاروان توسعه شهرها از دروازه روستاها عبور میکند. به گزارش مهر، حدود ١٢ هزار سال پیش بود که بشر و به عبارت بهتر […]
کاروان توسعه شهرها از دروازه روستاها عبور میکند
وقتی صحبت از روستا و روستایی به میان میآید، بیاختیار، کار و تولید در اذهان تداعی میشود و این جمله معروف که به واقع کاروان توسعه شهرها از دروازه روستاها عبور میکند.
به گزارش مهر، حدود ١٢ هزار سال پیش بود که بشر و به عبارت بهتر ساکنین آن روز فلات ایران، کشاورزی را اختراع کردند و آن زمان بود که انسان کوچرو به جای اینکه برای زندگی و تغذیه خود تابع اقلیم و آب و هوا باشد، یکجا نشین شد، برای خود خانه و پناهگاه ساخت و به این ترتیب، روستاها ساخته شد و تمدن شکل گرفت بنابراین، روستاها خاستگاه تمدن نیز محسوب میشوند.
با ایجاد پدیده تجارت و راه افتادن کاروانها و قافلهها، شهرها و به عبارت بهتر، آبادیهای بزرگتر شکل گرفت ولی حیات و رونق این شهرها و تردد در شاهراهای تجاری مانند ابریشم و ادویه نیز در گرو تولیدات روستایی بود.
امروز نیز چنین است؛ اگر به خوبی و با دقت به همه کسب و کارها نگاه کنیم در مییابیم که بهطور مستقیم و غیرمستقیم به روستا و روستایی وابستهاند.
مدت زمان کوتاهی، بحث فرآوردههای مصنوعی در صنعت و حتی در صنایع غذایی داغ شده بود اما دیری نپایید که بنا به اصرار و درخواست مشتریان، مجدداً نگاهها به سمت تولیدات محصولات صنعتی با پایه طبیعی جلب شد و در صنایع غذایی هم محصولات طبیعی و ارگانیک ارزش پیدا کردند.
بنابراین با هر دیدگاهی چنانچه به دنبال توسعه هستیم باید محور توسعه را روستاهای مولد قرار دهیم و اگر به روستا و روستایی توجه شود، امنیت غذایی حاصل، اقتصاد مقاومتی تحقق و نهادههای مورد نیاز بخشهای صنعت و خدمات هم تأمین میشود.
نیمه مهرماه است و چند سالی است که برای اولین بار روز ملی روستا در تقویم رسمی کشورمان ثبت شده است، این توجه و این حرکت نمادین را قدر دانسته و امیدواریم روزبهروز بر جایگاه و منزلت روستا و روستایی در جامعه ما افزوده شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.