قروه در خطر شیرابه‌های زباله

قروه در خطر شیرابه‌های زباله شیرابه‌ای از زباله، حوضه آبخیز قروه، یعنی جایی که آب شرب چندین روستا را تأمین می‌کند در برگرفته و این در حالی است که مسؤولان در برابر این مشکل سکوت کرده و با بی‌تفاوتی از آن می‌گذرند. به گزارش مهر، دفن غیربهداشتی زباله‌های شهری قروه معضلی است که این روز‌ها […]

قروه در خطر شیرابه‌های زباله

شیرابه‌ای از زباله، حوضه آبخیز قروه، یعنی جایی که آب شرب چندین روستا را تأمین می‌کند در برگرفته و این در حالی است که مسؤولان در برابر این مشکل سکوت کرده و با بی‌تفاوتی از آن می‌گذرند.

به گزارش مهر، دفن غیربهداشتی زباله‌های شهری قروه معضلی است که این روز‌ها صدای فعالان زیست‌محیطی و سازمان‌های مردم نهاد را درآورده است به‌طوری که تمامی برنامه‌های خود را به این مسأله اختصاص داده‌اند حتی انجمن‌هایی که فعالیتشان در حوزه محیط‌زیست نمی‌باشد.

این نگرانی‌ها تا جایی بود که فعالان زیست‌محیطی و سمن‌های شهرستان در نشستی تخصصی با فرماندار قروه نسبت به این معضل بهداشتی به‌طور جدی و با بررسی علمی هشدارهای خود را دادند اما گویا آن‌طور که باید حساسیت‌های لازم در مسؤولان امر ایجاد نشده چرا که با بی‌تفاوتی کامل و حتی نگاهی طنزآلود از این مسأله گذشتند.

وعده‌ای بی‌نتیجه

ابتدا زباله‌های شهری قروه حوالی روستای «شیخ جعفر» دپو می‌شد که همین امر باعث به وجود آمدن وضعیت ناگوار در روستا شده بود و نارضایتی اهالی روستا را به همراه داشت. اما مدتی بعد با وعده راه‌اندازی کارخانه بیوکمپوست در سال‌های ۸۰ تا ۸۱ این اطمینان به روستاییان «شیخ جعفر» داده شد که دیگر خطری آنان را تهدید نمی‌کند و در واقع مراحل دفن زباله و بازیافت به صورت بهداشتی صورت می‌گیرد.

این وعده در حالی به مردم داده شد که کارخانه بیوکمپوست با هزینه چند میلیاردی نه تنها به مرحله راه‌اندازی نرسید بلکه روستای «شیخ جعفر» را به محلی برای دفن غیربهداشتی و غیرقانونی زباله تبدیل کرد.

از یک طرف مسؤولان از نداشتن توجیه اقتصادی برای کارخانه بیوکمپوست می‌گویند و از طرفی دیگر فعالان زیست‌محیطی چنین گفته‌ای را رد کرده و از بی‌توجهی به سرمایه‌گذاری و سنگ‌اندازی بر سر راه آن معترض‌ هستند.

به این ترتیب با احساس خطر کردن اهالی روستای «شیخ‌جعفر»، اعتراضات شبانه‌روزی در راستای تخریب زیست‌محیطی و بی‌توجهی به سلامت بهداشتی توسط مردم صورت گرفت و همین اعتراض‌ها باعث شد که روستا از مضرات انباشت زباله نجات یابد و شهرداری به دنبال محلی دیگر برای دپوی زباله‌های شهری قروه باشد.

تغییری غیراصولی

پس از اعتراض‌های مردم «شیخ‌جعفر»، شهرداری قروه محل دیگری را برای دپوی زباله‌ها پیدا می‌کند. محلی که در واقع نه تنها خطرات را کم‌تر نکرد بلکه معضلات بیش‌تری را به همراه داشت.

در حال حاضر محل دپوی زباله‌های قروه واقع در حوضه آبخیز جنیان یکی از مهم‌ترین منابع آب زیرزمینی قروه می‌باشد که منبع تأمین آب شرب شهر «سریش‌آباد» و ۲۰ روستای دیگر است و همین باعث شده سلامت مردم به خطر بیفتد.

 

به گفته مسؤول انجمن محیط‌زیستی سراب سبز قروه بیش از یک سال است که روزانه ۷۵ تن زباله در محل کارخانه آسفالت شهرداری به صورت غیراصولی تخلیه و دفن می‌شود و از آنجا که کارخانه آسفالت در کنار رودخانه فصلی جنیان قرار داشته و دشت جنیان یکی از مهم‌ترین حوضه‌های آبخیز شهرستان می‌باشد، این مسأله باعث نگرانی مردم و فعالان اجتماعی شده است.