رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان به طرحهای عمرانی در ۷ ماهه امسال رییس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه به نسبت وصول درآمدها، بودجه دستگاهها تخصیص مییابد، از اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه به طرحهای عمرانی در ۷ ماهه امسال خبر داد. به گزارش ایرنا، […]
رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد
اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان به طرحهای عمرانی در ۷ ماهه امسال
رییس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه به نسبت وصول درآمدها، بودجه دستگاهها تخصیص مییابد، از اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه به طرحهای عمرانی در ۷ ماهه امسال خبر داد.
به گزارش ایرنا، محمدباقرنوبخت در حاشیه آیین روز ملی آمار و برنامهریزی که در وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: پرداختهای عمرانی هر سه ماه انجام میشود و خزانهداری به میزان وصولی، به دستگاهها بودجه تخصیص میدهد.
وی با بیان اینکه بودجه سال آینده بر مبنای بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در دست تدوین است، اظهارداشت: در این شیوه دستگاههای اجرایی به میزان هدفی که تعیین شده است، بودجه میگیرند و هر ۳ ماه بررسی میشود که چه میزان هدف مورد نظر را انجام دادهاند.
نوبخت اظهارداشت: در شیوه کنونی بودجهریزی، هزینه خدمات، مقدار و هدف دستگاه مبنای کار است و تخصیصها نیز براساس عملکرد انجام میشود.
دستگاهها به سمت صرفهجویی حرکت کنند
سخنگوی دولت با یادآوری سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد مقاومی، دستگاههای اجرایی به سمت صرفهجویی در هزینهها حرکت کرده و آن را رعایت کنند.
نوبخت با تأکید بر اینکه هزینههای صرفهجویی شده را میتوان صرف سرمایهگذاری جدید کرد، منابع مالی دولت را با وجود افزایش درآمدهای مالیاتی و نیز انتشار اوراق مشارکت محدود دانست و گفت: اگر قرار باشد هرچه درآمد مالیاتی داریم یا اوراق میفروشیم صرف هزینههای جاری کنیم، چگونه میتوان بودجه طرحهای عمرانی را تأمین کرد.
معاون رییسجمهوری گفت: اکنون طی ۷ ماه ۳۰۰ هزار میلیارد ریال (۳۰ هزار میلیارد تومان) به طرحهای عمرانی تخصیص دادهایم که بخشی از این تخصیص به شکل نقدی بوده است.
وی با بیان اینکه امسال میخواهیم حدود ۴۴۰ هزار میلیارد ریال (۴۴ هزار میلیارد تومان) در طرحهای عمرانی سرمایهگذاری کنیم، اظهارداشت: از این رقم مبلغ ۳۴۵ هزار میلیارد ریال سهم انتشار اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامی است.
نوبخت بودجه عمرانی سال ۹۲ را ۲۰ هزار میلیارد ریال و در سال ۹۵ معادل ۴۲۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: در این مدت بودجه عمرانی ۹۰ درصد اضافه شد.
معاون رییسجمهوری با اشاره به بودجه جاری گفت: بودجه جاری دولت در سال ۹۲ معادل ۱۲۰۰ هزار میلیارد ریال (۱۲۰ هزار میلیارد تومان) بود که اکنون به ۲۰۵۰ هزار میلیارد ریال (۲۰۵هزار میلیارد تومان) رسیده و حدود ۶۵ درصد رشد داشته است.
رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه درآمدهای مالیاتی توانسته بخشی از هزینههای دولت را جبران کند، گفت: در سالهای گذشته برای جبران کاستیهای دولت از شیوه انتشار اسناد خزانه اسلامی استفاده شد تا دولت در بازه زمانی یک تا دو ساله، پول را به دارندگان این اوراق بازگرداند.
وی در عین حال شیوه انتشار اوراق خزانه برای تأمین مالی دولت را یک روش دائمی ندانست و گفت: این روش تنها در مقطعی که قیمت نفت بهشدت نزول کرد، میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: در آن شرایط یا باید جمهوریاسلامیایران تسلیم میشد و یا سازوکارهای مختلف راه گریز مییافت و طرحهای عمرانی خود را اجرا میکرد.
نوبخت با تأکید بر اینکه دولت نمیتواند برای پوشش هزینههای خود مالیات را بیش از اندازه استفاده کند، انتشار اوراق مشارکت را یکی از راهکارهای دولت برای برونرفت از شرایط کنونی برشمرد و گفت: بر این مبنا امسال ۲۱۰ هزار میلیارد ریال از اوراق مشارکت منتشر شده صرف پرداختهای عمرانی میشود.
وی پرداخت حقوق کارکنان و نیز پرداخت سود و سررسید اوراق مشارکت و اسناد خزانه را از اولویتهای دولت دانست و گفت: شیوه انتشار استاد خزانه در دنیا نیز به عنوان یک ابزار مالی پرکاربرد است و دولتهایی چون ژاپن و آمریکا به خاطر انتشار همین اوراق مالی بدهکارترین دولتها هستند.
وی گفت: اگر هم قیمت نفت بیشتر شود باز هم از اوراق استفاده میکنیم و البته این کارها مانعی برای صرفهجویی در هزینههای دولت نخواهد بود.
نوبخت با تأکید بر اینکه صرفهجویی به این معنی نیست که به همه دستگاهها ۱۰ درصد کمتر بودجه دهیم، اظهارداشت: دستگاهی که سال گذشته بودجهای دریافت کرده اما امسال مأموریتش تغییر کرده است، میتواند بودجه کمتر و یا بیشتری را بگیرد.
وی روش بودجه ریزی عملیاتی را نوعی صرفهجویی در هزینهها دانست و گفت: این شیوه یعنی اینکه با چشم باز و واقعبینانه هزینهها را تقلیل دهیم.
معاون رییسجمهوری با بیان اینکه میتوان سال آینده تصمیمگیری درباره بودجههای استانی را به همان استان داد، گفت: این کار مجوز مجلس را میخواهد و باید در لایحه بودجه سال آینده این شرایط را قائل شویم میتواند میزان صرفهجویی را به خزانه بر نگرداند و همه را برای بودجه عمرانی استفاده کند.
وی گفت: سازمان برنامه و بودجه با تأکید رییسجمهوری مصمم است این کار را انجام دهد و نمایندگان مجلس هم برای این مهم اعلام همکاری کردند.
ارقام بودجه ۹۷ هنوز قطعی نشده است
نوبخت در خصوص سناریوی قیمت نفت در بودجه سال آینده گفت: هنوز قیمتها را قطعی نکردهایم؛ اعداد مختلفی با محاسبات و مبانی پیشنهاد میشود اما هنوز جمعبندی نکردیم تا روی اعداد مطمئن بودجهریزی کنیم.
وی با اشاره به قیمت ارز گفت: برای قیمت دلار هم همینطور است؛ چند تا عدد در هم ضرب میشود و میتواند درآمدهای نفتی را مشخص کند؛ یکی از اینها مقدار فروش نفت، دیگری قیمت هر بشکه و سومی نرخ تسعیر ارز است تا مشخص شود هر دلار با چه نسبتی به ریال تبدیل شود.
نباید از اثرگذاری نرخ دلار بر تورم غافل بود
رییس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه دولت برای جلوگیری از نوسان قیمت دلار تلاش میکند، گفت: ممکن است بتوانیم با اعداد بیشتری دلار را به ریال تبدیل کنیم اما نباید اثرگذاری آن بر نرخ تورم را فراموش کنیم.
نوبخت یادآورشد: نوسان قیمت دلار و تورم میتواند فقرا را فقیرتر و اغنیا را غنیتر کند و موجب شرایطی شود که ارزش ریال در برابر دلار کاهش یابد.
سخنگوی دولت تصریحکرد: دولت از ارزان کردن ریال در برابر دلار که پول بیشتری بهدست آورد، اجتناب میکند زیرا به دنبال افزایش قدرت خرید مردم و پول ملی است؛ ابزارهای قانونی هم در اختیار دولت است که جلوی نوسانات بازار را بگیرد.
وی وظیفه دولت را حمایت از مردم دانست و با یادآوری اینکه قیمت دلار روز گذشته به کمتر از ۴۰ هزار ریال رسید، گفت: باز هم باید به همین ترتیب تلاش کنیم و جلوی نوسانات قیمت ارز را بگیریم.
نوبخت گفت: بدنه دولت چند میلیون نفر است و کارشناسان دیدگاههای متنوعی در خصوص نوسان قیمت ارز دارند اما سیاست دولت که رییسجمهوری به عنوان مسؤول دولت دوازدهم هم همین نظر را دارد، تقویت پول ملی است.
وی اضافهکرد: رییسجمهوری به افزایش قدرت خرید مردم اعتقاد دارد و بر این باور است افزایش نرخ تورم قدرت خرید مردم را کاهش میدهد؛ افزایش قیمت دلار هم باعث کاهش قدرت خرید مردم میشود. رییسجمهوری به این دو موضوع حساس است.
نوبخت همچنین گفت که سازمان برنامه و بودجه سیاست جلوگیری از نوسان قیمت ارز را پیگیری میکند.
** با درآمدهای غیرمطمئن نمیتوان هزینههای قطعی را پوشش داد
رییس سازمان برنامه و بودجه درباره احتمال بروز کسری در بودجه امسال نیز اظهارداشت: در لایحه تقدیمی دولت به مجلس، درآمد دولت از محل مالیات و نفت ۳۱۹۰ هزار میلیارد ریال (۳۱۹ هزار میلیارد تومان) بود اما پس از تصویب در مجلس، این رقم به ۳۴۶۰ هزار میلیارد ریال (۳۴۶ هزار میلیارد تومان) رسید.
وی با تأکید بر اینکه به میزان افزایش مصارف دولت باید منابع پیش بنی شود، گفت: با درآمدهای غیرمطمئن نمیتوان هزینههای مطمئن را به بودجه تحمیل کرد.
**نیازمند ۷۷۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری هستیم
معاون رییسجمهوری همچنین گفت: برای تحقق رشد ۸ درصدی به عنوان هدف برنامه ششم توسعه، باید که هدف برنامه ششم توسعه است باید ۷۷۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری کنیم که یکهزار هزار میلیارد ریال آن (۱۰۰ هزار میلیارد تومان) برای بودجههای عمرانی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.