خورشید کجا می‌تابد؟

تهیه اطلس جامع خورشیدی کشور خورشید کجا می‌تابد؟ در این مطلب به معرفی اطلس جامع GIS انرژی خورشیدی ایران می‌پردازیم و محاسبات انرژی تابش خورشید جهت تدوین اطلس بر اساس مدل تابش‌سنجی (NRI (Niroo Research Institute را در نظر می‌گیریم. به گزارش سیناپرس، در این راستا مجموعاً تعداد ۵۹۵ بانک اطلاعاتی در دو حوزه انرژی […]

تهیه اطلس جامع خورشیدی کشور

خورشید کجا می‌تابد؟

در این مطلب به معرفی اطلس جامع GIS انرژی خورشیدی ایران می‌پردازیم و محاسبات انرژی تابش خورشید جهت تدوین اطلس بر اساس مدل تابش‌سنجی (NRI (Niroo Research Institute را در نظر می‌گیریم.

به گزارش سیناپرس، در این راستا مجموعاً تعداد ۵۹۵ بانک اطلاعاتی در دو حوزه انرژی خورشید و پارامترهای مهم آب و هوایی ایران در بازه‌های زمانی ماهیانه، فصلی و سالانه تهیه شده است. در بخش انرژی خورشیدی در ۲۱۷ ایستگاه سینوپتیک سازمان هواشناسی کشور و براساس داده‌های اندازه‌گیری‌شده مورد نیاز، محاسبات انرژی خورشیدی انجام شده و در ۸۱ نقطه مکمل، میانیابی اطلاعات صورت پذیرفته و در بخش آب و هوایی نیز از اطلاعات اندازه‌گیری‌شده در ایستگاه‌های یادشده و میانیابی داده‌ها درنقاط مکمل بهره‌برداری شده است. در مجموع، ۵۹۵ نقشه در محیط نرم‌افزار ArcGIS شامل پارامترهای زیر تهیه شده است:

انرژی تابش خورشید بر سطح زمین (تابش مستقیم عمودی، تابش مستقیم، تابش پراکنده، تابش کل بر سطح افقی در شرایط آسمان صاف (بدون ابر) و واقعی، نسبت انرژی تابش پراکنده به کل)

 انرژی دریافتی و تولیدی توسط سیستم‌های خورشیدی (شامل انرژی خورشیدی دریافتی توسط صفحات تخت در زوایای مختلف، انرژی تولیدی از یک نوع آبگرمکن خورشیدی، انرژی ورودی و تولیدی یک نوع پانل فتوولتاییک دروضعیت‌های متفاوت، انرژی دریافتی و تولیدی یک نمونه ازگردآورهای سهموی خطی و نقطه‌ای با حالات مختلف ردیابی)

پارامترهای هواشناسی (ساعات آفتابی، دماهای متوسط، بیشینه و کمینه، رطوبت نسبی، سرعت باد در ارتفاع ۱۰ متری زمین و بارش)

 

 اطلس جامع انرژی خورشیدی ایران براساس مدل تابشی NRI و بر مبنای بانک اطلاعاتی۲۱۷ ایستگاه سینوپتیک سازمان هواشناسی و ۸۱ نقطه مکمل (میانیابی شده) تهیه شده است. این اطلس در بازه‌های زمانی ماهیانه، فصلی و سالیانه تهیه شده و دارای ۴۷۶ لایه اطلاعاتی مربوط به پارامترهای انرژی خورشیدی و ۱۱۹ لایه اطلاعاتی در خصوص پارامترهای آب و هوایی مهم در محیط GIS است. اطلس انرژی خورشیدی ایران دارای کاربردهای متعددی در حوزه‌های صنعت برق (امکان‌سنجی احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تولید پراکنده)، ساختمان (تخمین بار حرارتی و برودتی و امکان‌سنجی تأمین آبگرم خورشیدی)، هواشناسی و سایر بخش‌های مرتبط است.