وضعیت بازار طلا و سکه در فروردین ۹۵

  قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در نخستین ماه سال جدید ۴۰۰۰ تومان، مثقال طلا ۱۶ هزار تومان و طلای جهانی حدود ۴۰ دلار در نوسان بود. به گزارش ایسنا، هر گرم طلای ۱۸ عیار در فروردین امسال ۱۰۲ تا ۱۰۶ هزار تومان فروخته شد. در دهه اول این ماه، طلای گرمی حدود ۱۰۲ […]

 

قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در نخستین ماه سال جدید ۴۰۰۰ تومان، مثقال طلا ۱۶ هزار تومان و طلای جهانی حدود ۴۰ دلار در نوسان بود.

به گزارش ایسنا، هر گرم طلای ۱۸ عیار در فروردین امسال ۱۰۲ تا ۱۰۶ هزار تومان فروخته شد. در دهه اول این ماه، طلای گرمی حدود ۱۰۲ تا ۱۰۳ هزار تومان معامله شد. در ادامه و تا نیمه ماه، قیمت این نوع طلا با روند افزایشی به حدود ۱۰۴ هزار تومان رسید.

در روزهای بعد نیز حرکت صعودی طلای ۱۸ عیار ادامه یافت و در روز ۲۳ فروردین به حداکثر قیمت خود در این ماه رسید و ۱۰۶ هزار تومان فروخته شد. در روزهای پایانی ماه، طلای ۱۸ عیار با کاهش نسبی روبه‌رو شد و حدود ۱۰۵ هزار تومان داد و ستد شد.

همچنین هر مثقال طلا در نخستین ماه سال جدید ۱۶ هزار تومان نوسان پیدا کرد. این نوع طلا در روزهای ابتدایی فروردین بین ۴۴۵ تا حدود ۴۴۹ هزار تومان در نوسان بود.

در ادامه قیمت هر مثقال طلا با روند افزایشی مواجه شد و در نیمه ماه به حدود ۴۵۳ هزار تومان رسید. در روزهای بعد نیز افزایش نرخ مثقال طلا ادامه داشت و روز ۲۳ فروردین قیمت این نوع طلا به حدود ۴۶۱ هزار تومان رسید.

در روزهای پایانی فروردین قیمت مثقال طلا معکوس شد؛ به‌طوری که در آخرین روز ماه روی ۴۵۵ هزار تومان ایستاد.

اما هر اونس جهانی طلا در ماه گذشته با نوسان حدود ۴۰ دلاری مواجه شد. در ابتدای فروردین طلای جهانی بین ۱۲۱۷ دلا و ۱۲۲۲ دلار قیمت داشت اما در روزهای بعد این نوع طلا فراز و فرود‌های بیش‌تری پیدا کرد.

سیزدهم فروردین ماه هر اونس طلا در بازار جهانی ۱۲۳۳ دلار عرضه شد و با ادامه نوسانات در روزهای بعد این نوع طلا تا ۱۲۴۱ دلار هم معامله شد و در نهایت و در روزهای پایانی ماه به ۱۲۳۴ دلار کاهش یافت.

از سوی دیگر طلای جهانی با جهش ۱۶ درصدی قیمت در ۳ ماهه نخست سال ۲۰۱۶ برابر با فصل زمستان گذشته، رکورد بهترین عملکرد ۳ ماهه از سال ۱۹۸۶ تاکنون را شکست.

مهم‌ترین دلایل نوسان قیمت طلا ادامه ابهام درباره آینده اقتصاد جهان و البته اقتصادهای عمده است. اما نوسان تنها مختص به طلا نبوده است. بازارهای سهام هم در اولین فصل سال ۲۰۱۶ با نوسان‌های زیادی همراه بودند، ‌امری که به رشد طلا کمک کرد.

همزمان افت بهای نفت خام هم نگرانی‌های بورسی را تشدید کرد؛ گرچه رشد بازارهای سهام و طلای سیاه از کف، به افت طلا در اواخر فصل کمک کرد، نوسان این بازار‌ها ادامه دارد. همزمان تصمیم‌های بانک‌های مرکزی اقتصادهای عمده هم به‌شدت کانون توجه بود. از سوی دیگر برخی تحلیلگران مهم‌ترین دلیل رشد طلا در فصل اول ۲۰۱۶ را تحت فشار بودن بازارهای سهام در این مدت عنوان می‌کنند.