رکوردشکنی گرمایی سال ۲۰۱۷ نتایج گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) نشان میدهد، سال ۲۰۱۷ (در کنار سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶)، در ۳ رتبه نخست گرمترین سالهای جهان جای دارند و ردپای فعالیتهای انسان، در این رکوردشکنی گرمایی دیده میشود. به گزارش سیناپرس و براساس گزارش WMO، بعید به نظر میرسد که درجه حرارت در ۹ […]
رکوردشکنی گرمایی سال ۲۰۱۷
نتایج گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) نشان میدهد، سال ۲۰۱۷ (در کنار سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶)، در ۳ رتبه نخست گرمترین سالهای جهان جای دارند و ردپای فعالیتهای انسان، در این رکوردشکنی گرمایی دیده میشود.
به گزارش سیناپرس و براساس گزارش WMO، بعید به نظر میرسد که درجه حرارت در ۹ ماه نخست سال جاری میلادی بالاتر از سال ۲۰۱۶ – در زمان وجود سیستم آب و هوایی قوی النینو (El Niño) – بوده باشد، اما قطعاً بالاتر از سالهای قبل از ۲۰۱۵ است.
پتری تالاس، دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی (WMO) تأکید کرد: سه سال گذشته، همگی در صدر فهرست رکوردشکنی درجه حرارت قرار داشتند. این مسأله بخشی از روند گرم شدن درازمدت است؛ شاهد آب و هوای عجیبی شامل درجه حرارت ۵۰ درجه سانتیگراد در آسیا، طوفانهای رکوردشکن در کارائیب و اقیانوس اطلس، سیلهای موسمی که زندگی میلیونها نفر را تحت تأثیر قرارداد، و خشکسالی بیوقفه در شرق آفریقا بودیم.
به گفته تالاس، مطالعات علمی دقیق تر در این حوزه انجام خواهند شد، اما آنچه کاملا واضح است، نشانه مشخص از تغییرات آب و هوایی است که درنتیجه افزایش غلظت گازهای گلخانهای ناشی از فعالیتهای انسانی -از جمله سوختهای فسیلی و جنگلزدایی- است.
این افزایش اخیر در میانگین درجه حرارت جهانی، روند اخیر گرم شدن در سالهای اخیر را تأیید و برخی ادعاها در زمینه «متوقف شدن» روند گرم شدن زمین را رد میکند.
این نتایج در نشست مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل متحد که هفته جاری و هفته آینده در بن (آلمان) برگزار میشود، ارایه خواهد شد. مذاکرات COP23 بر فرآیند جدیدی متمرکز خواهد بود که براساس آن و در قالب توصیههای علمی، کشورها تعهد میکنند که میزان انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهند.
طبق برآوردها، تعهدات فعلی باعث گرم تر شدن ۳ درجه سانتیگرادی جهان نسبت به دوره پیش از صنعتی شدن میشود. در این سطح، سطوح آب دریا افزایش یافته، موج گرمایی و خشکسالی مناطق بیشتری از جهان را درگیر میکند، و شاهد وقوع طوفانها و سیلهای شدید خواهیم بود.
ریچارد بتز، پژوهشگر تأثیرات آب و هوایی در مرکز Met Office Hadley گفت: انتظار داریم که کشورهای درحال توسعه به شدت تحت تأثیر فعالیتهای انسانی قرار بگیرند. وقوع سیل، تهدید جدی در جنوب آسیا خواهد بود که این مسأله ناشی از افزایش بارندگی و افزایش سطوح آب دریا است که در نتیجه، جمعیت بیشتری را در معرض خطر قرار خواهد داد.
مطالعه اخیر نشان میدهد که سطوح دیاکسیدکربن در جو درحال حاضر بالاتر از میزان آن در ۸۰۰ هزار سال است.
دانشمندان با نگرانی نسبت به گزارش WMO واکنش نشان داده و عنوان میکنند که این یافتهها موقت بوده و تنها ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۷ را دربر میگیرند.
تالاس در نشست بن تأکید کرد، امید چندانی ندارد که روند گرم شدن زمین در کوتاه مدت معکوس شود. انتظار میرود که این روند دست کم تا ۵۰ سال آینده ادامه داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.