شناسایی ماده شیمیایی سرکوب کننده افکار ناخواسته در مغز

شناسایی ماده شیمیایی سرکوب کننده افکار ناخواسته در مغز گاهی اوقات هرچه تلاش می‌کنیم، نمی‌توانیم از شر برخی افکار خاص و آزاردهنده خلاص شویم. محققان دانشگاه کمبریج به تازگی علت این مسأله را کشف کرده‌اند. به گزارش سیناپرس، در این مطالعه، چند جفت کلمات در اختیار شرکت‌کنندگان قرارداده شد؛ کلمات غیرمرتبط بودند تا این اطمینان […]

شناسایی ماده شیمیایی سرکوب کننده افکار ناخواسته در مغز

گاهی اوقات هرچه تلاش می‌کنیم، نمی‌توانیم از شر برخی افکار خاص و آزاردهنده خلاص شویم. محققان دانشگاه کمبریج به تازگی علت این مسأله را کشف کرده‌اند.

به گزارش سیناپرس، در این مطالعه، چند جفت کلمات در اختیار شرکت‌کنندگان قرارداده شد؛ کلمات غیرمرتبط بودند تا این اطمینان حاصل شود که ارتباطات قبلی، بر نتایج مطالعه تأثیری نداشتند. سپس کلمه دیگری در اختیار شرکت‌کنندگان قرارداده شد. اگر کلمه، کلمه ابتدایی بود، افراد باید تلاش می‌کردند که تا کلمه جفت دیگر را به خاطر بیاورند؛ اما اگر کلمه، کلمه انتهایی بود، باید کلمات را از ذهن پاک می‌کردند.

درحال انجام این آزمایش، عملکرد مغز شرکت‌کنندگان با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای نظارت بر تغییرات در جریان خون، و طیف سنجی روزنانس مغناطیسی برای نظارت بر تغییرات شیمیایی، مورد بررسی قرار گرفت.

افرادی که بیش‌ترین میزان ماده شیمیایی موسوم به GABA در بخش هیپوکامپ مغز آنها مشاهده شد، از توانایی بهتری برای سرکوب افکار ناخواسته برخوردار بودند. این ماده شیمیایی جزو انتقال‌دهنده‌های عصبی مهارکننده در مغز شناخته می‌شود.

افرادی که بیش‌ترین میزان ماده شیمیایی موسوم به GABA در بخش هیپوکامپ مغز آنها مشاهده شد، از توانایی بهتری برای سرکوب افکار ناخواسته برخوردار بودند

 

ناتوانی در از بین بردن افکار مزاحم یا ناخواسته، مشکلی است که افراد عادی یا نوروتیپیکال و همچنین، مبتلایان به بیماری‌های مختلف روانی با آن درگیر هستند. در این افراد، طیفی از مشکلات شامل اختلال وسواسی- اجباری، استرس پس از سانحه، تا افسردگی و اسکیزوفرنی دیده می‌شود.