دریافت ۷ میلیارد دلار وام خارجی برای پروژه عسلویه

    مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به این‌که اجرای پروژه‌های پتروشیمی تا سال ۲۰۲۰ به جذب ۷۷ میلیارد دلار سرمایه نیازمند است، می‌گوید شرکت‌های خارجی مایلند در اجرای زنجیره کاملی از طرح‌های پتروشیمی سرمایه‌گذاری کنند و در این مورد صحبت‌هایی انجام شده است. علی‌محمد بساق‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با […]

 

 

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به این‌که اجرای پروژه‌های پتروشیمی تا سال ۲۰۲۰ به جذب ۷۷ میلیارد دلار سرمایه نیازمند است، می‌گوید شرکت‌های خارجی مایلند در اجرای زنجیره کاملی از طرح‌های پتروشیمی سرمایه‌گذاری کنند و در این مورد صحبت‌هایی انجام شده است.

علی‌محمد بساق‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که صنایع پتروشیمی صنایعی سرمایه‌بر هستند که مبلغ پروژه‌های آن از بیش از ۱۰۰ میلیون دلار به چندین میلیارد دلار می‌رسد، گفت: تأمین این حجم از سرمایه در توان شرکت‌های داخلی نیست.

بساق‌زاده افزود: تاکنون این سرمایه را چه به شکل فاینانس وام یا سرمایه‌گذاری خرید سهام از خارج تهیه کرده‌ایم و از این به بعد نیز باید به همین شکل این سرمایه را به دست آوریم.

وی با بیان این‌که پیش از تحریم‌ها حدود ۷ میلیارد دلار وام خارجی برای اجرای پروژه عسلویه دریافت شده، عنوان کرد: حدود ۷۰ درصد از این وام بازپرداخت شده و تا سال ۲۰۲۰ نیز به‌طور کامل تسویه می‌شود.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین درباره‌ نیاز به سرمایه‌گذاری آینده پتروشیمی تصریح کرد: تا سال ۲۰۲۰، ۵۵ میلیارد دلار پروژه‌ تعریف شده است که برای اجرای آن‌ها به ۷۷ میلیارد دلار ارز برای صنعت پتروشیمی نیاز داریم.

بساق‌زاده همچنین تأمین این میزان سرمایه را امری آسان دانست و اظهار‌کرد: در مذاکراتی که با شرکت‌های اروپایی در این مورد شده است برخی تا حدود ۸ میلیارد دلار نیز برای سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کرده‌اند.

به گفته وی این شرکت‌های خارجی بیش‌تر تمایل دارند در ایجاد زنجیره پتروشیمی در ایران فعالیت کنند.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این باره اظهارکرد: ایجاد زنجیره پتروشیمی نیاز به زمین، خوراک کافی، امکانات و سیستم لجستیک برای صادرات دارد که این شرکت چند بار نیز به ایران آمده و مناطق را بررسی کردند و در حال نهایی کردن این موضوع هستند.

بساق‌زاده با تأکید بر این‌که انتظار می‌رود سرمایه خارجی بیش‌تر در قالب سرمایه‌گذاری صورت گیرد، گفت: همچنین انتظار می‌رود با زیرساخت‌هایی که شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایجاد می‌کند شرکت‌های داخلی و خارجی بتوانند شرکت مشترک برای اجرای پروژه احداث کنند.

 

وی ادامه داد: خود شرکت خارجی می‌تواند برای سرمایه‌گذاری به ایران آمده و در عین داشتن مالکیت از تکنولوژی‌های خود در کشور استفاده کنند و از خوراک داخلی نیز بهره ببرند که این کار نه تنها باعث ایجاد بازار کار در داخل می‌شود سطح تجربه فنی صنایع پتروشیمی داخلی را نیز افزایش داده و محصولی با ارزش افزوده بالاتر برای صادرات و استفاده داخلی ایجاد می‌کند.