پایتخت، گنجایش صنایع آلاینده جدید را ندارد

رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران پایتخت، گنجایش صنایع آلاینده جدید را ندارد رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران ضمن اشاره به این‌که تهران قطب درمانی، سیاسی، اداری و آموزشی کشور است، گفت: مردم را نباید بیش از این نیازمند شهر تهران کنیم، چرا که این شهر دیگر گنجایش این بار جمعیتی و آلایندگی را ندارد. محمدحسین‌بازگیر […]

رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران

پایتخت، گنجایش صنایع آلاینده جدید را ندارد

رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران ضمن اشاره به این‌که تهران قطب درمانی، سیاسی، اداری و آموزشی کشور است، گفت: مردم را نباید بیش از این نیازمند شهر تهران کنیم، چرا که این شهر دیگر گنجایش این بار جمعیتی و آلایندگی را ندارد.

محمدحسین‌بازگیر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که یکی از عوامل مهمی که در مدیریت شهری به توسعه مدیریت و حفظ محیط‌زیست همراه با توسعه پایدار کمک می‌کند تزریق درآمدهای مستمر و پایدار به شهر است، اظهارکرد: بلندمرتبه‌سازی و تراکم‌فروشی تنها جمعیت زیادی را وارد شهر می‌کند و سبب فشار به شهر می‌شود.

وی ادامه‌داد: در بسیاری از شهرهای دنیا کسب درآمد در شهر را به‌گونه‌ای دیگر تعریف می‌کنند. به‌طور مثال در شهر توکیو با استفاده از عوارض محلی درآمدی پایدار برای خود تعریف کرده‌اند ولی در کشور ما بخشی از درآمدهای شهری با تراکم‌فروشی تعریف می‌شود، یعنی با فروش بخشی از زمین و هوای شهر درآمدزایی می‌کنیم.

رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران با اشاره به این‌که این شهر دیگر گنجایش جمعیت جدیدی را ندارد، تصریح‌کرد: مساحت تهران حدود ۷۳۰ کیلومتر مربع است و بیش از ۸ میلیون نفر در پایتخت زندگی می‌کنند یعنی در هر کیلومتر مربع حدود ۱۱ هزار نفر ساکن هستند این در حالیست که تراکم در کشور ما کم‌تر از ۵۰ نفر است. یعنی به ازای هر کیلومتر مربع تنها ۵۰ نفر زندگی می‌کنند. در این شرایط لازم است که تعریف‌های جدیدی برای شهر تهران داشته باشیم. هر شغل و هر صنعتی نباید در تهران مستقر شود. متأسفانه اصرار داریم که تمام صنایع در شهر تهران باشد. این حالیست که با توجه به شرایط اکولوژی تهران، پایتخت دیگر گنجایش صنعت‌های آلاینده جدید را ندارد.

وی افزود: گوشت قرمز – که آب‌بر است- در تهران تولید می‌شود از سوی دیگر ضایعات سوزی در این شهر انجام می‌شود به‌گونه‌ای که از سایر نقاط کشور ضایعاتی مانند آهن و شیشه حمل می‌شود و سوزاندن آنها آلودگی در پی دارد. تراکم جمعیت نیز بالا است و اصرار داریم همه جور صنایع در تهران مستقر باشد این در حالیست که بهتر است صنایعی که قابل استقرار در نقاط دیگر کشور هستند را در تهران مستقر نکنیم.

رییس اداره محیط‌زیست شهر تهران با بیان این‌که تهران با ۷۰۰۰ واحد درمانی، قطب درمانی کشور شده است، گفت: این شهر نه تنها قطب درمانی بلکه قطب اداری و سیاسی نیز است. بیش‌تر همایش‌ها و نمایشگاه‌ه‌ها در تهران برگزار می‌شود. دانشگاه‌های بسیاری در پایتخت است.

 

بازگیر در پایان تصریح‌کرد: برنامه‌ریزی‌‌ها و استقرار صنایع، معادن و مشاغل نباید به صورتی باشد که مردم را نیازمند تهران کنیم همچنین لازم است که شهرداری در توسعه دولت الکترونیک تلاش زیادی داشته باشد چراکه مانع سفرهای بین شهری می‌شود.