مشکل محیط‌زیست دریایی به تنهایی حل نمی‌شود

معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست مشکل محیط‌زیست دریایی به تنهایی حل نمی‌شود معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به این که هیچ کشوری به تنهایی قادر به حل امور دریایی خود نیست، گفت: حل مشکل زیست‌محیطی دریایی به یک مشارکت جمعی میان کشورهای دریا محور نیازمند است. به گزارش ایرنا، پروین فرشچی با اشاره […]

معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست

مشکل محیط‌زیست دریایی به تنهایی حل نمی‌شود

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به این که هیچ کشوری به تنهایی قادر به حل امور دریایی خود نیست، گفت: حل مشکل زیست‌محیطی دریایی به یک مشارکت جمعی میان کشورهای دریا محور نیازمند است.

به گزارش ایرنا، پروین فرشچی با اشاره به این‌که ایران یک کشور دریامحور است و پتانسیل زیادی در این حوزه دارد، گفت: متأسفانه در گذشته به دریا‌ها بی‌توجه بوده‌ایم و امروز وقت آن رسیده است که آن را در محوریت قرار دهیم و آگاهی و مطالعات دریایی کشور را افزایش دهیم.

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان محیط‌زیست گفت: کشور ما دارای ۵۵ جزیره با گونه‌های متفاوت دریایی است که سبب شده است سالانه بیش از ۲۰میلیون نفر به این سواحل سفر کنند و نقش بسیاری در حمل و نقل دریایی و اقتصاد وابسته به دریا دارند که همین امر توجه و اهمیت بیش‌تری را طلب می‌کند.

وی با اشاره به این که سند توسعه ششم نقشه توسعه دریایی را برای کشور مشخص کرده است، گفت: اگر این سند‌ها به اجرا درآید توسعه دریایی محقق خواهد شد و با همکاری دانشگاه‌ها و فضاهای علمی کشور می‌توانیم به سمت پیشرفت توسعه شتاب بگیریم.

فرشچی با اشاره به نقش همایش اقیانوس‌شناسی غرب آسیا در تبادل اطلاعات میان کشور‌ها گفت: در این محافل می‌توانیم از دستاورد‌ها و تجربه‌های علمی و اجرایی کشورهای دیگر همچون عراق، پاکستان و به ویژه هند برای راه‌گشایی در امور خود بهره ببریم.

 

وی افزود: ما در کشور توانمندی‌های زیادی داریم ولی همچنان با ناشناخته‌های زیادی در دریای خزر، عمان و خلیج‌فارس روبرو هستیم در صورتی که امروزه مسأله بهره‌برداری پایدار از صنایع دریایی و سواحل مناطق حاکمیت کشور‌ها فراتر رفته و کنوانسیون‌های بین‌المللی امکان مشارکت جمعی کشور‌ها را در امور دریایی فراهم کرده که ایران هم در این کنوانسیون‌ها بسیار فعال است.