شکوفایی معادن در گرو تفویض اختیارات به مدیران محلی و تشکل‌های معدنی

وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت تأکید کرد شکوفایی معادن در گرو تفویض اختیارات به مدیران محلی و تشکل‌های معدنی گروه معدن و زمین، شریعتمداری گفت: ایجاد اشتغال، استفاده از منابع معدنی و افزایش سهم این بخش در ارزش افزوده بخش تولید و واگذاری امور معادن به مردم از جمله اهداف وزارت صنعت است.  به گزارش […]

وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت تأکید کرد

شکوفایی معادن در گرو تفویض اختیارات به مدیران محلی و تشکل‌های معدنی

گروه معدن و زمین، شریعتمداری گفت: ایجاد اشتغال، استفاده از منابع معدنی و افزایش سهم این بخش در ارزش افزوده بخش تولید و واگذاری امور معادن به مردم از جمله اهداف وزارت صنعت است.

 به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدشریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت در بیست و یکمین نشست شورای عالی معادن اظهارکرد: عدم تمرکز و تفویض اختیارات به مدیران محلی، واگذاری امور معادن به مردم، انجمن‌ها و تشکل‌های معدنی از دیگر اهداف حوزه صنعت، معدن و تجارت محسوب می‌شود.

وی تصریح‌کرد: باید مقررات را تسهیل و شرایطی فراهم کنیم تا توسعه کشور با سهولت انجام شود و در مسیر توسعه اقتصادی بهترین راه برای جلوگیری از فساد، تسهیل مقررات و برداشتن مقررات زائد است.

شریعتمداری ادامه‌داد: با توجه به این اهداف باید قوانین و مقرراتی را که به ما ابلاغ می‌شود، تفسیر موسع کنیم و هر جا فعالیت‌های توسعه‌ای را محدود می‌کند، ما همراه آن محدودکننده نباشیم.

رییس شورای عالی معادن یادآورشد: عده‌ای متخصص پیچیده‌ترکردن کارهای آسان و عده‌ای دیگر متخصص آسان کردن کارهای پیچیده‌اند که من طرفدار گروه دوم هستم که مسؤول حل کردن کارهای پیچیده‌اند و جهت‌گیری شورا نیز باید همین شود.

شریعتمداری با تأکید بر ارزیابی تصمیمات شورا از سوی اعضای آن، افزود: باید ارزیابی شود تصمیماتی که در شورا گرفته و ابلاغ می‌شود، چه میزان در استان‌ها عملیاتی شده و اگر تصمیمات ابلاغی قرار است اصلاح شود و به نحوی اختیارات بیش‌تری به شوراهای استانی داده شود من طرفدار واگذاری اختیارات هستم. در استان‌ها نیز باید استاندار بتواند تصمیم‌گیری کرده و تصمیمات را نهایی کند.

وی بیان‌کرد: اولین مسؤولیت این شورا توسعه معادن کشور است. باید سهولت ایجاد کند، مقررات زاید را‌ بردارد، شرایط را راحت و کاری کند که همه بتوانند از این امکان در فرصت‌های برابر استفاده کنند. در این مسیر اگر به مظاهری از فساد برخورد کرد، با آن مبارزه کند.

شریعتمداری خطاب به اعضای شورا گفت: اگر واقعا بزنگاه‌ها و ایستگاه‌هایی وجود دارد که در آن ایستگاه‌ها اشخاصی امضای طلایی می‌دهند یا افرادی از رانت‌هایی مثل رانت اطلاعاتی استفاده می‌کنند، شناسایی و برخورد شود.

وی تأکیدکرد: با انجام اقداماتی نظیر کاهش برخی مراحل، شفاف کردن و نیز محدود کردن تعداد قوانین و مقررات حاکم و دستورالعمل‌های زیاد و پیچیده که گاهی اجرایش فسادآور است به تسهیل امور کمک کنید و با ایجاد سهولت در مراحل کار، فساد را از بین ببرید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح‌کرد: باید موضوع معادن را به نظرگاه مثبت تبدیل کنیم و شرایطی فراهم آوریم تا افرادی که پیرامون ما کار می‌کنند، احساس کنند این مسیر، مسیری سالم بوده و دارای نظم و قاعده است.

شریعتمداری افزود: ما مسؤول توسعه کشور هستیم و تصمیماتمان باید منجر به توسعه شود و مسؤول برخورد امنیتی با مسایل اقتصادی و حتی مسؤول مبارزه با مفاسد اقتصادی در دستگاه‌های بیرونی با سبک و سیاقی که آنها مسؤولیت اجرایی دارند، نیستیم.

وی همچنین اعلام‌کرد: با محیط‌زیست تفاهم کرده‌ایم که با رعایت روش‌های استاندارد جهانی به انجام فعالیت‌های صنعتی و معدنی در کشور اقدام کنیم.

تأکید بر ایمنی معادن فعال و نقش فعال شورای عالی معادن

شریعتمداری با تأکید بر موضوع ایمنی بهره‌برداری معادن افزود: هر نقشی که شورا باید در این مسیر ایفا کند و هر کاری که ما باید در ایمن کردن معادن در حال بهره‌برداری انجام دهیم، باید انجام گیرد و احیاناً اگر جایی امکان خطر هست از بروز حادثه جلوگیری شود.

 

وی ادامه‌داد: اگر یکی از این خانواده‌ها بی‌سرپرست شد ما باید جوابگو باشیم، اگر کاری وظیفه ما است، درست انجام دهیم، هم در معاونت معدنی و هم شورا باید این مسأله مورد توجه قرار گیرد.