معاون وزیر نیرو در پاسخ به مناقصهمزایده مطرح کرد حمایت وزارت نیرو از حضور شرکتهای ایرانی در مناقصات بینالمللی ضرورت همکاری بانکهای ایرانی با بخش خصوصی برای ارایه فاینانس به خارجیها سمیه مهدوی- معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در حاشیه آخرین روز از هفدهمین نمایشگاه صنعت برق در جمع اهالی رسانه با […]
معاون وزیر نیرو در پاسخ به مناقصهمزایده مطرح کرد
حمایت وزارت نیرو از حضور شرکتهای ایرانی در مناقصات بینالمللی
ضرورت همکاری بانکهای ایرانی با بخش خصوصی برای ارایه فاینانس به خارجیها
سمیه مهدوی- معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در حاشیه آخرین روز از هفدهمین نمایشگاه صنعت برق در جمع اهالی رسانه با رونمایی از آخرین وضعیت قراردادهای داخلی و خارجی منعقد شده توسط وزارت نیرو، از حمایت بخش خصوصی در بازارهای مناقصهای بینالمللی خبر داد.
هوشنگفلاحتیان در نشست خبری روز گذشته در پاسخ به سؤال خبرنگار مناقصهمزایده مبنی بر چگونگی سیاست حمایتی وزارتخانه نیرو از مشارکت شرکتهای خصوصی در مناقصات بینالمللی بیانکرد:
ما همیشه به تولیدکنندگان داخلی میگوییم همه تخممرغهایتان را در سبد وزارت نیرو نگذارید؛ وزارت نیرو باید یکی از منابع درآمدی این بخش را با توجه به گستردگی بازار مصرف محصولات تولیدی تشکیل دهد. بهعنوان مثال اگر تولیدکنندهای کابل فشار قوی میسازد؛ فقط برای ارگانی تحت عنوان وزارت نیرو نمیسازد، بلکه وزارتخانههای دیگری چون بخشهای نفت، یا کارخانههای فولاد و… نیز در این ماجرا حضور دارند و یکطرف این پروسه تولید ارگانهای دیگری نیز قرار گرفتهاند.
فلاحتیان افزود: طبیعتاً بخشی از تولیدات یک تولیدکننده داخلی به شرکتهای برق تخصیص پیدا میکند؛ بخشی از آن برای سایر موارد در داخل کشور مصرف میشود و بخش دیگر به بازار خارجی صادر میشود.
وی با تأکید بر اینکه در خصوص دغدغههایی که بخش خصوصی دارد، توسط وزارت نیرو حمایت میشوند، گفت: حمایت ما تا جایی پیش خواهد رفت که شرکتهای خصوصی در یک فضای عادلانه و منطقی نسبت به صادرات کالاهای خود به کشورهای هدف اقدام کنند. وزارت نیرو حمایتهای خود را انجام داده و در آینده نیز این کار را ادامه خواهد داد، اما کماکان پروسه حمایتی باید از طریق زنجیرههای دولت، وزارت صنعت و معدن، گمرک، وزارت اقتصاد، بانک ها و سایر نهادهای مرتبط به سرانجام مطلوبی برسد.
این مدیر برقی در ادامه گفت: باید شرایط به گونهای پیش رود تا شرکتهای داخلی همانند خارجیها بتوانند برای طرف حساب خارجی خود فاینانس ارایه کنند، این امر مستلزم همکاری و حمایت بانکهای ایرانی از تولیدکننده داخلی است. تعرفههای گمرکی و خطوط اعتباری که بین کشورهای مختلف با ایران شکل میگیرد همگی در حضور بخش خصوصی در بازارهای بینالمللی و مناقصات خارجی نقش بهسزایی دارد.
به گفته وی این وزارتخانه از هیچ اقدامی که منجر به صادرات خدمات فنی و مهندسی و کالاها و تجهیزات برقی میشود، دریغ نمیکند.
فلاحتیان در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ما در خصوص چگونگی همسانسازی تضمین در قراردادهای داخلی و خارجی بیانکرد: تعداد قراردادهای خارجی بسیار محدود است؛ چرا که در بیشتر عرصههای صنعت برق خودکفا هستیم، بنابراین قراردادهای خارجی به حداقل میرسد.
وی گفت: وقتی با شرکتی خارجی قرارداد بسته میشود با توجه به اینکه مسایلی از قبیل مرجع رسیدگی به اختلافات احتمالی، نرخ ارز و تأثیر قوانین بر نوع قراردادها تأثیر میگذارد، بنابراین باید مجموعهای از الزامات بینالمللی همانند نیز رعایت شوند. اصول تجارت بینالمللی با رعایت منافع ملی و قوانین و مقررات با یکدیگر ممزوج شوند تا در نهایت به یک تیپ قراردادی برسیم که در مقیاس جهانی بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد.
معاون وزیر نیرو با اشاره به نمایشگاه برق بیانکرد: امسال شاهد حضور عمده اصناف فعال در صنعت برق از سازندگان سیم کابل گرفته تا تجهیزات نیروگاهی، خطوط برق و پستهای توزیع و فوق توزیع و… بودیم.
وی اضافهکرد: بهطورکلی این نمایشگاه میتواند فراهمکننده فضایی برای مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی جهت تولید مشترک، افزایش کیفیت محصولات و کاهش قیمت تمام شده باشد.
فلاحتیان تصریحکرد: صنعت برق با صادرات ۳ میلیارد دلار تجهیزات و کالاهای برقی در رتبه اول صادرکنندههای غیرنفتی در کشور قرار دارد.
وی خاطرنشانکرد: با این حال صنعت برق کشور در صورت حمایت بیشتر دولت قابلیت افزایش میزان صادرات خود تا ۲۰ میلیارد دلار را در سال دارد.
گفتنی است، هفدهمین نمایشگاه صنعت برق با حضور ۴۵۸ شرکت ایرانی، ۲۱۲ شرکت خارجی به صورت مستقیم و ۱۰۲ شرکت خارجی به صورت غیرمستقیم روز گذشته بهکار خود پایان داد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.