نویسنده: میرسی فیلیپویو میرسی فیلیپویو، رییس و مدیر اجرایی ارشد بورس کالای رومانی مینویسد: ایجاد چارچوب قانونی و سیاستهای مناسب برای توسعه بورسهای کالا کمک چشمگیری به هر اقتصادی است. این کار گردش کالاها، خرید و فروش در زمان مطلوب و به قیمت مناسب، شفافیت و مدیریت ریسک را تضمین میکند. هرچه تعداد […]
نویسنده: میرسی فیلیپویو
میرسی فیلیپویو، رییس و مدیر اجرایی ارشد بورس کالای رومانی مینویسد: ایجاد چارچوب قانونی و سیاستهای مناسب برای توسعه بورسهای کالا کمک چشمگیری به هر اقتصادی است. این کار گردش کالاها، خرید و فروش در زمان مطلوب و به قیمت مناسب، شفافیت و مدیریت ریسک را تضمین میکند.
هرچه تعداد فعالان بازار بیشتر باشد، شرایط کشف قیمت واقعی کالاهای مورد معامله که وظیفه هر بورس کالایی است، مهیاتر میشود. در بازار نفت، برای محاسبه قیمتهای منطبق بر قیمتهای بینالمللی الگوریتمی ایجاد شده که در بازار رومانی نیز کارایی دارد. این مسأله برای شرکتهای عمومی و خصوصی اهمیت بسیاری دارد زیرا ایجاد سریهای زمانی را میسر میسازد که بر مبنای آن شرکتها میتوانند به تحلیل و پیشبینی بپردازند و طرحهای بودجه یا خرید خود را تهیه کنند.
بازارنقدی، بازار ترکیبی، بازار مزایده و بازار بروات وصولی از دیگر بازارهایی هستند که بورس کالای رومانی اداره میکند. از این میان، بازار بروات وصولی بیشترین نزدیکی را به سیاستهای دولت دارد، چون بورس کالای رومانی بازاری را فراهم میسازد که میتوان در آن مبالغ عظیمی را که در غیر این صورت در بخش دیون بلوکه میشدند، معامله کرد و نقدشوندگی را به بازار بازگرداند. به موجب گزارشهای کمیسیون پیشبینیهای ملی، حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی رومانی در بدهیهای گذشته شرکتهای تجاری به دولت یا یکدیگر بلوکه شده است. با معامله بروات وصولی در تالار بورس کالای رومانی به عنوان عامل اصلی سیستم پایاپای، این بورس میتواند در افزایش نقدشوندگی بازار رومانی نقش مهمی ایفا نماید.
رابطه فعالیت بورس کالا و سیاستهای دولت مبتنی بر همکاری متقابل است. نخست اینکه بورس کالای رومانی مشارکت فعالان در یک محیط اقتصادی را میسر میسازد که بازار مشخصی برای آن طراحی شده است. این بورس جلساتی را با طرفین ذیربط از قبیل فروشندگان، خریداران و سایر فعالان بازار برگزار میکند. دومین نکته این است که بورس کالای رومانی در فعالیت نهادهای ناظر بازار (از جمله شوراهای تولیدکنندگان) مشارکت دارد و با وزارتخانهها و سازمانهای مختلف همکاری نزدیکی دارد و پیشنهادات خود را به آنها ارایه میدهد. این فعالیت تنها به رایزنی محدود نمیشود بلکه ناشی از نیاز به بازارهای پررونقی است که در نهایت نیازهای کل اقتصاد را برآورده میسازد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.