افزایش گونه‌های جانوری در حال انقراض

۳۳ گونه جانوری جدید که نیاز به مراقبت ویژه دارند افزایش گونه‌های جانوری در حال انقراض در دوازدهمین کنفرانس ویژه حمایت از جانوران در حال انقراض که توسط سازمان ملل متحد و به میزبانی فیلیپین انجام شد، نام ۳۳ گونه جدید جانوری به فهرست جانوران در حال انقراض افزوده شده و از دولت‌ها و مردم […]

۳۳ گونه جانوری جدید که نیاز به مراقبت ویژه دارند

افزایش گونه‌های جانوری در حال انقراض

در دوازدهمین کنفرانس ویژه حمایت از جانوران در حال انقراض که توسط سازمان ملل متحد و به میزبانی فیلیپین انجام شد، نام ۳۳ گونه جدید جانوری به فهرست جانوران در حال انقراض افزوده شده و از دولت‌ها و مردم درخواست شد تا از طبیعت حمایت بیش‌تری انجام دهند.

به گزارش سیناپرس، در یک کنفرانس ویژه محیط‌زیست که با همکاری سازمان ملل متحد در کشور فیلیپین و در زمینه حمایت از حیوانات در حال انقراض انجام می‌شد، نام ۳۳ گونه جدید جانوری در فهرست جانوران در حال انقراض و نیازمند توجه و مراقبت ویژه قرار گرفته و به فهرست جانوران پیشین در حال انقراض افزوده شد. در این فهرست جدید نام جانورانی چون پلنگ، زرافه و شامپانزه نیز دیده می‌شود.

ما باید این پیام مهم را به همه مردم جهان منتقل کنیم که آینده جانوران و حیوانات مهاجر به‌طور مستقیم با آینده ما گره خورده است و همه ما در قبال این موضوع مسؤول بوده و باید واکنش مقتضی نشان دهیم.

از جمله جانوران آبزی موجود در این لیست نیز می‌توان به وال-کوسه، بزرگ‌ترین ماهی موجود در دریاهای جهان اشاره کرد. این کنوانسیون ۶ روزه که با عنوان کنوانسیون جانوران و گونه‌های مهاجر انجام می‌شد، روز یکشنبه به‌کار خود خاتمه داده و در نتیجه‌گیری این نشست بر حمایت هرچه بیش‌تر از جانوران مهاجری که در مسیر حرکت خود از مرزهای بین کشور‌ها عبور می‌کنند، تأکید شده است.

کمیته اجرایی این نشست ویژه سازمان ملل متحد با اشاره به مسؤولیت همه انسان‌ها، از جهانیان درخواست کردند تا به حیات وحش و حفظ سلامت ان متعهد باشند. برندی چمبر، از اعضای کمیته اجرایی این نشست در رابطه با موارد فوق اعلام کرد: «ما باید این پیام مهم را به همه مردم جهان منتقل کنیم که آینده جانوران و حیوانات مهاجر به‌طور مستقیم با آینده ما گره خورده است و همه ما در قبال این موضوع مسؤول بوده و باید واکنش مقتضی نشان دهیم.»

از سوی دیگر در این کنفرانس از دولت‌های مختلف در سراسر جهان درخواست شد تا متعهد به همکاری در زمینه کاهش تأثیرات مخرب زیستگاه‌های دریایی شده و از ایجاد آلودگی‌های مختلف صوتی و زیست‌محیطی اجتناب کرده و با تغییرات زیست‌محیطی که موجب از بین رفتن گونه‌های مهاجر می‌شود، مبارزه کنند.

در این کنفرانس بیش از هزار نماینده رسمی از ۱۲۹ کشور جهان حضور داشته و درباره گونه‌های تحت حفاظت جانوری بحث و تبادل نظر کردند. گفتنی است این کنفرانس، دوازدهمین نشست در این زمینه محسوب می‌شود که از سوی سازمان ملل متحد برنامه‌ریزی و اجرا شده است.

از جمله موارد جالب توجه در این رابطه، عدم عضویت چین در کنفرانس فوق است اما گفته می‌شود این کشور در حال اجرای برنامه‌های مناسبی جهت حفظ محیط‌زیست بوده و تلاش‌های مناسبی برای حفاظت از جانوران انجام داده است. یکی از مهم‌ترین خواسته‌های فعالان محیط‌زیست از چین، توقف و غیرقانونی اعلام کردن تجارت عاج فیل، شاخ کرگدن و باله کوسه است که در این کشور موارد مصرف زیادی دارد.

دلیل انتخاب فیلیپین به عنوان میزبان این نشست، وجود زیستگاه‌های وال–‌کوسه در این کشور است که یکی از جاذبه‌های گردشگری محسوب می‌شود. البته انواع دیگر کوسه‌ها نیز در فهرست جانوران در خطر انقراض قرار دارند.

در این فهرست می‌توان نام ۱۰ گونه از لاشخور‌ها و همچنین گونه‌های مختلفی از پستانداران آفریقایی را مشاهده کرد. برای نمونه براساس آمارها، در حال حاضر تنها ۹۰هزار زرافه در سراسر جهان باقی مانده و از جمعیت این جانور با سرعت بسیار زیادی در حال کاسته شدن است.

 

در این فهرست همچنین نام برخی گونه‌های ناشناخته و کم‌تر مشهور نیز وجود دارد که از آن میان می‌توان به خرس بومی صحرای گوبی در مغولستان اشاره کرد که تنها ۴۵ عدد از آنها در طبیعت باقی مانده‌اند.