برخی داروهای گیاهی موجب سرطان میشوند یافتههای جدید پژوهشگران نشان میدهد مصرف داروهای گیاهی برخلاف تصور عموم مردم بیخطر نبوده و میتواند موجب بروز مشکلاتی جدی شود. در این مطالعات مشخص شد مصرف یکی از داروهای سنتی چینی سبب افزایش خطر سرطان کبد میشود. به گزارش سیناپرس، نتایج تحقیقات جدید تیمی از پژوهشگران تایوانی نشان […]
برخی داروهای گیاهی موجب سرطان میشوند
یافتههای جدید پژوهشگران نشان میدهد مصرف داروهای گیاهی برخلاف تصور عموم مردم بیخطر نبوده و میتواند موجب بروز مشکلاتی جدی شود. در این مطالعات مشخص شد مصرف یکی از داروهای سنتی چینی سبب افزایش خطر سرطان کبد میشود.
به گزارش سیناپرس، نتایج تحقیقات جدید تیمی از پژوهشگران تایوانی نشان میدهد استفاده از برخی داروهای گیاهی میتواند عامل بروز جهشهای ژنتیکی منجر به سرطان کبد شود. در این مطالعات، پژوهشگران بهطور خاص به بررسی یک داروی گیاهی که در طب سنتی چینی و به منظور درمان طیف وسیعی از بیماریها استفاده میشود، پرداختند. این دارو از گروه گیاهان Aristolochia بوده و مصرف آن میتواند دلیل اصلی شیوع سرطان کبد در شرق آسیا باشد.
در این مطالعات، پژوهشگران بهطور خاص به بررسی یک داروی گیاهی که در طب سنتی چینی و به منظور درمان طیف وسیعی از بیماریها استفاده میشود، پرداختند. این دارو از گروه گیاهان Aristolochia بوده و مصرف آن میتواند دلیل اصلی شیوع سرطان کبد در شرق آسیا باشد.
به گفته محققان، در حدود ۵۰۰ نوع مختلف از گیاهان خانواده Aristolochia در طبیعت وجود دارد که حدود ۱۰۰ نوع آن برای مصارف پزشکی سنتی استفاده میشود. استیونروزن (Steven Rozen) از پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه دوک (Duke-NUS Medical School) در سنگاپور که در مطالعات فوق حضور داشت، اعلام کرد: «این گیاهان بسیار زیبا بوده و گلهایی به شکل شیپور دارند.»
عصاره این گیاه از گل، ریشه و ساقه آن گرفته شده و از گذشتههای دور تاکنون مصرف پزشکی داشته است. برای نخستین بار تردیدها درباره خطرناک بودن این ماده در دهه نود میلادی مطرح شد. در این زمان استفاده از این گیاه با هدف کاهش وزن، سبب از کار افتادن کلیه تعداد زیادی از زنان مصرفکننده شده و مشخص شد عصاره این گیاه با عارضهای به نام بالکان نفروپاتی (Balkan nephropathy) مرتبط است که به عنوان عامل اصلی امراض کلیوی بین مردم بوسنی، بلغارستان، کرواسی، رومانی و صربستان شناخته میشود.
در سال ۲۰۱۳ میلادی پژوهشگران دریافتند یکی از ترکیبات این گیاه دارویی که با نام آریستولوچیک اسید (aristolochic acid) شهرت دارد، سبب بروز جهش ژنتیکی از طریق هدف قراردادن پایه آدنین (adenine) درکدهای ژنتیکی دی.ان.ای میشود.
خطری فراگیر و جهانی
در ادامه این تحقیقات، یکی از اعضای این تیم پژوهشی موفق به کشف عامل جهش ژنتیکی منجر به بروز سرطان کبد در این گیاه شد. در حقیقت با تکیه بر این یافته جدید مشخص شد که استفاده از این داروی گیاهی، احتمال ابتلا به بیماریهای کبدی یا سرطان کبد را در فرد مصرفکننده افزایش میدهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.