۹۰درصد مردم نان سنتی میخورند معاون اداره کل امورغذایی سازمان غذا و دارو، گفت: سازمان غذا و دارو بهطور ویژه سیلوهای گندم را کنترل میکند تا آرد تولیدی با شرایط بهداشتی در اختیار نانواییها قرار گیرد. به گزارش مهر، موضوع کیفیت نان به عنوان قوت غالب مردم ایران، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این […]
۹۰درصد مردم نان سنتی میخورند
معاون اداره کل امورغذایی سازمان غذا و دارو، گفت: سازمان غذا و دارو بهطور ویژه سیلوهای گندم را کنترل میکند تا آرد تولیدی با شرایط بهداشتی در اختیار نانواییها قرار گیرد.
به گزارش مهر، موضوع کیفیت نان به عنوان قوت غالب مردم ایران، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این بین، برخی کارشناسان، کیفیت آرد تولیدی را مورد توجه قرار میدهند و برخی نیز، نوع پخت نان در نانوایی را مورد اشاره قرار میدهند. در این زمینه مهندس سمیره صباح، به تشریح کیفیت نان در کشور پرداخت و افزود: اساس تولید نان سالم وجود مواداولیه سالم است، آرد به عنوان مادهاولیه در تهیه نان باید با نظارت کافی و با شرایط درست به دست نانواییها برسد.
وی از نان به عنوان تأمینکننده حدود ۵۰ درصد از انرژی، پروتئین و ریزمغذیهای بدن نام برد و گفت: بر همین اساس، نان با کیفیت و سالم در اولویت برنامههای وزارت بهداشت قرار گرفته است.
صباح ادامهداد: در فرایند تبدیل گندم به نان باید در همه مراحل نظارت کافی وجود داشته باشد، اصول کاشت و برداشت گندم در مزارع، رعایت و از آن مراقبت شود تا گندم سالم به سیلوها و سپس بهکارخانههای آرد برسد.
وی افزود: در این مرحله سازمان غذا و دارو بهطور ویژه سیلوها و کارخانهها را کنترل میکند تا گندم و آرد تولید شده با شرایط بهداشتی در اختیار نانواییها قرار گیرد. به همین منظور لازم است که سیلوها دارای پروانه بهداشتی و حضور مستمر یک مسؤول فنی باشند.
صباح اظهارداشت: سبوس فواید بیشمار از جمله در کنترل چاقی، رفع سوءتغذیه و گوارش دارد با توجه به اینکه قوت غالب مردم نان است و تولید آن در کشور در حجم بالایی انجام میشود باید نحوه تولید و نگهداری آرد و فرایند پخت نان اصلاح شود و کارخانههای آرد با رعایت میزان استاندارد سبوسگیری، آرد سالم با شرایط مطلوب را به نانواییها برسانند.
وی ادامهداد: یکی از ضرورتهای امروز کشور بهبود کیفیت نان از طریق غنیسازی آرد است و غنیسازی آرد با آهن و اسید فولیک از چندی پیش در همه کارخانههای کشور آغاز شده و در حال انجام است و غنیسازی آرد با ویتامین D نیز از الزامات سازمان غذا و دارو است.
معاون اداره کل امور غذایی، بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو، تأکیدکرد: اجرای برنامه غنیسازی آرد گندم نانهای سنتی مرسوم در جامعه به جز سنگک (نان تافتون، بربری و لواش) با آهن و اسید فولیک با هدف کاهش کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن، در دستور کار قرار دارد.
صباح ادامهداد: مطالعات تکنیکال و بالینی در خصوص انجام طرح غنیسازی آرد گندم با ویتامین D3به جهت کاهش کمبود شایع ویتامین D3 در کشور و بازنگری ضابطههای غنیسازی و غذاهای فراسودمند و بررسی پروندههای درخواست تولید این فرآوردهها، از دیگر اقدامات سازمان غذا و دارو است.
۹۰ درصد مردم نان سنتی میخورند
وی گفت: گرچه حدود ۹۰ درصد مردم تمایل به خوردن نان سنتی دارند اما نانهای صنعتی که با حجم بالا تولید میشود، سالمتر از نانهای سنتی هستند. البته نانهای حجیم شده سبوسدار و با کیفیت مطلوب مدنظر سازمان غذا و دارو است و نانهای حجیم شده سفید ممکن است بیماریهایی را برای مصرفکننده ایجاد کند.
صباح اظهارداشت: البته شکل نان گویای صنعتی بودن آن نیست، نان حجیم هم میتواند صنعتی باشد و در کارخانه تولید شود و هم میتواند در حجم کم بهطور سنتی پخته شود مانند مغازههای نان فانتزی که در سطح شهر وجود دارند و نان حجیم تولید میکنند در حالی که صنعتی نیستند، بدون سبوس و تولیدشان کم است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.