مدیرعامل شرکت خطوط لوله مخابرات نفت منطقه تهران در گفتوگوی اختصاصی با مناقصهمزایده خبر داد پروژه ۱۲ میلیارد تومانی تعویض پوشش خطوط لوله نفت روی خط مناقصه سمیه مهدوی- حسنباقریان، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران در حاشیه بازدید از غرفه روزنامه مناقصهمزایده در خصوص نقش این شرکت در فرایند سوآپ که […]
مدیرعامل شرکت خطوط لوله مخابرات نفت منطقه تهران در گفتوگوی اختصاصی با مناقصهمزایده خبر داد
پروژه ۱۲ میلیارد تومانی تعویض پوشش خطوط لوله نفت روی خط مناقصه
سمیه مهدوی- حسنباقریان، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران در حاشیه بازدید از غرفه روزنامه مناقصهمزایده در خصوص نقش این شرکت در فرایند سوآپ که پس از مدت زمانی نزدیک به ۷ سال دوباره کلید فعالیتش زده شده است با خبرنگار ما گفتوگو کرد و در ادامه از دو مناقصه ۱۲ میلیارد تومانی که قرار است ظرف دو ماهه آینده برگزار شود، خبر داد.
باقریان در خصوص بازگشایی خط لوله نکا- ساری – ری بیانکرد: با از سرگیری سوآپ از مردادماه امسال ۴ محموله انتقال دادهایم اما هنوز کار روی غلتک نیفتاده است. پیش از اینکه سوآپ تعطیل شود، روزانه انتقال ۱۲۰ هزار بشکه نفت خام انجام میشد. حال که به تازگی این جریان درحال احیا شدن است کمی زمان میبرد تا به سرعتِ زمان ۷ سال گذشته برسد.
در همان ۴ محمولهای که انتقال دادهایم، یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام از آسیای میانه (ترکمنستان) وارد کردهایم و از طریق منطقه به پالایشگاه تهران و تبریز تحویل دادهایم.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار مناقصهمزایده که پرسید صنعت نفت طی این ۷ سال توقف چه میزان متضرر شده است، بیانکرد: هم در زمینه نگهداری از تأسیسات و هم سرمایهای که در این مدت معطل مانده بود و همچنین نیروهای انسانی که همگی بلاتکلیف بودند و بهرهبرداری مناسبی صورت نمیگرفت متحمل ضرر شدیم و علاوه بر آن پولی که باید برای حق ترانزیت میگرفتیم نیز دریافت نمیشد. در مجموع این موارد ضررهای انباشتهشدهای بود که در این مدت و با تعطیلی سوآپ روی هم تلنبار شده بود.
باقریان در ادامه گفت: وقتی سوآپ انجام میشود، نفت خام کمتری را از جنوب به تهران انتقال میدهیم و برای اینکه خط جنوب ما فعال باشد، حدود ۱۴ تلمبهخانه تأسیسات باید فعال باشند تا بتوانیم نفت خام را از جنوب به تهران انتقال دهیم. این درحالی است که برای انتقال نفت خام از شمال به تهران ۴ تلمبهخانه کفایت میکند و این امر میتواند در ذخیرهسازی انرژی تأثیرگذار باشد.
به گفته وی در تعطیلی ۷ ساله سوآپ، کشور از رقم هنگفتی از درآمدها محروم شد.
باقریان با اشاره به شرایط سخت شرکت در زمان تحریمها بیانکرد: پیش از شروع برجام در بحث پیگرانیهوشمند خطوط لوله شرکتها و پیمانکاران خارجی این امر را برای ما انجام میدادند، با شروع تحریمها این امر متوقف شد؛ بنابراین تا چند سال نتوانستیم پیگرانیهوشمند را برای خطوط انجام دهیم؛ تا اینکه به سراغ شرکتهایی رفتیم که تحریم را دور زدند و پس از چندسال وقفه کار را در دست گرفتند، اما در حال حاضر با دگرگونی شرایط این شرکتها هستند که خواهان همکاری با ما در خصوص انجام پیگرانیهوشمند هستند. این امر توانست گشایش بزرگی برای ما ایجاد کند. این کار در خطوطی که چندین سال است در حال فعالیت هستند و نیاز به پیگرانی دارند، انجام میشود.
موانع زیادی از سر راه شرکت در زمینه تهیه امکانات و تجهیزات برداشته شده است، البته گفتنی است صددرصد شرایط مانند گذشته نشده اما وضعیت مطلوبتر از دوره تحریمها میباشد.
باقریان با اشاره به وضعیت خوردگی خطوط لوله توضیحداد: در حال حاضر پیگرانی در ۴ فاز انجام میشود. به دلیل اهمیتی که شرکت برای ایمنی خطوط و لولهها در مناطق همجوار بهویژه در کلانشهر تهران قائل است، ما حتی خطوطی را که طی ۳-۴ سال اخیر در سرویس قرار گرفتند را نیز در برنامه پیگرانی هوشمند قرار دادیم. خط ری – قوچک و ری- کن سال ۹۱ به بهرهبرداری رسیدند، ولی سال گذشته این دو خط را پیگرانی هوشمند کردیم. همچنین خط ری- مهرآباد سال ۹۰ در سرویس قرار گرفت که طی دو هفته آینده پیگرانی هوشمند خواهد شد.
به گفته این مدیر نفتی هر کیلومتر از این خطوط بهطور متوسط ۱۴۰۰ یورو برای انجام پیگرانی هوشمند هزینه نیاز دارد. طی دو سال آخر حدود ۱۰۰۰ کیلومتر از خطوط در منطقه تهران پیگرانی هوشمند شدهاند، تا اگر خوردگی وجود داشته باشد، رفع شود.
باقریان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چه میزان از تجهیزات بازار داخلی استفاده میشود، گفت: درحال حاضر از برند خارجی استفاده میشود و تجهیزات مورد نیاز در این بخش بومیسازی نشده است؛ با این وجود شرکتهایی درصدد هستند تا در مرحله اول با خریداری پیگها و بهدنبال آن دانش فنی مورد نیاز نیز به داخل کشور انتقال داده شود تا در نهایت این تجهیزات نیز بومیسازی شوند.
وی با اشاره به اینکه قراردادهای که در شرکت منعقد میشود براساس مناقصه واگذار میشود، تصریحکرد: محوریت واگذاری پروژهها بر مبنای مناقصه است و اگر در شرایطی خاص لازم شد ترک تشریفات نیز صورت خواهد پذیرفت.
در حال حاضر دو مناقصه بزرگ ۳۶ کیلومتری(۱۰ اینچ و ۱۶ اینچ) تعویض پوشش خطوط را داریم که این دو مناقصه به ارزش ۱۲ میلیارد تومان طی چند ماه آینده برگزار خواهد شد.
وی افزود: پروژه لوله ۱۶ اینچ تقریباً کارهایش تمام شده است و مناقصه آن ظرف یکی دوماه آینده برگزار میشود، اما خط لوله ۱۰اینچ هنوز به زمان نیاز دارد تا به مرحله مناقصه برسد و مناقصه این دو پروژه در کمیسیون مناقصات ستاد انجام میشود، اما مجری آن منطقه تهران خواهد بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.