چطور برای راهپیمایی اربعین آماده شویم؟

چطور برای راهپیمایی اربعین آماده شویم؟      این روز‌‌ها زائران زیادی خودشان را آماده پیاده‌روی و اجماع بزرگ اربعین می‌کنند تا دوباره بزرگ‌‌ترین گردهمایی جهان را به وجود بیاورند. اما چطور برای این سفر آماده شویم؟ به گزارش مهر، اگر امسال عزم سفر دارید و می‌خواهید خودتان را به قافله برسانید بهتر است فوت […]

چطور برای راهپیمایی اربعین آماده شویم؟

  

 

این روز‌‌ها زائران زیادی خودشان را آماده پیاده‌روی و اجماع بزرگ اربعین می‌کنند تا دوباره بزرگ‌‌ترین گردهمایی جهان را به وجود بیاورند. اما چطور برای این سفر آماده شویم؟

به گزارش مهر، اگر امسال عزم سفر دارید و می‌خواهید خودتان را به قافله برسانید بهتر است فوت و فن راه را از قبل بدانید تا سفر برایتان دلپذیرتر شود. به همین بهانه از قدیمی‌تر‌‌ها و راه بلد‌‌ها فوت و فن‌‌ها را پرسیدیم تا برایتان شرح دهیم. اگر راهی شدید و به‌کارتان آمد التماس دعا!

تهیه پاسپورت و ویزا

این نکته را در نظر بگیرید که پاسپورت شما باید تا ۶ ماه اعتبار داشته باشد. در غیراین صورت حتماً با مراجعه به پلیس+۱۰ آن را تمدید کنید.

بعد از آن می‌توانید در سامانه samah.haj.ir ثبت‌نام کنید. تا برایتان ویزا صادر شود. البته خودتان هم می‌توانید با در دست داشتن اصل گذرنامه و دو قطعه عکس ۳ در ۴ رنگی زمینه سفید به نمایندگی‌های سفارت عراق در تهران، مشهد، عراق و کرمانشاه مراجعه کنید و ویزای ۳ ماهه عراق را بگیرید.

هزینه‌ها

هزینه صدور ویزا برای هر نفر حدود ۱۹۰۰۰۰تومان است. قبل از سفر مقدار کافی دینار عراقی از صرافی‌‌‌ها تهیه کنید و برای مکالمه در عراق هم‌‌‌، سیم‌کارت‌های عراقی را از آژانس‌های مسافرتی معتبر یا از نمایندگی‌های سفارت عراق در ایران دریافت کنید. کرایه ماشین‌‌‌ها از مرز تا نجف بین ۱۰ تا ۴۰هزار دینار بین اتوبوس، ون و سواری متغیر است. کرایه از گاراژ نجف تا حرم حضرت علی (ع) بین ۱۰۰۰تا ۱۵۰۰ دینار است.

قیمت هتل‌‌‌ها در نجف به ازای هر نفر ۲۵۰۰۰دینار است. نرخ هتل‌های کربلا بین ۴۰ تا ۱۰۰ دلار به ازای هر نفر است.

وسایل موردنیاز

سعی کنید از کوله‌پشتی راحت و سبکی استفاده کنید که بندهای آن نازک نباشد و ستون فقرات شما را در طول مسیر اذیت نکند. رول دستمال‌کاغذی، مسواک، حوله شخصی، لیوان و کلاه آفتاب‌گیر همراه داشته باشید. یک عدد کیسه‌خواب نیز به همراه داشته باشید تا در صورت مناسب نبودن و سرد بودن مکان‌ها برای استراحت از شما در برابر خاک و سرما محافظت کند.

باید بگوییم که به آب‌وهوا اعتمادی نیست! پس لباس گرم بیرون از کوله همراه داشته باشید که آن را بپوشید یا روی دست بگیرید. لباس‌های گرمتان را حتی‌الامکان ‌طوری انتخاب کنید که دکمه یا زیپ داشته باشد و قابلیت کم یا زیاد کردن لباس‌هایتان را در طول مسیر داشته باشید. داروهای مورد نیازتان برای ۱۰ روز را همراه داشته باشید. کفش راحت و سبک بپوشید. به‌هیچ‌وجه برای پیاده‌روی اربعین کفش نو تهیه نکنید یا حداقل آن را از یک ماه قبل بپوشید و یک و نیم تا دو ساعت در روز با آن پیاده‌روی کنید. کفشی را انتخاب کنید که کفی مناسب داشته باشد و عرق نکند. در غیراین صورت ممکن است کوفتگی عضلانی و تاول در پا‌‌ها شما را اذیت کند.

 

 

 

می‌توانید یک قرآن، دعا و زیارت جیبی و یا مداحی مورد علاقه‌تان را همراه داشته باشید. البته بهتر است اینها را در موبایل خود داشته باشید تا در حال پیاده‌روی بتوانید گوش بدهید یا بخوانید.

از بین خوراکی‌های همراه، آجیل و نان‌های خشک سبوس‌دار به سیستم گوارشی خیلی کمک می‌کنند. کشمش، میوه‌های خشک، نخودچی و شکلات به همراه داشته باشید. شکلات شیرین باعث ایجاد تشنگی می‌شود اما شکلات تلخ انتخاب خوبی برای یک پیاده‌روی طولانی است. درواقع شکلات تلخ برای تأمین انرژی بسیار مفید است.

در راه سفر

طول مسیر نجف تا کربلا ۸۲ کیلومتر است که بین دو تا ۵ روز طول می‌کشد. مسیر پیاده‌روی از شارع الرسول شروع می‌شود و در عمود ۱۸۰ النجف، پیاده‌روی در شهر نجف تمام می‌شود. بعدازآن دوباره پیاده‌روی را از عمود ۱ در جاده نجف به کربلا شروع می‌کنید و تا حرم حضرت عباس (ع)، ۱۴۵۲ عمود در پیش دارید. حتماً بعد از نماز صبح پیاده‌روی را شروع کنید و بین ساعت ۳-۵ موکبی را برای استراحت شبانه پیدا کنید. اگر انفرادی می‌روید تا قبل از ۱۰-۱۱ صبح حرکت کنید چون مسیر هم در این ساعت‌‌‌ها خلوت‌تر است. ضمناً اگر می‌خواهید تماس تلفنی داشته باشید، بهتر است این کار را قبل از طلوع آفتاب انجام دهید. احتمالاً به دلیل ترافیک بالای شبکه، در طول روز با مشکل بر خواهید خورد.

اگر گم شدید: امکان گم کردن همراهانتان در طول مسیر وجود دارد؛ بنابراین با توجه به آنتن ندادن موبایلتان در بعضی نقاط همچنین به دلیل ترافیک بالای شبکه از همان ابتدای مسیر شماره عمود‌‌ها (ستون‌ها) را انتخاب کنید که اگر همراهانتان را گم کردید، زمان رسیدن به آن عمود توقف کنند. فقط حواستان باشد شماره‌های رند خیلی شلوغ است و تجمع افراد زیاد است.

اگر درنهایت با همه تدابیر همسفرانتان را گم کردید، بهتر است آخرین جایی که برای قرار با آنها در نظر می‌گیرید، ستاد عتبات عالیات ایران در جوار حرم امام حسین (ع) باشد که آدرس این مکان را بیش‌تر کسبه اطراف حرم می‌دانند.

شماره‌های مهمی که ممکن است به آنها نیاز پیدا کنید:

اورژانس: ۱۰۴

افراد گمشده: ۰۷۸۰۱۳۰۰۵۶۱

احکام شرعی: ۰۷۸۱۴۶۵۱۳۵۳

اداره مرکزی: ۰۷۸۰۱۰۰۴۷۵

در راه بازگشت:

 

اگر می‌توانید همراه خودتان برای کودکان عراقی هدایای کوچکی فراهم کنید تا جواب این میزبانی را با محبتتان جبران کنید.