رنگ از رخ قطب سیب ایران پریده است

رنگ از رخ قطب سیب ایران پریده است  نبود الگوی کشت، بسته‌بندی نامناسب، عدم شناسایی بازارهای جدید در کنار بی‌توجهی مسؤولان دست‌به‌دست هم داده تا قطب سیب تولیدی کشور مشتری نداشته باشد. به گزارش مهر، آذربایجان‌غربی سالانه با تولید افزون بر یک ‌میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب سهم ۳۰ تا ۴۵ درصدی سیب تولیدی […]

رنگ از رخ قطب سیب ایران پریده است

 نبود الگوی کشت، بسته‌بندی نامناسب، عدم شناسایی بازارهای جدید در کنار بی‌توجهی مسؤولان دست‌به‌دست هم داده تا قطب سیب تولیدی کشور مشتری نداشته باشد.

به گزارش مهر، آذربایجان‌غربی سالانه با تولید افزون بر یک ‌میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب سهم ۳۰ تا ۴۵ درصدی سیب تولیدی و قطب اول کشور را از آن خود کرده اما این افزایش تولید با وجود مرغوبیت و کیفیت بالا نه‌ تنها سودی برای اقتصاد کشاورزی و باغداران استان نداشته بلکه به یکی از دغدغه‌های اصلی مسؤولان تبدیل‌ شده است.

استان آذربایجان‌غربی گسترش باغات و افزایش میزان تولید سیب را در حالی تجربه می‌کند که اشتغال بیش از ۸۰ هزار خانوار به‌صورت مستقیم از طریق تولید محصولات باغی تأمین می‌شود اما این افزایش چند سالی است به کابوس نبود مشتری و بازار مناسب، متضرر شدن اقتصاد کشاورزی و باغداران استان بدل شده است.

نبود برنامه‌ریزی برای حمایت از تولید، عقب ماندن در رقابت با محصول خارجی، بسته‌بندی نامناسب محصول، منطقی نبودن قیمت‌ها با توجه به هزینه تولید و در برخی موارد همسان نبودن کیفیت سیب داخلی با نمونه‌های خارجی از جمله دل‌مشغولی‌های موجود در بحث بازار سیب یکی از محصولات استراتژیک استان و کشور به شمار می‌رود.

وجود مشکلات حمل‌ونقل به همراه صرف زمان طولانی برای طی رویه‌های صادراتی از جمله تخلیه و بارگیری مجدد در پایانه‌ها و بازارچه‌های مرزی، افت و تلفات محصولات کشاورزی و تحمیل هزینه اضافی برای صادرکنندگان نیز از دیگر مسایلی است که این مشکل را تشدید می‌کند.

 

متأسفانه خیلی نباید منتظر ماند تا نه‌ تنها بازارهای جدید از سیب‌های ایرانی محروم باشند بلکه بازارهای سنتی سیب کشور از جمله عراق، ترکیه و… را نیز از دست بدهیم.