فناوری پِرِد، شاهکار متخصصان ایرانی

پس از ۱۰ سال تحقیق به بهره‌برداری رسید فناوری پِرِد، شاهکار متخصصان ایرانی چندی‌پیش متخصصان ایرانی اعلام کردند که به روش جدیدی برای تولید آهن‌اسفنجی دست یافته‌اند. فناوری پِرِد، شاهکار متخصصان ایرانی است که پس از ۱۰ سال تحقیق، به بهره‌برداری رسید. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این روش که از جدید‌ترین روش‌های احیای مستقیم […]

پس از ۱۰ سال تحقیق به بهره‌برداری رسید

فناوری پِرِد، شاهکار متخصصان ایرانی

چندی‌پیش متخصصان ایرانی اعلام کردند که به روش جدیدی برای تولید آهن‌اسفنجی دست یافته‌اند. فناوری پِرِد، شاهکار متخصصان ایرانی است که پس از ۱۰ سال تحقیق، به بهره‌برداری رسید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این روش که از جدید‌ترین روش‌های احیای مستقیم به حساب می‌آید، توسط متخصصان ایرانی در شرکت آلمانی ابداع و به نام پِرِد ثبت شده و براساس گفته‌های صاحب‌نظران ایده، ساختار این فرایند نزدیک به روش میدرکس است. (میدرکس تکنولوژی است که در کارخانه‌های تولید آهن‌اسفنجی از آن بهره گرفته می‌شد و حق ثبت آن متعلق به یک شرکت آمریکایی است.)

 فرایند احیای مستقیم پرد گندله‌های اکسید آهن را به آهن‌اسفنجی تبدیل می‌کند که برای فولاد‌سازی با کیفیت بالا مفید است. اکنون ۴ طرح از ۷ طرح فولادی کشور با پِرِد در حال ساخت است و ابداع این روش به استقلال هرچه بیش‌تر کشور در جهت تولید محصول استراتژیک فولاد کمک کرده و وابستگی ما را به واردات تکنولوژی در این حوزه کاهش می‌دهد.

 تکنولوژی ایرانی پِرِد تبلور استعداد و تخصص جوانان ایرانی است

حسن کرباسچی، مدیرعامل شرکت‌ ام.ام.‌ای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اظهار کرد: تأکید سازمان‌های جهانی برای تولید فولاد از طریق کوره‌های قوس الکتریکی از یک طرف و هدف‌گذاری برای رسیدن به تولید ۵۵ تولید فولاد در افق ۱۴۰۴ ما را بر آن داشت که تکنولوژی جدیدی را برای تولید آهن‌اسفنجی و افزایش ظرفیت تولید آهن از ۲۵ میلیون تن در سال به ۵۰ میلیون تن ابداع کنیم.

وی در ادامه افزود: متخصصان و مهندسان کارخانه‌های فولاد کشور که تجربیات زیادی را در این سال‌ها اندوخته‌اند، در شرکت دولتی ‌ام.ام.‌ای دور هم جمع شدند و توانستند در طی ده سال به ابداع روش جدیدی در تولید آهن‌اسفنجی دست یابند.

کرباسچی تصریح کرد: اکنون چهار طرح تولید آهن‌اسفنجی کارخانه‌های فولاد شادگان، میانه، بافت، نیریز با تکنولوژی تولید آهن‌اسفنجی به روش ایرانی «پِردِ» (PERED) یا در حال اجراست و یا مراحل آزمایشی خود را طی می‌کند.

وی اضافه کرد: با توجه به این‌که این تکنولوژی برای اولین بار اجرایی می‌شد، آمادگی داشتیم در عرصه عمل ایراداتی داشته باشد و فکر می‌کردیم دو تا ۳ ماه زمان برای به بهره‌برداری رسیدن آن لازم باشد، اما علی‌رغم همه نگرانی‌ها، زودتر از زمان متداول تکنولوژی‌های دیگر به محصول رسیدیم و در عین ناباوری در ۲۴ ساعت به ثبات تولید با کیفیت ۹۶ درصد دست یافتیم.

مدیرعامل شرکت ‌ام.ام.‌ای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران بیان کرد: تکنولوژی تولید آهن‌اسفنجی به روش ایرانی پِردِ، متناسب با اقلیم کشور و با استفاده از تجربیات محققان و متخصصان داخلی در زمینه احیا و در راستای اقتصاد مقاومتی با استفاده حداکثری از توان داخلی طراحی و در کشور آلمان ثبت جهانی شده است.

وی گفت: برای نخستین بار نیز دانش فنی تکنولوژی تولید آهن‌اسفنجی پرد برای تولید ۳۰۰ هزار تن در سال به کشور چین صادر شد و با توجه به ثبت جهانی در اروپا و آسیا، از این پس هر شرکتی در هرجای دنیا بخواهد از این تکنولوژی برای تولید آهن‌اسفنجی استفاده کند، باید هزینه‌های آن را به ایران بپردازند.

حسن کرباسچی اعلام کرد: با توجه به سیاست‌های جهانی تولید فولاد، نیاز داخلی و رتبه یک بودن ایران در تولید آهن‌اسفنجی در جهان، تمام مؤلفه‌ها برای ظهور تکنولوژی پِرِد در ایران و کل جهان فراهم است و از سرمایه‌گذاران می‌خواهم که در این مرحله حساس به توسعه این تکنولوژی ایرانی کمک کنند.

وی ادامه داد: تکنولوژی پِرِد توان تولید از ظرفیت پایین ۱۰۰ هزار تن تا ظرفیت مگاموتور را داراست و در هر جای دنیا هر پروژه‌ای به ما پیشنهاد شود به راحتی می‌توانیم آن را پوشش دهیم.

کرباسچی در پایان تأکید کرد: تمام تلاش خود را در جهت شناسایی و تکمیل نواقص پروژه پِرِد صورت می‌دهیم تا به زودی با دست پر وارد بازارهای جهانی شویم.

مزایای تکنولوژی پِرِد بیشمار است

مهدی کرباسیان، رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اظهار کرد: طرح فولاد میانه یکی از ۷ طرح فولادی کشور است که برای اولین بار به روش ایرانی پِرِد در کشور راه‌اندازی می‌شود .

وی در ادامه افزود: کارخانه فولاد شادگان نیز تولید آزمایشی خود را براساس تکنولوژی پِرِد از اردیبهشت ماه ۹۶ آغاز کرده است و امیدواریم به زودی این کارخانه نیز به‌طور رسمی افتتاح شود.

تفاوت طرح پِرِد با سایر طرح‌های تولید فولاد استفاده از تکنولوژی بهتر، سرمایه‌گذاری کم‌تر و صرفه‌جویی انرژی است و انتظار می‌رود این طرح را در کل ایران و حتی در دنیا توسعه دهیم.

پِرِد هزینه‌های تولید محصول را کاهش می‌دهد

عباس‌تفضلی، مدیرعامل شرکت فولاد‌شادگان، اظهار کرد: راه‌اندازی طرح فولاد شادگان به صورت آزمایشی یکی از بزرگ‌ترین افتخارات صنعتی کشور است که با تکنولوژی بومی پِرِد به سرانجام رسیده است.

وی با اعلام این‌که کارخانه تولید آهن‌اسفنجی شادگان با همکاری شرکت‌ ام.ام.‌ای، فولاد‌ خوزستان و با تلاش شبانه‌روزی متخصصان به بهره‌برداری رسیده است، افزود: این کارخانه قادر است سالانه ۸۰۰ هزار‌تن آهن‌اسفنجی تولید و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهد.

تفضلی در خاتمه تصریح کرد: علی‌رغم نو بودن این روشِ تولید آهن‌اسفنجی، مشکلات آن بسیار کم است و در مقایسه با روش‌های قدیمی، در عین حال که از هزینه‌های تولید می‌کاهد کالای باکیفیت تری تولید می‌کند.

تکنولوژی ایرانی پِرِد، هزینه‌های فولادسازی را کاهش می‌دهد

رسول احمدزاده، مدیرعامل فولاد میانه اظهار کرد: طرح فولاد میانه یکی از ۸ طرح فولادی کشور است که بعد از فولاد سپیدشت افتتاح شد.

وی با توضیح درمورد خصوصیات فنی پروژه فولاد میانه، گفت: یکی از ویژگی‌های این طرح، احداث کارخانه در مساحت محدود بوده که این امر موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها و میزان سرمایه‌گذاری لازم برای اجرای پروژه شده است.

احمدزاده همچنین تأکید کرد: نکته مهم دیگر در مورد کارخانه فولاد میانه، استفاده از ظرفیت‌های بومی در احداث و اجرای آن بود، تا جایی که از حداکثر توان شرکت‌های داخل استان استفاده شده است.

مدیرعامل فولاد میانه تصریح کرد: در کارخانه فولاد میانه از تکنولوژی تمام ایرانی پِرِد استفاده شده است. پرد روش بهینه‌سازی شده برای تولید آهن‌اسفنجی است که موجب کاهش هزینه‌های مصرف برای تولید سنگ آهن، بالا رفتن راندمان، اثرات مخرب زیست محیطی کم‌تر و تولید محصول با کیفیت‌تر در این کارخانه می‌شود.

 

وی در خاتمه گفت: انتظار می‌رود با تکمیل زنجیره فولادسازی احیا و نورد در مجموعه فولادسازی میانه در آینده نزدیک، شاهد اشتغال‌زایی هرچه بیش‌تر در سطح استان باشیم.