اقلیم کوتاه آمد؛ انتخابات ریاست و پارلمان اقلیم کردستان ۸ ماهه به تعویق افتاد

اقلیم کوتاه آمد؛ انتخابات ریاست و پارلمان اقلیم کردستان ۸ ماهه به تعویق افتاد پارلمان اقلیم کردستان دیروز با تعویق ۸ ماهه برگزاری انتخابات ریاستی و پارلمانی این اقلیم موافقت کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، پارلمان اقلیم کردستان در استان اربیل تصمیم گرفت تا انتخابات ریاست و پارلمان این اقلیم را به […]

اقلیم کوتاه آمد؛ انتخابات ریاست و پارلمان اقلیم کردستان ۸ ماهه به تعویق افتاد

پارلمان اقلیم کردستان دیروز با تعویق ۸ ماهه برگزاری انتخابات ریاستی و پارلمانی این اقلیم موافقت کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، پارلمان اقلیم کردستان در استان اربیل تصمیم گرفت تا انتخابات ریاست و پارلمان این اقلیم را به مدت ۸ ماه به تعویق بیندازد.

از بین ۱۱۱ نماینده پارلمان کردستان عراق ۶۸ نماینده در این جلسه حاضر بودند که ۶۰ تن به تمدید فعالیت پارلمان و تعویق برگزاری انتخابات ریاست و پارلمان اقلیم به مدت ۸ ماه رأی دادند در حالی که ۸ نماینده به تعویق این دو انتخابات رأی منفی دادند.

به رغم برخی مخالفت‌‌ها با تمدید دوره پارلمان کردستان عراق اما بالاخره این پارلمان در جلسه امروز خود رأی به تمدید آن داد.

در این راستا یک منبع در پارلمان کردستان اعلام کرد که پارلمان سومین جلسه خود را پشت درهای بسته بدون حضور جنبش گوران (تغییر) و جماعت اسلامی برگزار کرد.

این جلسه با حضور تمامی فراکسیون‌‌ها به جز این دو گروه برگزار شد و به خبرنگاران اجازه ورود به این جلسه داده نشد.

جنبش تغییر با تمدید دوره کنونی پارلمان اقلیم مخالفت کرد و این‌گونه دلیل آورد که تمدید دوره آن به نفع منافع شخصی و حزبی است. در حالی که بر تشکیل دولت موقت برای آمادگی جهت برگزاری انتخابات تأکید کرد.

برزومحمد، رییس فراکسیون تغییر در پارلمان کردستان گفت: تمدید دوره کنونی نقض حقوق رأی‌دهندگان است و این کودتایی بر مشروعیت از طریق نقض قوانین است در حالی که باید دولت و مقامات کنونی استعفا دهند.

کمیسیون انتخابات و همه‌پرسی در اقلیم کردستان اخیراً به تعلیق اقدامات برای برگزاری انتخابات پارلمانی اقلیم رأی داد که قرار بود نوامبر برگزار شود.

هندرین‌محمد، رییس کمیسیون انتخابات در کردستان عراق با اعلام تعویق انتخابات کردستان عراق به دلیل عدم ثبت‌نام نامزد‌ها گفته بود: پیش‌بینی می‌شود ریاست کنونی اقلیم که تحت کنترل حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعودبارزانی و نیز پارلمان کنونی که ۲۰۱۳ انتخاب شد تا زمان برگزاری انتخابات جدید به‌کار خود ادامه دهند.

کناره‌گیری آلاطالبانی از ریاست فراکسیون اتحادیه میهنی کردستان پارلمان عراق

از سوی دیگر، آلاطالبانی، نماینده پارلمان عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که آریزعبدا…، پست ریاست فراکسیون اتحادیه میهنی کردستان در پارلمان عراق را به جای وی برعهده گرفته است.

وی افزود که تمامی توجهش در دوره آتی به ایجاد راهکارهایی درباره اوضاع کرکوک و حقوق کارمندان کردستان خواهد بود.

این در حالی است که یک منبع در پارلمان عراق از تلاش پارلمان برای لغو مصونیت ۱۳ نماینده که در همه‌پرسی شرکت کرده بودند از جمله آریزعبدا… خبر داده بود.

رایزنی‌ کردهای عراق برای اتحاد و کنار گذاشتن بارزانی از مذاکرات

در همین ارتباط، روزنامه‌الحیات از رایزنی‌هایی که برای اتحاد میان گروه‌های کرد و توقف تنش‌‌ها میان آنها و اتهام‌ یکدیگر به خیانت برقرار است، خبرداد و نوشت، عدم حضور مسعودبارزانی، رییس اقلیم کردستان عراق یکی از شروط دولت بغداد برای آغاز مذاکرات است.

روزنامه الحیات چاپ لندن در سایت رسمی خود با انتشار گزارشی اعلام کرد، کرد‌ها از طرح مشترک عراق و ترکیه برای رسیدن به شهرک و گذرگاه فیش‌خابور در مثلث مرزی عراق، سوریه و ترکیه به شدت نگران هستند. به ویژه که نیروهای پلیس فدرال عراق در راستای رسیدن به این شهرک که غالب ساکنان آن را مسیحیان‌کلدانی تشکیل می‌دهند، تلاش می‌کنند.

این روزنامه در ادامه نوشت، گذرگاه مرزی فیش‌خابور تنها نقطه ارتباط با سوریه از طریق مرزهای اقلیم کردستان عراق و تنها نقطه ارتباطی میان خاک عراق و ترکیه است.

الحیات درباره بحران سیاسی موجود میان بغداد و اربیل نیز نوشت، رایزنی‌هایی در راستای اتحاد میان گروه‌های کرد که در خصوص توقف تنش‌های رسانه‌ای و اتهام یکدیگر به خیانت در طی روزهای اخیر به توافقی دست یافتند، در جریان است.

همچنین این روزنامه در ادامه نوشت، برخی محافل سیاسی اخباری مبنی بر شرط دولت مرکزی برای عدم حضور مسعودبارزانی در مذاکرات را منتشر می‌کنند و این خواسته از سوی احزاب اصلی در سلیمانیه از جمله اتحادیه میهنی کرد، جنبش تغییر، جماعت اسلامی و ائتلاف دموکراسی و عدالت و نسل جدید مطرح است.

روابط میان بغداد و اربیل در پی برگزاری همه‌پرسی از سوی این اقلیم در سپتامبر گذشته دچار تنش شد و حیدرالعبادی، نخست‌وزیر عراق مجبور به در پیش گرفتن اقداماتی از جمله توقف پروازهای بین‌المللی در دو فرودگاه اربیل و سلیمانیه و درخواست از اقلیم برای تحویل تمامی مدیریت گذرگاه‌های مرزی زمینی شد.

 

العبادی در اکتبر جاری به نیروهای امنیتی عراق دستور داد کنترل استان کرکوک و مناطق مورد اختلاف با اربیل در دیالی، صلاح‌الدین و نینوا را در دست بگیرند، به این ترتیب نیروهای پلیس فدرال در تمامی این مناطق مستقر شدند.