آغاز دوران ادغام شرکت‌های خصوصی ICT

آغاز دوران ادغام شرکت‌های خصوصی ICT دو شرکت اینترنتی با تجمیع فعالیت‌ها، شبکه و دارایی‌های خود در قالب یک شرکت ادغام شدند؛ وزیر ارتباطات این ادغام را نتیجه مذاکرات با این شرکت‌ها برای توسعه اینترنت ثابت اعلام کرد. به گزارش فارس، محمدجواد‌آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات اعلام کرد: ادغام شرکت‌های اینترنتی قدمی مثبت برای توسعه اینترنت ثابت […]

آغاز دوران ادغام شرکت‌های خصوصی ICT

دو شرکت اینترنتی با تجمیع فعالیت‌ها، شبکه و دارایی‌های خود در قالب یک شرکت ادغام شدند؛ وزیر ارتباطات این ادغام را نتیجه مذاکرات با این شرکت‌ها برای توسعه اینترنت ثابت اعلام کرد.

به گزارش فارس، محمدجواد‌آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات اعلام کرد: ادغام شرکت‌های اینترنتی قدمی مثبت برای توسعه اینترنت ثابت در کشور است.

وی یادآور شد: از ابتدا و در وزارت ارتباطات گذشته به دنبال کاهش ارایه پروانه ارتباطی بودیم اما از آنجا که نمی‌توانستیم شرکت‌ها را مجبور به عدم دریافت پروانه کنیم در نهایت ۱۷ شرکت موفق به دریافت پروانه شدند.

وزیر ارتباطات تأکیدکرد: در حال حاضر و بعد از گذشت تقریباً یک و نیم سال هنوز این شرکت‌ها نتوانسته‌اند براساس تعهدات خود عمل کنند و در کل کشور تنها ۱۴هزار پورت فیبر نوری واگذار شده است.

جهرمی با تأکید بر ضرورت توسعه بازار اینترنت ثابت گفت: این بازار نیاز به سرمایه‌گذاری بالایی دارد و این درحالی است که ۱۷ شرکت توان تأمین این سرمایه را ندارند. در نهایت هفته گذشته جلسه‌ای با حضور سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و ۱۷ شرکت FCP برای رسیدن به یک راه‌حل برگزار کردیم.

به گفته وی جمع‌بندی این جلسه در نهایت به این موضوع ختم شد که شرکت‌ها برای ادغام با یکدیگر مذاکره کنند.

جهرمی ادغام اخیر دو شرکت اینترنتی را قدم مثبت برای توسعه بازار اینترنت دانست و تأکیدکرد: این ادغام به کاهش هزینه جاری شرکت‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری در این بازار کمک می‌کند.

وی در عین حال گفت: برخلاف خبر‌‌‌‌ها فعلاً رگولاتوری امتیاز ویژه‌ای برای شرکت‌های اینترنتی که دست به ادغام زده‌اند در نظر نگرفته است.

براساس این گزارش شرکت‌های های‌وب و پارس‌آنلاین با صدور بیانیه‌ای مشترک با اعلام این خبر این اقدام را به منظور تحقق‌ بخشیدن به برنامه‌های آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات مبنی بر شفاف‌سازی بازار و تشویق اپراتورهای غیردولتی برای استفاده از ظرفیت‌های بازار مالی به ویژه از طریق حضور در بورس صورت گرفته است.

در این بیانیه تأکید شده که بعد از حضور شرکت های‌وب در بازار بورس و اوراق بهادار تهران این تصمیم برای نخستین‌بار در صنعت ICT کشور اتخاذ شده است.

وزیر ارتباطات در پاسخ به سؤالی درباره زمزمه‌های پیوستن آسیاتک به این ادغام آن را تأیید کرد و این حرکت را آغازی برای رقابت با مخابرات خواند.

لازم به ذکر است که محمدجوادآذری‌جهرمی در نمایشگاه مطبوعات اعلام کرد که با هدف رقابت با مخابرات، دو شرکت آسیاتک و ‌های‌وب در هم ادغام می‌شوند.

به گفته‌ی آذری‌جهرمی، این کار با هدف رقابت با مخابرات صورت می‌گیرد.

ساعاتی پیش از سخنان آذری جهرمی، مدیرعامل ‌های‌وب با انتشار تصاویری در حساب کاربری اینستاگرام خود از تصاحب پارس آنلاین توسط‌های وب خبر داده بود.

پس از انتشار خبر مربوط به خرید پارس آنلاین توسط‌ های وب، گمانه‌هایی نیز در رابطه با احتمال ادغام‌های وب و آسیاتک مطرح شده بود. بسیاری این سیاست را در رابطه با رقابت‌پذیری بیش‌تر شرکت‌های خصوصی با مخابرات عنوان کرده‌‌اند.

 

فریدون‌قاسم‌زاده، مدیرعامل افرانت نیز در واکنش به ادغام غول‌های اینترنتی در ایران در یادداشتی این موضوع را بررسی کرده است. به گفته‌ وی، در صورت نظارت دقیق دولت بر این روند که باید در جهت جلوگیری از اقتدارگرایی یک شرکت خاص باشد، می‌توان در انتظار آغاز رشد و همچنین تحول جدید در صنعت ICT کشور باشیم. وی تولد چند شرکت بزرگ را عاملی برای ایجاد چند قطبی خوانده که می‌تواند از بین‌برنده‌ انحصار و همچنین رقابت به نفع مشتریان باشد. وی این ادغام را روشی برای رقابت بهتر با رقبای خارجی نیز خوانده است که در صورت ورود به کشور می‌توانند تحولات بزرگی را در صنعت اینترنت ایران ایجاد کنند.