شیوع چالشی مشابه نهنگ آبی در فیس‌بوک!

وقتی کودکان برای ۴۸ ساعت ناپدید می‌شوند شیوع چالشی مشابه نهنگ آبی در فیس‌بوک! در روزهای اخیر شاهد رواج چالشی جدید در دنیای مجازی هستیم که کودکان با هدف محاسبه میزان ذکر شدن نام آنها به عنوان فرد گم شده در شبکه‌های مجازی برای مدت زمان ۴۸ ساعت ناپدید می‌شوند. به گزارش سیناپرس؛ هنوز بحران […]

وقتی کودکان برای ۴۸ ساعت ناپدید می‌شوند

شیوع چالشی مشابه نهنگ آبی در فیس‌بوک!

در روزهای اخیر شاهد رواج چالشی جدید در دنیای مجازی هستیم که کودکان با هدف محاسبه میزان ذکر شدن نام آنها به عنوان فرد گم شده در شبکه‌های مجازی برای مدت زمان ۴۸ ساعت ناپدید می‌شوند.

به گزارش سیناپرس؛ هنوز بحران ناشی از بازی آنلاین نهنگ آبی در جهان خاتمه نیافته و هر روز شاهد اخباری مبنی بر خودکشی جوانان در رابطه با این چالش هستیم که خبر‌ها حاکی از رواج چالشی جدید در فیس‌بوک است که بار دیگر نوجوانان و کودکان را هدف قرارداده و آنها را وادار به انجام کارهای احمقانه و خطرناکی می‌کند.

در این چالش که چالش ۴۸ساعته (hours challenge 48) نام دارد، نوجوانان و کودکان تشویق می‌شوند تا برای دو روز ناپدید شده و از خانه فرار کنند. براساس اطلاعات منتشر شده در این رابطه، کودکان شرکت‌کننده در این چالش معمولاً به صورت گروهی با یکدیگر قرار گذاشته و بدون اطلاع به هیچ یک از آشنایان خود برای مدت زمان ۴۸ ساعت، ناپدید می‌شوند.

شاید برای بسیاری از والدین، دلیل رخ دادن این موضوع بسیار بی‌معنا بوده و حتی باعث عصبانیت آنها شود، زیرا هدف از این چالش و ناپدید شدن، محاسبه تعداد ذکر نام فرد گم شده (mention) در صفحات مجازی بوده و این تعداد برای کودکان ملاک بوده و هر چه تعداد ذکر نام آنها بیش‌تر باشد، امتیاز بیش‌تری کسب می‌کنند.

ممکن است به نظر برسد که به‌طور طبیعی در هنگام گم شدن یک کودک، والدین به تنها موضوعی که فکر نمی‌کنند، صفحات مجازی و فیس‌بوک باشد و قاعدتاً آنها باید از نیروهای پلیس، امداد و … کمک گرفته و در اماکنی که احتمال پیدا شدن فرزندشان وجود دارد به جستجو بپردازند، اما در روزهای اخیر شاهد انتشار و اشتراک‌گذاری حجم زیادی از مطالب مرتبط با گم شدن فرزندان از سوی والدین در فیس‌بوک هستیم که این پیام‌ها توسط افراد مختلفی بازنشر شده‌اند. متأسفانه این واکنش، دقیقاً همان هدفی است که سازندگان چالش فوق در پی آن بوده و کودکان و نوجوانان از آن به عنوان نشانه کسب امتیاز بیش‌تر استفاده می‌کنند.

البته در مقابل تعدادی از افراد فعال در حوزه اجتماعی نیز تلاش کرده‌اند با انتشار اطلاعاتی مناسب در این رابطه، به والدین و کودکان اطلاع‌رسانی کرده و آنها را از عواقب این چالش احمقانه مطلع کنند. متأسفانه حجم باز نشر و انتشار این اطلاعات در مقایسه با موارد مرتبط با انجام چالش، بسیار کم و غیرقابل مقایسه است.

به گفته کارشناسان، صفحات مجازی دارای قابلیت بسیار زیادی برای یافتن افراد گم شده است و طی سال‌های گذشته بسیاری از افراد گم شده، به این ترتیب پیدا شده‌اند و این نوع سوءاستفاده از قابلیت مفید شبکه‌های اجتماعی از سوی گروهی با هدف سرگرمی و فریب کودکان و نوجوانان جای تأمل و بررسی داشته و موجب خشم و عصبانیت گروه زیادی از والدین شده است.

تصور این موضوع نیز سخت است که در شرایطی که والدین در حالت روحی بسیار بدی به سر برده و با اضطراب و دل نگرانی در جستجوی فرزندان خود بوده و به هر گوشه و کناری سرک کشیده و نیروهای پلیس و امداد نیز درگیر این مسأله شده‌اند، کودکان فریب خورده در این چالش در حال تفریح و خندیدن به همه این افراد هستند.

از سوی دیگر این مسأله در دل خود زمینه‌ساز خطرات بسیار زیادی بوده و کودکان در معرض مخاطراتی جدی قرار می‌دهد. در این میان نکته‌ای که شاید بیش از هر چیز توجه را به خود جلب کند، این است که اگر تا چند سال پیش کسی این موضوعات را به صورت جدی مطرح می‌کرد واکنش عمومی نسبت به وی مناسب نبوده و این موارد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شدند اما چه چیزی باعث شده است که این چالش‌های بی‌منطق و فاقد پشتوانه عقلانی در سطح جهانی محبوب شده و افراد زیادی درگیر آن شوند؟

 

 موضوعی که کارشناسان علوم اجتماعی و روانشناسی باید به آن پاسخی منطقی داده و راهکارهایی برای مواجه با این شرایط ارایه کنند.. در خاتمه برای بار دیگر تأکید می‌شود که به هیچ عنوان به فرزندان کودک و نوجوان خود اجازه استفاده نامحدود و بدون کنترل از اینترنت را نداده و به‌طور ویژه روابط او در شبکه‌های مجازی را کنترل کنید.