افزایش دیاکسید کربن بر همه آبزیان اثر خواهد گذاشت یک مطالعه بزرگ حاکیست که تمام انواع موجودات ساکن اقیانوسها دستخوش پدیده اسیدی شدن آبها خواهند شد که ناشی از افزایش تولید دیاکسیدکربن توسط جامعه مدرن است. به گزارش ایسنا، این مطالعه که ۸ سال طول کشیده و ۲۵۰ کارشناس و متخصص علوم زیستمحیطی در آن […]
افزایش دیاکسید کربن بر همه آبزیان اثر خواهد گذاشت
یک مطالعه بزرگ حاکیست که تمام انواع موجودات ساکن اقیانوسها دستخوش پدیده اسیدی شدن آبها خواهند شد که ناشی از افزایش تولید دیاکسیدکربن توسط جامعه مدرن است.
به گزارش ایسنا، این مطالعه که ۸ سال طول کشیده و ۲۵۰ کارشناس و متخصص علوم زیستمحیطی در آن شرکت داشتهاند نشان میدهد که به خصوص نوزادان دریایی در این میان آسیبپذیر خواهند بود.
این بدان معنی است که شمار ماهیهای «روغن» (Cod) که به بزرگسالی خواهند رسید میتواند به یک چهارم یا کمتر کاهش یابد.
این ارزیابی محصول پروژه «بیواسید» است که توسط مؤسسات آلمانی هدایت میشود. قرار است خلاصهای از یافتههای اصلی این ارزیابی در ماه نوامبر در نشست سالانه مذاکرهکنندگان آب و هوایی سازمان ملل که امسال در شهر بن برگزار خواهد شد عرضه شود.
نویسندگان گزارش «تأثیر بیولوژیکی اسیدی شدن اقیانوسها» میگویند که بعضی از جانوران ممکن است مستقیماً از گرمایش بهره ببرند اما حتی این گروه هم احتمالاً در اثر تغییرات در شبکه غذایی به دلیل گرمایش بهطور غیرمستقیم آسیب خواهند دید.
به علاوه بررسیها نشان میدهد که تغییرات ناشی از اسیدی شدن در اثر تغییرات اقلیمی، آلودگی، توسعه سواحل، ماهیگیری بیرویه و کودهای کشاورزی بدتر خواهد شد.
اسیدی شدن اقیانوسها به این دلیل اتفاق میافتد که دیاکسیدکربن آزاد شده در اثر سوزاندن سوختهای فسیلی در آب حل میشود و به تولید اسید کربنیک منجر میشود که PH (خاصیت اسیدی یا بازی) آب را تغییر میدهد.
از زمان شروع انقلاب صنعتی میانگین PH آبهای سطحی اقیانوسها از ۸٫۲ به ۸٫۱ کاهش یافته یعنی میزان اسیدی بودن آب ۲۶ درصد بالا رفته است.
کارشناسان از سال ۲۰۰۹ در این برنامه مشغول مطالعه تأثیر اسیدی شدن بر آبزیان در جریان دورههای مختلف حیات، چگونگی تأثیر آن بر شبکه غذایی و امکان تخفیف این آثار از طریق انطباق تکاملی بودهاند.
بعضی از مطالعات در آزمایشگاه بود اما سایر مطالعات در دریای شمال، بالتیک، اقیانوس منجمد شمالی و پاپوآ گینهنو انجام شد.
ترکیبی از بیش از ۳۵۰ مقاله علمی درمورد تأثیر اسیدی شدن اقیانوسها آشکار میکند که تقریباً نیمی از گونههای جانوری که آزمایش شدند واکنشی منفی به افزایش متوسط تراکم دیاکسیدکربن در آب داشتند.
کارول ترلی، متخصص اسیدی شدن اقیانوس از آزمایشگاه دریایی پلیموت این آزمایشات را فوقالعاده مهم میداند.
او در این باره گفت: این مطالعه باعث شناخت گستردهای درباره تأثیر اسیدی شدن بر طیف وسیعی از ارگانیسمهای دریایی از میکروبها گرفته تا ماهیها داشته است.
او تأکید کرد: با نزدیک شدن مذاکرات تغییرات اقلیمی سازمان ملل در ماه نوامبر امسال در بن، حالا خوب میدانیم که اقیانوسها و اکوسیستمهای آن را نباید نادیده گرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.