قضات مشغول بررسی پرونده «بورسیه‌ها» هستند

    سخنگوی قوه قضاییه از شکایت ۱۸۵ نفر از خانواده شهدا و ۱۱ مصدوم فاجعه منا خبر داد.به گزارش باشگاه خبرنگاران، حجت‌الاسلام‌والسملمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست خبری خود با اهالی رسانه ضمن تبریک ایام مبارک رجب اظهار کرد: سالروز یکی از شکست‌های آمریکا در مقابل جندا… است، آن شیطان بزرگ با تکیه بر […]

    سخنگوی قوه قضاییه از شکایت ۱۸۵ نفر از خانواده شهدا و ۱۱ مصدوم فاجعه منا خبر داد.به گزارش باشگاه خبرنگاران، حجت‌الاسلام‌والسملمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست خبری خود با اهالی رسانه ضمن تبریک ایام مبارک رجب اظهار کرد: سالروز یکی از شکست‌های آمریکا در مقابل جندا… است، آن شیطان بزرگ با تکیه بر قدرت نظامی و اطلاعاتی خود در اوایل انقلاب که هنوز جمهوری اسلامی ایران ارکانش به‌طور کامل استقرار پیدا نکرده بود تلاش کرد تا اقدامی غافلگیرانه را داشته باشد.

وی ادامه داد: خداوند به ملت ایران عنایت کرد و ریگ‌‌ها را مأمور مبارزه با بالگردهای نظامی آمریکا قرارداد و همه‌ آن‌ها در آتش خشم الهی سوختند. این روز را که شبیه به معجزه الهی است، گرامی می‌داریم.

معاون اول دستگاه قضایی درباره‌ رفع تصرف اراضی گفت: در سال ۹۴، ۱۹ هزار و ۹۹۰ پرونده منجر به صدور حکم و رأی نهایی شد که از این تعداد ۳۷ هزار و ۲۹۷ هکتار از اراضی که به صورت غیرمجاز تصرف شده بود به دولت مسترد شد که این رقم، قابل توجه است و اگر بخواهیم قیمت این ۳۷ هکتار زمین را در نظر بگیریم رقم قابل توجهی می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تعداد افرادی که در حادثه منا دچار حادثه شده بودند، خاطرنشان کرد: در رابطه با فاجعه منا ۴۴۰ و چند نفری که در منا به شهادت رسیدند تا کنون ۱۸۵ نفر از خانواده‌های شهدا، شکایت کردند. همچنین ۱۱ نفر از کسانی که مصدوم شدند نیز در این رابطه شکایت کردند. مابقی افراد هنوز شکایتی را به دادگاه تقدیم نکردند، البته این شکایت‌هایی هم که صورت گرفته هنوز منجر به صدور حکم نشده است.

محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری اظهار کرد: افرادی تحت عنوان سودجو و دلال وجود دارند که از مردم پول می‌گیرند به عنوان این‌که می‌توانند در پرونده قضایی آن‌ها مؤثر باشند، اما باید گفت که این افراد هیچ‌گونه تأثیری در پرونده‌ها ندارند. همچنین افرادی که به آن‌ها پول می‌دهند پولشان از دست می‌رود و همچنین ممکن است برای خود آن‌ها پرونده‌ای تحت عنوان پرداخت رشوه تشکیل شود.

وی ادامه داد: در سال ۹۵ با تلاش دستگاه نظارتی قوه قضاییه در همین راستا باندی دستگیر شد؛ در واقع آن‌ها مؤسسه‌ای را تحت عنوان مؤسسه حقوقی ثبت کرده بودند که این مؤسسه دارای چندین دلال بوده و همچنین از افراد وکیل نیز استفاده می‌کردند و توانسته بودند با برخی از افراد در قوه قضاییه ارتباط بگیرند و تحت همین عنوان از مردم پول دریافت می‌کردند. این موارد موجب بدبینی مردم به قوه قضاییه می‌شود.

محسنی اژه‌ای اعلام کرد: بیش از ۸ نفر در همین راستا در تهران دستگیر شدند.

محسنی‌اژه‌ای در رابطه با پرونده بورسیه‌ها گفت: سیر قضیه را چندین مرتبه توضیح داده‌ام و تکرار نمی‌کنم. پس از آن که ریاست محترم قوه قضاییه به مقام معظم رهبری نامه نوشتند رهبری اجازه دادند و رییس قوه قضاییه از وزارت علوم خواست شاکیان را معرفی کند که در این راستا تعدادی معرفی شدند که ریاست قوه قضاییه موارد را ارجاع دادند تا تعدادی قاضی به صورت دقیق مشغول بررسی موضوع شوند و نظر نهایی خود را اعلام کنند.

محسنی اژه‌ای درباره‌ پرونده‌ شرکت تعاونی ثامن‌الحجج گفت: این پرونده یکی از کارهای موفقی بود که با همکاری چند دستگاه انجام شد. بانک مرکزی فردی را مسؤول کرد و آن فرد روز و شب برای بررسی موضوع وقت گذاشت. دادستان تهران نیز بازپرسی را تعیین کرده و وزارت اطلاعات هم یک اداره‌ کل را برای این قضیه مجهز کرد و کار بسیار خوبی با همکاری خوبی انجام شد، اما هنوز پایان نیافته است.

وی ادامه داد: در این پرونده حدود ۸۰۰ هزار مورد از حساب‌های مردم تعیین تکلیف شده است و برای این تعداد هزار و ۲۲۵ میلیارد تومان پرداخت شده است؛ لذا تلاش می‌شود با کم‌ترین هزینه جلوی کارهای غیرمجاز و غیرقانونی گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: حکم دو الی ۳ پرونده صادر شده، اما به دلیل عدم ابلاغ از بیان جزییات آن معذورم، اما یکی از این پرونده‌ها مربوط به پرونده‌ ارزی‌ها و روزچنگ بود که صادر شده و به زودی ابلاغ خواهد شد.

 

وی در رابطه با ارتباط چند نفر با خارج از کشور که دستگیر شده بودند گفت: پرونده این افراد با حضور وکیل رسیدگی شد و برای ۴ نفر از ۵ نفر حکم صادر شده، اما هنوز حکم ابلاغ نشده است.