جهش عجیب تورم کالاهای وارداتی

    نرخ تورم میانگین کالاهای وارداتی در یک سال منتهی به پاییز ۹۴ با افزایش قابل ملاحظه‌ای از ۴۰٫۸ درصد سال ۹۳ به ۷۵٫۶ درصد رسیده است. به گزارش اقتصادنیوز، مرکز آمار گزارش تورم کالاهای وارداتی در پاییز سال ۹۴ را منتشر کرد. گزارشی که نشان می‌دهد نرخ تورم فصلی کالاهای وارداتی در پاییز […]

 

 

نرخ تورم میانگین کالاهای وارداتی در یک سال منتهی به پاییز ۹۴ با افزایش قابل ملاحظه‌ای از ۴۰٫۸ درصد سال ۹۳ به ۷۵٫۶ درصد رسیده است.

به گزارش اقتصادنیوز، مرکز آمار گزارش تورم کالاهای وارداتی در پاییز سال ۹۴ را منتشر کرد. گزارشی که نشان می‌دهد نرخ تورم فصلی کالاهای وارداتی در پاییز سال گذشته ۱۰۳٫۶ درصد، نرخ تورم نقطه به نقطه سالانه ۱۶۸٫۲ درصد و نرخ تورم میانگین سالانه ۷۵٫۶ درصد است.

براساس این گزارش تورم کالاهای وارداتی در سال ۹۴ نسبت به دو سال قبل افزایش یافته است. تورم میانگین دوره یک‌ساله منتهی به پاییز ۹۴ در حالی به عدد ۷۵٫۶ درصد رسیده است که تورم در سال ۹۳ معادل ۴۰٫۸ در سال ۹۲ معادل ۳۱٫۵ درصد و در سال ۹۱ معادل ۳۱٫۴ درصد بوده است.

شاخص قیمت کالاهای وارداتی (ریالی ۱۰۰=۱۳۹۰) در فصل پاییز ۹۴ برابر است با ۱۶۳۹٫۲ که نسبت به فصل قبل ۱۳۸٫۸ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۵۴ درصد افزایش یافته است. درصد تغییر چهار فصل منتهی به فصل جاری نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) برابر با ۱۰۹٫۱ درصد است.

همچنین شاخص قیمت کالاهای وارداتی(دلاری ۱۰۰=۱۳۹۰) در فصل پاییز ۹۴ برابر است با ۶۷۴٫۵ که نسبت به فصل قبل ۱۰۳٫۶ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۶۸٫۲ درصد افزایش یافته است. درصد تغییر چهار فصل منتهی به فصل جاری نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) برابر با ۷۵٫۶ درصد است.

در این میان تورم برخی از محصولات وارداتی در مقایسه با فصل قبل قابل توجه است. تورم واردات حیوانات زنده و محصولات حیوانی در تابستان ۹۴ معادل ۱٫۲ درصد بوده که در پاییز همین سال به ۴۱٫۷ درصد رسیده است. تورم محصولات نباتی نیز از ۴٫۴ تابستان به ۸۴٫۲ درصد در پاییز رسیده است. محصولات معدنی نیز از ۱۱٫۶ به ۱۱۲٫۶ درصد رسیده است. مواد پلاستیکی و اشیا ساخته از ۸٫۹ به ۱۰۳٫۹ درصد رسیده است.

 

تنها محصولی که میزان تورم آن در پاییز نسبت به تابستان کم‌تر شده اشیای هنری و کلکسیون است که تورم ۱۰٫۸ درصدی آن به ۳٫۲ کاهش یافته است.