سهم بودجه صندوق محقق نشد!

هشدار درباره اتمام پول صندوق نوآوری! سهم بودجه صندوق محقق نشد! سلطانی با بیان این‌که باید نیم درصد بودجه دولت به صندوق اختصاص بیابد، گفت: اگر این بودجه را نداشته باشیم تا ۶ سال دیگر بودجه‌ای برای حمایت از شرکت‌ها نخواهیم داشت. بهزادسلطانی، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در گفت‌و‌گو با مهر اظهارکرد: در قانون، […]

هشدار درباره اتمام پول صندوق نوآوری!

سهم بودجه صندوق محقق نشد!

سلطانی با بیان این‌که باید نیم درصد بودجه دولت به صندوق اختصاص بیابد، گفت: اگر این بودجه را نداشته باشیم تا ۶ سال دیگر بودجه‌ای برای حمایت از شرکت‌ها نخواهیم داشت.

بهزادسلطانی، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در گفت‌و‌گو با مهر اظهارکرد: در قانون، باید نیم‌درصد بودجه عمومی دولت هر سال به صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت کمک ریخته شود که این موضوع علی‌رغم پیگیری‌ها از دکتر نوبخت و مجلس‌شورای‌اسلامی هنوز عملیاتی نشده است.

وی با بیان این‌که این بودجه، جدا از بودجه صندوق است، اظهارداشت: این کمک مفیدتر از بودجه صندوق است و از این کمک می‌توان برای طرح‌هایی که ریسک دارند استفاده کرد چرا که ما نمی‌توانیم سرمایه اصلی صندوق را برای طرح‌هایی که ریسک دارند استفاده کنیم.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان این‌که امیدواریم که امسال تغییراتی در این زمینه اتفاق بیافتد، تأکیدکرد: این قانون در دولت قبل هم بوده ولی اجرایی نشده است. نیم درصد بودجه از صندوق ملی توسعه است.

به گفته سلطانی، ما تاکنون دو هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان بودجه دریافتی از دولت داشتیم ولی تقاضای تجمعی کل شرکت‌های دانش‌بنیان در این ۴ سال ۷ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان بوده است.

وی ادامه‌داد: این میزان قابل پرداخت نبوده و اگر همان یک سال اول به همه تقاضاها جواب می‌دادیم بودجه ما به اتمام می‌رسید؛ به همین دلیل باید با همین صورتی که پرداخت کردیم ادامه دهیم.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی اظهارکرد: اگر نیم‌درصد بودجه پرداخت نشود در سال ۱۴۰۲ پولی نداریم که به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دهیم؛ به زبان ساده‌تر می‌توان گفت در صورتیکه نیم‌درصد بودجه دولت به صندوق اختصاص نیابد، ۶ سال آینده بودجه‌ای برای طرح‌های شرکت‌ها نخواهیم داشت.

وی افزود: باید از دکتر نوبخت و مجلسی‌ها پیگیر شد تا ببینیم امسال نیم‌درصد بودجه به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص می‌یابد یا خیر.

استفاده از ظرفیت بانک‌ها برای کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از اعطای بیش از هزار میلیارد تومان پول از بانک‌های طرف قرارداد صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد.

همچنین در ادامه بهزادسلطانی درباره خدمات بانک‌هایی که صندوق نوآوری و شکوفایی با آنها قرارداد منعقد کرده است، گفت: تا به امروز بانک‌های طرف قرارداد متعهد شده‌اند بیش از هزار میلیارد تومان از منابع خود را به شرکت‌های دانش‌بنیان مورد تأیید صندوق بپردازند که از این مبلغ تاکنون ۲۶۶ میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی ادامه‌داد: یعنی ظرفیتی نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان پول ایجاد شده که با پشتوانه آن صندوق می‌تواند شرکت‌های دانش‌بنیان دیگری را برای دریافت این مبلغ معرفی کند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی اظهارکرد: صندوق مبلغ ۱۲۳ میلیارد تومان پول را به شرطی در بانک‌ها قرارداده که بانک مورد نظر از منابع خود، پول در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد؛ یعنی به تعبیری پول صندوق را اهرمی کرده‌ایم و فقط پول خود صندوق را خرج نمی‌کنیم بلکه از طریق آن از منابع بانک‌ها هزار میلیارد تومان ظرفیت ایجاد کرده‌ایم که می‌خواهیم تا چند سال دیگر این ظرفیت هزار میلیارد تومانی را افزایش داده و به چند هزار میلیارد تومان برسانیم.

سلطانی درباره تعداد طرح‌های مصوب از شرکت‌های دانش‌بنیان که در طول ۴ سال گذشته مورد حمایت صندوق قرار گرفته‌اند، گفت: تعداد دو هزار و ۲۱۰ طرح مصوب شده که مورد حمایت صندوق قرار بگیرند که به این دو هزار و ۲۱۰ طرح مبلغ ۱۷۱۲ میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شده است.

وی ادامه‌داد: از این مبلغ ۱۷۱۲ میلیارد تومان، ۹۱۵ میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی را صندوق تعهد داده است که به تدریج با پیشرفت مراحل پروژه به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی یادآورشد: از مبلغ باقیمانده نزد صندوق یعنی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان، صندوق ۳ کار انجام می‌دهد.

سلطانی اظهارکرد: کار اول آن است که از مبلغ سپرده شده نزد بانک‌ها، صندوق سود دریافت می‌کند که این سود هزینه صندوق می‌شود؛ چرا که این پول‌‌ها را نمی‌توان در گاو صندوق نگهداری کرد بلکه باید به بانک سپرده شوند.

وی تأکیدکرد: در اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی که مورد تأیید شورای نگهبان و از مصوبات دولت است، اشاره شده که پول‌های صندوق باید در بانک سپرده شود و از سود آنها در صندوق استفاده شود که اضافه شدن این سود به صندوق باعث افزایش سرمایه شده و در نهایت به نفع شرکت‌های دانش‌بنیان است.

 

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان آخرین کارکرد پول باقیمانده نزد صندوق را استفاده از خدمات بانک‌ها عنوان کرد و گفت: پس از چانه‌زنی با بانک‌ها، بانک با سرمایه خودش خدماتی در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌دهد.