خشک شدن اسرارآمیز عمیقترین دریاچه جهان دریاچه بایکال، عمیقترین دریاچه جهان، تحت تأثیر بزرگترین بحران خود در طول تاریخ معاصر است. این بحران همراه با ممنوعیت صید ماهی به خصوصی که این دریاچه قرنها زیستگاه آن بوده، آغاز شده است. به گزارش ایسنا، در طول چند سال اخیر این دریاچه که یکی از مهمترین جاذبههای […]
خشک شدن اسرارآمیز عمیقترین دریاچه جهان
دریاچه بایکال، عمیقترین دریاچه جهان، تحت تأثیر بزرگترین بحران خود در طول تاریخ معاصر است. این بحران همراه با ممنوعیت صید ماهی به خصوصی که این دریاچه قرنها زیستگاه آن بوده، آغاز شده است.
به گزارش ایسنا، در طول چند سال اخیر این دریاچه که یکی از مهمترین جاذبههای بینالمللی گردشگری محسوب میشود در اثر یک سری پدیدههای مضر که بعضی از آنها همچنان بر دانشمندان آشکار نشده، فلج شده است.
این پدیدهها عبارتند از ناپدید شدن ماهی اموال، رشد سریع جلبکهای متعفن و مرگ گونههای بومی اسفنجهای متعلق به منطقه وسیع ۳٫۲ میلیون هکتاری این دریاچه.
این دریاچه یکی از بزرگترین ذخایر آب شیرین جهان است که یک پنجم این آبها را در خود جای داده است. بایکال که در سیبری واقع در روسیه قرار دارد یکی از شگفتیهای طبیعی جهان است که یونسکو آن را شایسته ثبت به عنوان یک میراث جهانی دانسته است.
تنوع زیستی بالای بایکال شامل بیش از ۳۶۰۰ گونه گیاهی و حیوانی است که اکثر آنها بومی این دریاچه هستند.
سازمان شیلات روسیه به خبرگزاری فرانسه اعلام کرده: دولت از ترس عواقب غیرقابل بازگشت صید بیرویه ماهیان امول، از ماه اکتبر ممنوعیت صید این ماهیان که از خانواده قزلآلا محسوب میشوند را تصویب کرده است.
این سازمان همچنین از کاهش زیست توده این ماهی در بایکال خبر داد و اعلام کرد: حجم آنها از ۲۵ میلیون تن در ۱۵ سال پیش به ۱۰ میلیون تن رسیده است.
حجم آب بایکال به آبوهوا بستگی دارد. در حال حاضر خشکسالی و کم عمق شدن رودخانهها و کمبود مواد مغذی در آبهای وابسته به این دریاچه به چشم میخورد. آب سطحی آن گرمتر شده و این گونه ماهیان آب گرم را دوست ندارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.