پروژه مدیریت دارایی‌های دولت تا سال ۹۹ تکمیل می‌شود

خزانه دار کل کشور پروژه مدیریت دارایی‌های دولت تا سال ۹۹ تکمیل می‌شود خزانه‌دار کل کشور با پیش‌بینی وجود یک میلیون ملک دولتی در کشور گفت: اجرای پروژه مولدسازی مدیریت دارایی‌های دولت تا پایان سال ۹۹ به‌طور کامل اجرایی خواهد شد. به گزارش ایرنا؛ سیدرحمت‌ا…اکرمی در همایش ملی «مولدسازی و مدیریت دارایی‌های دولت» در مرکز […]

خزانه دار کل کشور

پروژه مدیریت دارایی‌های دولت تا سال ۹۹ تکمیل می‌شود

خزانه‌دار کل کشور با پیش‌بینی وجود یک میلیون ملک دولتی در کشور گفت: اجرای پروژه مولدسازی مدیریت دارایی‌های دولت تا پایان سال ۹۹ به‌طور کامل اجرایی خواهد شد.

به گزارش ایرنا؛ سیدرحمت‌ا…اکرمی در همایش ملی «مولدسازی و مدیریت دارایی‌های دولت» در مرکز همایش‌های رازی، برنامه‌های خزانه‌داری کل کشور را برشمرد و افزود: هوشمندسازی و شفاف‌سازی عملیات مالی دولت یا همان خزانه‌داری الکترونیکی، یکی از برنامه‌های اصلی این وزارتخانه است که امیدواریم در دولت دوازدهم به سرانجام برسد.

وی افزود: مولدسازی و مدیریت دارایی‌های دولت دیگر برنامه خزانه‌داری کل کشور به شمار می‌رود.

اکرمی با بیان این‌که اجرای این کار ابعاد و لایه‌های گسترده‌ای دارد، افزود: ابتدا باید مبنای حقوقی و نظری را احصا کنیم، سپس تجارب سایر کشور‌ها را رصد کنیم.

وی بر ایجاد حسابداری تعهدی تأکید کرد و گفت: خزانه‌داری کل کشور از ابتدای تأسیس تاکنون، حسابداری نقدی را اجرایی کرده و لازم است به سمت حسابداری تعهدی حرکت کند.

این مقام مسؤول، بر طراحی مدیریت نوین در وزارت اقتصاد، خزانه‌داری کل کشور و دستگاه‌های اجرایی تأکیدکرد و گفت: آنچه در مولدسازی و مدیریت دارایی‌های دولت دنبال می‌کنیم، این است که مدیریت جامع، یکپارچه و متمرکز دولت مستقر شود.

وی افزود: باید الگوهای مولدسازی دارایی‌های دولت به عنوان ابزار تأمین منابع مالی از طریق اجاره، استجاره، صکوک اجاره، ترهین و توثیق و … پیگیری شود و ما توانستیم در دو مرحله ترازنامه دولت را با وجود همه مشکلاتی که دارد، تدوین کنیم.

اکرمی با بیان این‌که پس از احصای دارایی‌های دولت، نوبت تعیین ارزش دارایی‌های دولت است، گفت: باید اعلام شود که دولت به معنی حاکمیت است نه فقط دستگاه‌های اجرایی.

خزانه‌دار کل کشور گفت: در نهایت این پروژه باید به این نقطه برسیم که پس از شناسایی و تعیین ارزش دارایی، آیا استفاده بهینه از آن می‌شود یا خیر.

معاون نظارت مالی وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر این‌که باید به سمت مدیریت نوین دارایی‌ها و اموال دولت حرکت کنیم، افزود: پیش‌بینی می‌کنیم که در سال ۱۳۹۹ پروژه مولد‌سازی و مدیریت دارایی‌های دولت به‌طور کامل مستقر می‌شود.

خزانه‌دار کل کشور افزود: تاکنون ۲۵ درصد کار را انجام داده‌ایم و می‌خواهیم تا پایان سال پیشرفت کار را به ۶۰ درصد برسانیم.

به اعتقاد اکرمی، این کار به سرانجام نمی‌رسد مگر این‌که همه دستگاه‌های مرتبط و اجرایی همکاری کنند.

وی ادامه‌داد: برای این کار هر مبنای قانونی را نیاز داشتیم، مجلس‌شورای‌اسلامی در اختیار دولت قرارداد، اما باید این قوانین، درست اجرایی شوند.

خزانه کل کشور، میزان پیشرفت این پروژه را ۲۵ درصد اعلام کرد و گفت: اجرای کامل این پروژه تا سال ۹۹ تعیین شده است و در پایان اجرای آن، شناسایی و ارزش گذاری کامل اموال دولتی، باید لایحه برای استفاده بهینه و ارزش‌آفرینی آنها به دولت کنیم.

وی با بیان این‌که تاکنون۳۵۰ هزار ملک دولتی با ارزش نهایی شد بالغ بر ۵۶۸۳۶ هزار میلیارد ریال در سامانه سادا ثبت شده است، افزود: پیش‌بینی اولیه وجود حدود یک میلیون ملک در اختیار دستگاه‌های اجرایی است که ارزش آن سر به فلک می‌کشد و می‌تواند پشتوانه مناسبی برای تأمین طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای دولت باشد.

اکرمی اظهارداشت: چه دولت را به معنای حکومت، چه به معنی دستگاه اجرایی و چه به معنی قوای سه‌گانه در نظر بگیریم، باز هم مجموع اموال دولت رقم عجیبی است.

خزانه‌دار کل کشور، بودجه عمومی در سال جاری را ۳۴۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: اگر این اموال که ارزش آنها سر به فلک می‌کشد را شناسایی کنیم، پشتوانه مناسبی برای بودجه دولت خواهد بود.

 

وی یادآورشد: در پایان اجرای این پروژه و شناسایی همه اموال دولت و ارزش‌گذاری آنها، لایحه‌ای برای بهینه‌سازی این اموال تهیه و تقدیم دولت می‌شود تا بتوان با استفاده از ابزارهایی چون صکوک، استجاره و… از آنها بهره برد.