فرش قرمز مناقصات میادین نفتی برای حضور شرکت‌های خارجی

    رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی ایران اعلام کرد که مزایده برای مشارکت در میدان‌های نفت و گاز ایران، در ماه‌های ژوئن یا جولای امسال (خرداد یا تیر) برگزار می‌شود. به گزارش شانا، سید مهدی حسینی، در اجلاسی در پاریس، اعلام کرد که مناقصه برای مشارکت در میدان‌های نفت و گاز ایران، در ماه‌های […]

 

 

رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی ایران اعلام کرد که مزایده برای مشارکت در میدان‌های نفت و گاز ایران، در ماه‌های ژوئن یا جولای امسال (خرداد یا تیر) برگزار می‌شود.

به گزارش شانا، سید مهدی حسینی، در اجلاسی در پاریس، اعلام کرد که مناقصه برای مشارکت در میدان‌های نفت و گاز ایران، در ماه‌های ژوئن یا ژوئیه امسال انجام خواهد شد.

حسینی گفت: میدان‌هایی که به مناقصه گذاشته می‌شوند، بیش‌تر میدان‌های بزرگ هستند و برخی میدان‌های مشترک با کشورهای همسایه را نیز در بر می‌گیرند.

وی از شرکت‌های بین‌المللی دعوت کرد که آمادگی خود را برای مشارکت در پروژه‌های احتمالی به مسؤولان ایران اعلام کنند.

ایران می‌خواهد قبل از هرگونه توافق در خصوص برنامه تثبیت تولید به سطح تولید قبل از تحریم‌ها بازگردد.

رویترز به نقل از مهدی حسینی، رییس کمیته بازنگری در قرار‌دادهای نفتی ایران اعلام کرده است که ایران تولید نفت خود را تا زمانی که سطح آن به قبل از تحریم‌ها نرسد، فریز نخواهد کرد.

حسینی در کنفرانسی در پاریس خاطرنشان کرد: تولید نفت ما قبل از تحریم‌ها روزانه حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بود و چیزی در حدود ۲٫۵ تا ۲٫۶ میلیون بشکه در روز صادر می‌کردیم، بنابراین هرگونه رقمی کم‌تر از این سطح به معنی یک تحریم دیگر علیه ما است و این چیزی است که ما نمی‌توانیم بپذیریم.

سخنان حسینی در شرایطی است که پیش‌تر روسیه و دیگر تولید‌کنندگان بزرگ اوپک در دوحه قطر گردهم آمدند تا بتوانند برای توافق درباره‌ فریز تولید نفت و ایجاد ثبات در قیمت‌ها توافق کنند.

یک منبع ناشناس آگاه به صنعت نفت ایران به رویترز گفت که تهران در راستای پس گرفتن سطح تولید قبل از تحریم‌ها حتی حاضر است قیمت‌های پایین نفت را بپذیرد.

این منبع با اشاره مشخص به این حقیقت که ایران در راستای توافق با قدرت‌های جهانی برنامه هسته‌ای خود را محدود کرده تا تحریم‌های اقتصادی لغو شوند، گفت: ما قصد داریم سهم خود را از بازار نفت پس بگیریم. برای ما نفت تنها ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی را تأمین می‌کند. ما سابقاً نفت خود را در جریان جنگ ایران و عراق شش دلار در هر بشکه می‌فروختیم. این‌که آیا در ماه ژوئن توافقی حاصل می‌شود یا خیر باید از عربستان و روسیه سؤال کنید. زیرا آن‌ها مشکل‌ساز هستند.

 

مسکو و ریاض بزرگ‌‌ترین تولید‌کنندگان نفت جهان هستند و هرگونه توافق آن‌ها روی فریز نفتی اهمیت قابل توجهی دارد.