ورود ایران به بازار جهانی هسته‌ای

    رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان این‌که خرید آب سنگین از سوی آمریکا، به معنای به رسمیت شناخته شدن برجام در جهت اجرا از سوی ایالات متحده است، گفت: با این اقدام، عملاً دنیا پس از امضای برجام می‌پذیرد که ایران وارد بازار جهانی هسته‌ای شده است. به گزارش […]

 

 

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان این‌که خرید آب سنگین از سوی آمریکا، به معنای به رسمیت شناخته شدن برجام در جهت اجرا از سوی ایالات متحده است، گفت: با این اقدام، عملاً دنیا پس از امضای برجام می‌پذیرد که ایران وارد بازار جهانی هسته‌ای شده است.

به گزارش خانه ملت، علاءالدین بروجردی با اشاره به موضوعات مطرح شده درباره برنامه‌ریزی آمریکا برای خرید ۳۲ تن آب سنگین از ایران، با بیان این‌که خرید آب سنگین از سوی آمریکا، در چارچوب فروش مازاد تولید این محصول در کشور و در راستای اجرای توافق هسته‌ای است، گفت: فروش آب سنگین به آمریکا، مهر تأییدی بر استاندارد بودن این محصول ایران است، زیرا شاخصه‌های فنی و استانداردهای آمریکا در این حوزه بسیار بالا بوده و خرید آب سنگین ما نشان دهنده بالا بودن کیفیت آن است.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که همواره آمریکایی‌ها در موضوع اجرای برجام سنگ اندازی می‌کردند، ادامه داد: خرید آب سنگین از سوی آمریکا، به معنای به رسمیت شناخته شدن برجام در جهت اجرا از سوی ایالات متحده است، زیرا این کشور همیشه با فشار و لابی صهیونیست‌ها، در این حوزه اجرای برجام ضعیف عمل کرده و کندکاری می‌کردند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تصریح کرد: از طرف دیگر با توجه به این‌که فرایند خرید و فروش آب سنگین میان آمریکا و ایران از طریق گشایش ال.سی صورت می‌گیرد، این موضوع نقش مهمی در تقویت ارتباط ایران با سیستم بانکی بین‌المللی و جهانی دارد، همچنین این مسأله قطعاً در شکسته شدن فضای روانی ایجاد شده از سوی آمریکایی‌ها در زمان تحریم تأثیرگذار است.

وی با اشاره به موضوعات مطروحه درباره لزوم دریافت ضمانت برای پرداخت درآمدهای حاصله از محل فروش آب سنگین به آمریکا، گفت: معمولاً در خرید و فروش‌های رسمی در سیستم بانکی، ال‌.سی باز می‌شود و این سیستم خود دارای ضمانت تعریف شده، است، از طرف دیگر زمانی محصول قابل صادرات است که ال.سی در سیستم بانکی بین‌المللی باز شده باشد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان این‌که در شرایط کنونی آب سنگین موجود در تأسیسات اراک، بیش از نیاز داخلی کشور است، گفت: یکی از نکات مثبت فروش آب سنگین به آمریکا این است که عملاً دنیا پس از امضای برجام با این اقدام می‌پذیرد که ایران وارد بازار جهانی هسته‌ای شده است، چون در شرایط کنونی خرید و فروش محصول آب سنگین به عنوان یک فرآورده استراتژیک، با مجوز آمریکایی‌ها انجام می‌شود، حال خود ایالات متحده خواهان خرید ۳۲ تن از این محصول شده است.

سید عباس عراقچی، رییس ستاد پیگیری اجرای برجام پس از پایان نخستین جلسه کمیسیون مشترک ایران و ۱+۵ پس از اجرای برجام گفت: ۳ ماه در حال مذاکره برای امضای قرارداد تجاری بودیم که قرارداد فروش ۳۲ تن آب سنگین اراک امضا شد.

رسانه‌های غربی در تکمیل این اخبار اعلام کردند که مقام‌های ایرانی و آمریکایی، روز جمعه سوم اردیبهشت در وین قرارداد خرید آب سنگین ایران را به ارزش ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار امضا می‌کنند.