کارفرمایان به موقع با سازندگان داخلی تسویه نمیکنند رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با بیان اینکه پس ازاجرای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) برای ساخت تجهیزات پیشرفته صنعت نفت بسترسازی شده است، گفت: از طریق جذب فنآوریهای جدید میتوانیم علاوه بر تأمین نیاز داخل، بازار کشورهای منطقه را نیز در اختیار بگیریم. به […]
کارفرمایان به موقع با سازندگان داخلی تسویه نمیکنند
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با بیان اینکه پس ازاجرای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) برای ساخت تجهیزات پیشرفته صنعت نفت بسترسازی شده است، گفت: از طریق جذب فنآوریهای جدید میتوانیم علاوه بر تأمین نیاز داخل، بازار کشورهای منطقه را نیز در اختیار بگیریم.
به گزارش ایرنا، جهش دوم صنعت نفت به حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخشهای بالادستی و پاییندستی و جذب فنآوریهای جدید نیاز دارد.
ساخت تجهیزات صنعت نفت از جمله بخشهایی است که در صورت جذب منابع مالی کافی و کسب فنآوریهای جدید از شرکتهای بینالمللی نه فقط میتواند نیاز صنایع نفت و گاز داخلی را تأمین کند بلکه با حضور در بازارهای منطقه درآمد ارزی خوبی نصیب اقتصاد کشور خواهد کرد.
به گفته بیژن زنگنه، وزیر نفت، ایران در مرکز منطقهای قرار گرفته که در اطرافش میدانها و مخازن بزرگ نفتی جای گرفته است؛ همه ساله صدها پروژه نفتی در منطقه خلیجفارس، قفقاز و آسیای مرکزی انجام میشود که به صورت بالقوه میتواند بازار مصرف تولیدات ایران باشد.
رضا خیامیان، رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران درباره نقش اجراییشدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در رشد و توسعه ساخت تجهیزات نفت گفت: باید از فرصتی که برجام فراهم کرده برای انتقال فنآوریهای جدید و پیشرفته و جذب سرمایهگذاریها به کشور استفاده کنیم.
وی درباره مذاکره با شرکتهای بینالمللی برای کسب فنآوری ساخت تجهیزات پیشرفته صنعت نفت، گفت: پس از اجرایی شدن برجام، تعاملهای گستردهای بین سازندگان ایرانی و شرکتهای بینالمللی شکل گرفته است.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران از امضای تفاهمنامه با بزرگترین انجمن نفتی ایتالیا خبر داد و اضافه کرد: در این انجمن، شرکتهای بزرگ ایتالیایی مانند انی (ENI) و سایپم عضویت دارند.
خیامیان ادامه داد: در نظر داریم با زمینهسازی برای مشارکت شرکتهای ایرانی و ایتالیایی، امکان تأمین نیاز داخل و صادرات تجهیزات صنعت نفت را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه ایران در مرکز منطقهای نفتخیز قرار گرفته است، گفت: با توجه به نیاز گسترده منطقه امکان صادرات تجهیزات صنعت نفت به کشورهای همسایه وجود دارد، اما به این شرط که بتوانیم به فنآوریهای جدید برای ساخت تجهیزات دست پیدا کنیم.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران افزود: از طریق همکاری با شرکتهای بینالمللی که فنآوریهای جدید در اختیار دارند، میتوانیم سهمی از بازار تجهیزات صنعت نفت در منطقه داشته باشیم.
خیامیان گفت، در صورت سرمایهگذاری مشترک با ایتالیاییها، زمانی که شرکت معتبر بینالمللی مانند انی پروژهای را در کشوری اجرا میکند، بهطور قطع برای تأمین تجهیزات مورد نیاز خود از تولیدات ساخته شده در ایران استفاده خواهد کرد.
خیامیان به مذاکره با سایر شرکتهای بینالمللی اشاره کرد و گفت: شرکتهای متعدد اروپایی و کانادایی به ایران آمده و مذاکرههایی برای ساخت و صادرات تجهیزات انجام دادهاند.
وی با بیان اینکه ورود شرکتهای معتبر بینالمللی نمیتواند تهدیدی برای شرکتهای ایرانی باشد، افزود: برای تأمین منابع مالی و جذب فنآوریهای جدید نیاز داریم که شرکتهای بینالمللی در ایران سرمایهگذاری کنند.
** مانعتراشی ضمانتهای بانکی در مقابل تولید و اشتغالآفرینی
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با تأکید بر اینکه سازندگان داخلی دنبال رانت نیستند، اضافه کرد: وزارت نفت باید شرایط رقابت برابر را میان شرکتهای ایرانی و خارجی فراهم کند.
خیامیان به مزیتهای شرکتهای خارجی اشاره کرد و گفت: شرکتهای خارجی معمولاً از نظام بانکی کشور خود «ال سی» (خط اعتباری) میگیرند، اما شرایط باز کردن ال سی در داخل کشور چندان مهیا نیست.
وی اضافه کرد: همچنین شرکتهای خارجی برای خرید مواد اولیه از وام بانکی با سود دو درصد استفاده میکنند، اما سازندگان داخلی باید سود ۳۰ درصدی برای وامهای بانکی بپردازند.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران همچنین به معضل اخذ ضمانتنامه بانکی اشاره کرد و گفت: برای برخی پروژهها، نیاز به ضمانتنامههایی است که از توان سازندگان داخلی خارج است.
خیامیان با بیان اینکه موضوع ضمانتنامه به یک مانع بزرگ تولید و اشتغال در کشور تبدیل شده است، افزود: کارفرمایان به دلیل مشکلات اقتصادی کشور، پول خود را به موقع به پیمانکاران و سازندگان نمیدهند و در نتیجه سازندگان نمیتوانند تعهدات خود را به موقع انجام دهند.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران اضافه کرد: به دلیل اینکه سازندگان نمیتوانند اقساط خود را به موقع به بانکها بدهند، بانکها نیز از ارایه تسهیلات و ضمانتنامه خودداری میکنند.
وی ادامه داد: برای حل این مشکل باید راههای جایگزین برای اخذ ضمانتنامه از سازندگان داخلی در نظر گرفته شود.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران به حمایت مدیران ارشد وزارت نفت از ساخت داخل اشاره کرد و گفت: با وجود حمایت وزیر نفت و مسؤولان ارشد که حتی به ابلاغ شیوهنامه حمایت از ساخت داخل توسط وزارت نفت منجر شد، اما برخی مجریان و مدیران میانی، آن را بهطور کامل اجرا نمیکنند و تفسیرهای شخصی را از این شیوهنامه مطرح میکنند.
شامگاه بیست و ششم دیماه با انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هستهای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه ۱+۵) یعنی روند لغو تحریمهای هستهای غرب علیه تهران آغاز شد.
پس از اجرایی شدن برجام، هیأتهای متعدد نفتی از آمریکا، اروپا و آسیا به ایران آمده و مذاکرههایی را انجام دادهاند که در برخی موارد، منجر به امضا تفاهمنامه نیز شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.