آلومینیم جنوب بزرگ‌‌ترین پروژه تولید شمش در ایران خواهد بود

کرباسیان آلومینیم جنوب بزرگ‌‌ترین پروژه تولید شمش در ایران خواهد بود رییس هیأت عامل ایمیدرو فعال شدن پروژه راکد آلومینیم جنوب را از بهترین و شیرین‌‌ترین خاطرات دوران مسؤولیت خود اعلام کرد.  به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مهدی‌کرباسیان می‌گوید: فراهم شدن زمینه فعالیت […]

کرباسیان

آلومینیم جنوب بزرگ‌‌ترین پروژه تولید شمش در ایران خواهد بود

رییس هیأت عامل ایمیدرو فعال شدن پروژه راکد آلومینیم جنوب را از بهترین و شیرین‌‌ترین خاطرات دوران مسؤولیت خود اعلام کرد.

 به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مهدی‌کرباسیان می‌گوید: فراهم شدن زمینه فعالیت آلومینیم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد است که نقش مهمی در توسعه و آبادانی کشور دارد، یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که در سال‌های اخیر از سوی ایمیدرو انجام شد.

طرح آلومینیم جنوب که بزرگ‌‌ترین پروژه تولید شمش در ایران خواهد بود در دولت یازدهم عملی و ال‌سی آن باز شد.

طرح آلومینیم جنوب (SALCO) از معدود طرح‌های مشارکتی کشور است که توانسته ۵ بانک داخلی را کنار یکدیگر قرار دهد. این پروژه در ۳ فاز تعریف شده که فاز نخست آن با هدف تولید ۳۰۰هزار تن شمش آلومینیم، طراحی شده است اما هدف کلی ۳ فاز، ایجاد ظرفیت یک میلیون تن شمش است. شرکت سرمایه‌گذاری غدیر ۵۱درصد و ایمیدرو ۴۹درصد از سهام شرکت را در اختیار دارند.

این پروژه در اوج تحریم‌ها شروع شد. اگرچه نزدیک به یک دهه معطل مانده بود اما در دولت روحانی و در شرایط تحریم کلید ساخت آن زده شد.

مهدی‌مستقیمی، مدیرعامل شرکت آلومینیم جنوب نیز در این باره می‌گوید: تنها پروژه‌ای که در منطقه شبیه سالکو وجود دارد EMAL(Emirates Aluminum) است که از تکنولوژی ۳۹۰ کیلو آمپر استفاده می‌کند. این در حالی است که تکنولوژی سالکو ۴۳۰ کیلوآمپر است که این امر سبب افزایش بهره‌وری در تولید می‌شود. مستقیمی می‌گوید این بالا‌ترین و جدید‌ترین فناوری است که در منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از سوی دیگر ساخت بندر و تأسیسات آن در «منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان»، سبب تحول آن منطقه می‌شود. منطقه پارسیان، در کنار منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامِرد، دو ناحیه بزرگ هستند که برای استقرار صنایع انرژی‌بر در مجاورت عسلویه ایجاد شده‌اند و در حال جذب سرمایه و تجهیز هستند.

وی ارزش کل پروژه که مجتمعی کامل است را ۱٫۲ میلیارد دلار ذکر می‌کند و می‌گوید: زمانی که این موضوع با بانک مرکزی مطرح شد چنین حجمی از سرمایه‌گذاری برای مقامات آن نهاد، ‌جای شگفتی داشت. به این دلیل که ما در اوج تحریم‌ها بودیم و تأمین تجهیزات پروژه کاری آسان می‌نمود.

مستقیمی در عین حال تأکید دارد که تسهیلات ساخت این طرح، ارزان‌قیمت است و از سوی بانک توسعه چین تأمین می‌شود. این امر سبب شده پول سهامداران به‌طور مستقیم درگیر پروژه نشود. وی می‌گوید: در حال حاضر ۱۲۰۰ نفر به‌طور مستقیم در کلیه بخش‌های پروژه مشغول به فعالیت هستند.

مدیرعامل سالکو، می‌گوید: فعال کردن این طرح، به مفهوم تحمل سختی‌های متعددی بود که همگی آنها پشت سر گذاشته شد. به گفته مستقیمی، پروژه آلومینیم جنوب از نیمه دهه گذشته به طرحی راکد تبدیل شده بود. اما مدیریتی که در دو تا۳ سال اخیر ایجاد شد، سبب به حرکت درآمدن این طرح شد.

پیش‌بینی فروش سالانه

 

وانگ‌هونگ‌کیان، مدیرعامل شرکت ان.اف.سی چین پیمانکار طرح آلومینیم جنوب در اردیبهشت سال ۹۴ و در زمان آغاز رسمی عملیات اجرایی این پروژه گفت: پیش‌بینی می‌شود کارخانه آلومینیم جنوب سالانه ۵۴۰ میلیون دلار فروش محصول داشته باشد.