نقدینگی بالا و پروژه‌های نیمه‌ تمام گلوی اقتصاد را می‌فشارد

نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس نقدینگی بالا و پروژه‌های نیمه‌ تمام گلوی اقتصاد را می‌فشارد نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس‌شورای‌اسلامی گفت: باید خصوصی‌سازی واقعی را انجام داد و برای این منظور مردم باید وارد صحنه شوند. به گزارش ایسنا، اکبرترکی درباره واگذاری اقتصاد کشور به بخش خصوصی، با بیان این‌که نقدینگی […]

نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس

نقدینگی بالا و پروژه‌های نیمه‌ تمام گلوی اقتصاد را می‌فشارد

نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس‌شورای‌اسلامی گفت: باید خصوصی‌سازی واقعی را انجام داد و برای این منظور مردم باید وارد صحنه شوند.

به گزارش ایسنا، اکبرترکی درباره واگذاری اقتصاد کشور به بخش خصوصی، با بیان این‌که نقدینگی بالا و پروژه‌های نیمه‌تمام گلوی اقتصاد کشور را می‌فشارد، اظهارداشت: آن چیزی که هم‌اکنون در بحث اقتصاد کشور مطرح است دو موضوع است. نزدیک ۱۴۰۰ میلیارد تومان نقدینگی کشور است و از طرفی هم پروژه‌های نیمه‌تمامی که دولت قصد دارد انجام دهد به‌طور متوسط ۶۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و سالانه اگر ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای پروژه‌های عمرانی کنار می‌گذارند چیزی حدود ۶ سال به طول می‌انجامد که این پروژه‌های نیمه‌تمام دولت به سرانجام برسد.

وی افزود: پس هم با نقدینگی مواجه هستیم و هم وضعیت دولت و پروژه‌های نیمه‌تمام معلوم است. پس ناچاریم بخش خصوصی را وارد میدان کنیم تا بتواند با حمایت دولت امور را به‌خوبی انجام دهد. هر کجا هم که بخش خصوصی وارد شده است به‌خوبی کار‌ها را انجام داده، برای مثال بزرگراه‌ها را بخش خصوصی به‌خوبی ساخته است و مردم از این خدمات راضی هستند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که ما ناچار هستیم به بخش خصوصی در اقتصاد بها دهیم، گفت: متأسفانه به اصل ۴۴ قانون اساسی عمل نشده است. وقتی گفتیم خصوصی‌سازی کنیم این کار را نکردیم و بخشی از دولت را به بخش خصوصی که خودشان وابسته به دولت هستند، واگذار کردیم.

ترکی افزود: باید خصوصی‌سازی واقعی را انجام دهیم و برای این منظور مردم باید وارد صحنه شوند. کاری نداریم در چه زمانی کدام دولت سر کار بوده است، در کل و تا الآن قدم بزرگی برای خصوصی‌سازی اقتصاد کشور برداشته نشده است.

نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس، ادامه داد: در مجلس نهم یک سری مصوبات از تصویب مجلس گذشت که بحث کار و اشتغال باید تسهیل شود و هم‌اکنون این آمادگی را داریم که هر قدمی که دولت در این راستا ‌بردارد با تمام توان از آن پشتیبانی کنیم. اخیراً پروژه‌ها را تقسیم کرده‌اند و قرار است کارهای خوبی برای بها دادن به بخش خصوصی انجام شود تا اقتصاد کشور تکانی بخورد.

وی افزود: متأسفانه هم‌اکنون درصد کمی از اقتصاد کشور متعلق به بخش خصوصی است و اکثر اقتصاد را بخش دولتی اداره می‌کند که کارآمدی چندانی ندارد. هم‌اینک ۹۵ درصد بودجه کشور صرف مسایل جاری می‌شود و حقوق کارکنان دولت از آن پرداخت می‌شود. از طرفی می‌گویند دولت را کوچک کنیم و بعد می‌آییم استخدام‌‌ها را بیش‌تر و دولت را بزرگ‌تر می‌کنیم. با این وضعیت نمی‌توان مملکت را اداره کرد و ناچار هستیم که به شکل حقیقی، واقعی و جدی بخش خصوصی را وارد میدان کنیم تا نتیجه خوبی در اقتصاد بگیریم.

ترکی در پاسخ به این سؤال که چرا در کل به بخش خصوصی بها داده نمی‌شود؟ خاطرنشان‌کرد: برخی افراد مدیر در کشور آن تفکر اقتصادی نوین را ندارند. البته برخی مسایل رانتی هم در این موضوع دخیل است و باید همتی در این باره شود. اعتقاد دارم بدنه دولت به این نتیجه رسیده است که اگر می‌خواهند کار اساسی انجام شود باید به‌طور واقعی به سوی بخش خصوصی روند تا کارهای خوبی انجام شود.

۶۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه کاره با ۵ تا ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی روی دست دولت است

در همین زمینه عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: رکود اقتصادی حاکم بر بخش تولید لااقل در میان مدت بزرگ‌‌ترین مانع کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است.

علیم‌یارمحمدی با اشاره به سخنان مقام‌معظم‌رهبری در مراسم مشترک دانش‌آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش، گفت: از برنامه سوم تاکنون وعده کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی توسط دولت‌های مختلف داده شده است، اما واقعیت این است که بودجه کشور وابستگی شدیدی به درآمدهای نفتی دارد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را هدفی بزرگ دانست و افزود: مقام‌معظم‌رهبری به حق نسبت به ناامن بودن درآمدهای نفتی هشدار می‌دهند، سخن ایشان به اشکال مختلف از سوی کارشناسان و مسؤولان دلسوز نیز مورد تأکید و هشدار قرار گرفته است اما واقعیت این است که اقتصاد کشور با نابسامانی‌هایی روبه‌روست که مانع از خروج بخش تولید از رکود می‌شود. عمق وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی به حدی زیاد و گسترده است که در کوتاه‌مدت و حتی میان‌مدت امکان قطع یا کاهش وابستگی به این منابع درآمدی وجود ندارد.

یارمحمدی با اشاره به گزارش رییس سازمان برنامه و بودجه در جلسه غیرعلنی هفته گذشته مجلس، گفت: براساس توضیحات نوبخت ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه کاره با ۵ تا ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی روی دست دولت است که با منابع موجود امکان به بهره‌برداری رساندن آنها در میان‌مدت وجود نخواهد داشت. البته نوبخت در آن جلسه بر عزم دولت برای عملیاتی کردن بودجه تأکید کرد.

 

این عضو کمیسیون عمران مجلس متذکرشد: این هدف دولت، هدف خوب و قابل ستایشی است اما دولتمردان نباید از این مسأله هم غافل شوند که بودجه عملیاتی نیز همچون عمل جراحی، درد دارد به بیان روشن‌تر وقتی تخصیص‌‌ها می‌آید، کارفرما که دولت باشد ابتدا دستمزد و هزینه‌های نیروی انسانی را از بودجه مربوط به فلان پروژه کنار گذاشته و از بودجه مورد نظر هر چه ماند، صرف پروژه می‌کنند. این مسأله هر چند که موجب رونق برخی صنایع می‌شود اما به‌طورکل موجب تداوم رکود در اقتصاد می‌شود، چون منابع ریالی کافی به پروژه‌ها تزریق نمی‌شود.