احیای دریاچه ارومیه نیازمند کاهش برداشت ۵۰ درصدی آب

احیای دریاچه ارومیه نیازمند کاهش برداشت ۵۰ درصدی آب معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط‌زیست تأکیدکرد: برای احیای دریاچه ارومیه باید سهم برداشت از منابع آب حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند. به گزارش خانه‌ملت، مسعودتجریشی در خصوص کاهش تراز دریاچه ارومیه، گفت: امسال نسبت به سال گذشته تراز دریاچه ارومیه ۲۳ […]

احیای دریاچه ارومیه نیازمند کاهش برداشت ۵۰ درصدی آب

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط‌زیست تأکیدکرد: برای احیای دریاچه ارومیه باید سهم برداشت از منابع آب حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند.

به گزارش خانه‌ملت، مسعودتجریشی در خصوص کاهش تراز دریاچه ارومیه، گفت: امسال نسبت به سال گذشته تراز دریاچه ارومیه ۲۳ سانت کاهش پیدا کرده است، اما در مقایسه با دو سال گذشته تراز بالاتر است؛ اما در این خصوص مشکلاتی وجود دارد، مبنی بر این‌که می‌توان تراز آب دریاچه در اردیبهشت‌ماه را به دلیل وجود بارش باران اعلام کرد، یا این‌که می‌توان تراز آبان ماه را اعلام کرد که تراز آب پایین‌تر است؛ ضمن این‌که می‌توان تراز را سال به سال مقایسه یا روند را مورد بررسی قرارداد.

وی افزود: به لحاظ روند قرار بود افت دریاچه ارومیه تثبیت شود، تثبیت به این مفهوم که باید در طی ۲۰ سال منتهی به سال ۹۳ سالانه ۴۰ سانت تراز آب ارومیه کاهش پیدا می‌کرد؛ یعنی اگر همان روند ادامه پیدا می‌کرد در سال جاری باید از میزان تراز فعلی ۲۰ سانت هم کاهش داشتیم، اما ما در مرحله اول تثبیت شرایط موجود را اجرایی کردیم.

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط‌زیست، تأکیدکرد: در سال جاری اتفاقی بسیار نادر رخ داد، به عنوان مثال به لحاظ بارش در طی ۵۰ سال اخیر امسال سومین سال به لحاظ کم‌ترین بارش بود؛ به عبارتی در طی ۳۰۰ هزار سال عمر این دریاچه توانستیم میزان بارش‌ها را براساس رسوبات به‌دست آوریم، بنابراین کم‌ترین بارش به میزان ۱۸۰ میلی‌متر بوده است؛ ضمن این‌که سال گذشته ۲۰۰ میلی متر بارندگی داشتیم، همچنین میانگین بارش حوزه آبریز دریاچه ارومیه ۳۸۵ میلی‌متر بوده است.

تجریشی با بیان این‌که دما در مقایسه با سالیان گذشته افزایش و بارش‌ها کاهش پیدا کرده است، گفت: البته با افزایش دما تبخیر نیز بیش‌تر شده و نیاز به گیاه نیز افزایش پیدا کرده است، در شرایطی که به این عوامل توجه کنیم، مشخص می‌شود که چرا تراز دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده که علت آن موارد گفته شده است؛ ضمن این‌که در دریاچه ارومیه نوسات اقلیمی به صورت جدی خواهد بود، بنابراین باید مصرف آب کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به این‌که مجلس، دولت و وزارت جهاد کشاورزی باید کمبود آب را جدی بگیرند، افزود: باید مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش پیدا کند، البته کاهش مصرف آب دارای تبعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است، بنابراین در علت کاهش تراز آب دریاچه ارومیه دلایل روشن بوده و نباید به دنبال مقصر بود؛ به‌طورحتم همه باید تصمیم بگیرند که اگر به دنبال احیای دریاچه ارومیه و دیگر تالاب‌ها هستیم، باید سهم برداشت از منابع آب حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند.

 

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط‌زیست، با بیان این‌که مسأله محیط‌زیست و آب ارتباط پیچیده‌ای با هم دارند، تصریح کرد: افراد دارای منافع در مصرف آب بالا باید میزان آب مصرفی را کاهش دهند.