مافیاهای زمین‌خواری رسانه‌های افشاگر را تهدید می‌کنند

اهالی بهارستان مطرح کردند  مافیاهای زمین‌خواری رسانه‌های افشاگر را تهدید می‌کنند گستاخی دانه‌درشت‌‌ها نسبت به تمکین از قوانین زمین‌خواری   زمین‌خواری اصطلاحی است که چند سال اخیر به علت سوءاستفاده‌های مختلف و کثرت کلاهبرداری‌ها در املاک و اراضی رواج یافته است و در قوانین عنوان خاصی تحت نام زمین‌خواری وجود ندارد. به گزارش صما، اگر […]

اهالی بهارستان مطرح کردند

 مافیاهای زمین‌خواری رسانه‌های افشاگر را تهدید می‌کنند

گستاخی دانه‌درشت‌‌ها نسبت به تمکین از قوانین زمین‌خواری

 

زمین‌خواری اصطلاحی است که چند سال اخیر به علت سوءاستفاده‌های مختلف و کثرت کلاهبرداری‌ها در املاک و اراضی رواج یافته است و در قوانین عنوان خاصی تحت نام زمین‌خواری وجود ندارد.

به گزارش صما، اگر زمین‌خواری از جلوه‌های کلاهبرداری محسوب شود، مجرم براساس قانون به مجازات جرم کلاهبرداری محکوم می‌شود یکی دیگر از قوانین در مبارزه با امر زمین‌خواری، قانون ثبت مصوب سال ۱۳۱۰ است و با افرادی که مال دیگری را به‌طور تصنعی مال خود معرفی کرده و برای آن سند دریافت می‌کنند، برخورد می‌شود.

در گزارش کمیسیون اصل ۹۰ آمده است «زمین‌خواری، جرم پیچیده‌ای است که دست‌های زیادی در پس آن دیده می‌شود، برخورد قاطع قضایی می‌تواند این دست‌‌ها را قطع کند. هرچند به نظر می‌رسد سازمان‌های دولتی باید در واگذاری‌ها دقت کنند تا زمین‌ها و مستغلات به نام مردم و کام زمین‌خواران ر‌ها نشود.»

به‌رغم تمام غوغاهای فراوانی که درباره زمین‌خواری صورت می‌گیرد، هیچ‌گاه این فعالیت به‌صورت مشخص تعریف‌نشده و در هیچ قانونی فعالیتی به نام زمین‌خواری، مورد جرم‌انگاری قرار نگرفته است. به نظر می‌رسد ارایه یک طرح همه جانبه برای مبارزه با این پدیده شوم و همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های درگیر در این خصوص ضرورتی است که باید هرچه سریعتر به آن توجه شود.

نمایندگان مجلس در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با حضور در غرفه مجتمع رسانه‌ای ساختمان و با امضای کمپین مقابله با زمین‌خواری عنوان کردند در حال حاضر عزم و اراده ملی برای مقابله با زمین‌خواری وجود ندارند و علی‌رغم وجود بندهای قانونی متعدد نظارت دقیقی بر اعمال این بند‌ها در کشور نیست.

دانه‌درشت‌‌ها نسبت به قانون گستاخ شده‌اند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این‌که در قضیه زمین‌خواری باید با دانه‌درشت‌‌ها مقابله کرد، گفت: در تمام‌ روز‌ها همه در خصوص زمین‌خواری صحبت می‌کنند اما متأسفانه همچنان دست‌درازی به منابع ملی سر تیر رسانه‌ها بوده و برخوردی با دانه‌درشت‌‌ها صورت نمی‌گیرد. به نظر می‌رسد دانه‌درشت‌‌ها نفوذ زیادی در این مباحث دارند.

حشمت‌ا…فلاحت‌پیشه با بیان مطلب فوق به «صما» گفت: دانه‌درشت‌‌ها کسانی هستند که قانون را به‌راحتی زیر پا گذاشته و اهمیت چندانی برای قوانین قائل نیستند.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس با بیان این‌که مسأله کنونی زمین‌خواری را می‌توان به‌خوبی در گفته یکی از بزرگان یافت، گفت: زمین‌خواری مانند تار عنکبوت است که حشرات کوچک را می‌گیرد اما حشرات بزرگ آن را پاره کرده و از آن رد می‌شوند.

وی در ادامه افزود: در کشور ما دانه‌درشت‌‌ها همان حشراتی هستند که با گذر از حریم‌های قانونی روزبه‌روز فربه‌تر و نسبت به قانون گستاخ‌ترمی شوند.

فلاحت‌پیشه در ادامه با بیان این‌که در عصر اطلاعات نمی‌توان بی‌قانونی‌‌ها را پنهان کرد، تأکیدکرد: افکار عمومی باید در مقابل این گستاخی‌‌ها حس مطالبه‌گری داشته و با عزم ملی دست دانه‌درشت‌‌ها را از منابع ملی و محیط‌زیست کوتاه کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اعتقاد به این‌که قوانین ما در این حوزه کامل است، خاطرنشان‌کرد: مشکلات ما ناشی از نحوی اجرا و نظارت بر قانون است.

وی در نهایت گفت: این مسأله می‌تواند با حضور مؤثر قوه قضاییه حل‌وفصل شود و این مورد عزم جدی را در ارگان‌‌های مختلف می‌طلبد.

برخی مبارزان خوبی برای معضل زمین‌خواری نیستند

در همین زمینه عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان این‌که ریشه‌کنی زمین‌خواری نیازمند اراده واقعی است، گفت: در حال حاضر بخشی از زمین‌خواری‌ها به‌صورت قانونی شکل می‌گیرد.

محمدعلی‌پورمختار با بیان مطلب فوق به «صما» گفت: این عده با جلب رضایت مسؤولان و با نقشه قبلی با عناوینی مانند درختکاری و آبادگری وارد محدوده‌های منابع ملی شده و بعد از مدتی جلوی چشمان باز مسؤولان شروع به ساخت‌وساز می‌کنند.

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس‌شورای‌اسلامی گفت: شرط اول در مبارزه با زمین‌خواری این است که افرادی که به دنبال مبارزه با زمین‌خواری هستند، خودشان یا اطرافیانشان در زمین‌خواری‌ها ذی‌نفع نباشند. توصیه می‌کنم افرادی که خودشان یا اطرافیانشان مرتبط با پرونده‌های زمین‌خواری هستند وارد این موضوع نشوند. این افراد مبارزان خوبی نخواهند بود.

وی با بیان این‌که البته در چند سال اخیر حرکت‌هایی در دفاع از سرزمین و منابع طبیعی شکل‌گرفته است، خاطرنشان‌کرد: گشت‌های ویژه و تشکیل کمیته‌های مرتبط توانسته مقداری از معضلات این فسادگری را کاهش دهد.

پورمختار با بیان این‌که عزم ملی دوای درد زمین‌خواری است، گفت: در این خصوص دولت باید با وجدان و اراده محکم این معضل را حل‌وفصل کند.

وی با بیان این‌که مبارزه با زمین‌خواران قدرت و جدیت بالایی می‌خواهد، گفت: سود برخی از گسترده‌های زمین‌خواری بالای ۱۰۰۰ درصد است و بدون تردید قدرت زمین‌خواران نیز به‌واسطه همین سودهای بادآورده رقم قابل‌توجهی است؛ بنابراین باید دولت با قدرت تمام در این خصوص ورود کند.

وی در نهایت گفت: اراده مجلس برای حل این معضل نابودگر جدی بوده و از مردم درخواست داریم در صورت مشاهده این معضل این اخبار را به گوش مجلس و یا شخص بنده برسانند. در سال‌های اخیر ما توانسته‌ایم با مطالبه‌گری مردم بخشی از نقشه‌های زمین‌خوران را در وسعت گسترده منحل کنیم.

تهدید رسانه‌ها در صورت افشاگری مافیاهای زمین‌خواری

در همین زمینه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان این‌که یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود، زمین‌خواری رواج پیدا کند آلودگی ابزار نظارتی و عاملان نظارتی هستند، گفت: در این خصوص کشور ما فاقد شفاف‌سازی اطلاعاتی است اگرچه در سال ۹۴ طرح کاداستر پیش‌بینی شد اما اجرای آن با کندی قابل ‌تأملی روبه‌رو شده است.

رمضان‌علی‌سبحانی‌فرد بابیان مطلب فوق به «صما» گفت: یکی از دلایل این کندی مربوط به نبود بودجه است که این مورد باید اصلاح شود.

وی بابیان این‌که متأسفانه رسانه‌ها نیز در امر اطلاع‌رسانی زمین‌خواری‌های گسترده و مافیایی با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند، گفت: برخی از رسانه‌ها با فشارهای متعددی از سوی باندهای سازمان‌یافته زمین‌خواری روبه‌رو بوده و همچنین این ابزارهای رسانه‌ای به دلیل کمبود درآمد و کسب هزینه‌های خود مسایل زمین‌خواری را خبررسانی نمی‌کنند و در این خصوص غفلت‌هایی صورت می‌گیرد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس‌شورای‌اسلامی گفت: به‌ هر حال قوانین ما در این بخش کامل و جامع بوده و به نظر می‌رسد آلودگی بخش‌های نظارتی یکی از دلایل محکم شکست در مبارزه با زمین‌خواری است؛ مافیای زمین‌خواری با اجرای صحیح قانون و قدرت نظارتی حل‌وفصل می‌شود.

تمایل به تغییر کاربری اراضی ریشه اقتصادی دارد

در ادامه همین مبحث یک عضو کمیسیون عمران مجلس بابیان این‌که زمین‌خواری در کشور به دو شکل اجرایی می‌شود، گفت: یک بخش از زمین‌خواری که مصداق بارز زمین‌خواری است شامل تصرف منابع ملی و ساخت‌وساز در این مناطق است.

کمال‌الدین‌شهریاری بابیان مطلب فوق به «صما» گفت: نمونه دیگر آن مربوط به تغییر کاربری است که در این خصوص باید گفت این املاک صاحب مالک بوده و مالکان این زمین‌ها را دانسته و با توجه به سود بیش‌تر و یا درآمد پایدارتر به معرض فروش می‌گذارند.

وی بابیان این‌که تغییر کاربری کشاورزی و باغداری به شکل ساخت‌وساز تنها ریشه اقتصادی دارد، گفت: وقتی تمام زحمات کشاورزان با قیمت‌های بسیار نازل و با دست‌های مافیایی دلالان به بازار عرضه می‌شود کشاورز خود را بازنده ماجرا دانسته و ناخودآگاه به فکر عرضه، عرصه به مالکان جدید می‌شود. در این ‌بین همین کشاورز به علت صدمات متعدد از روند تولید تا فروش محصولات تنها به دنبال نقدینگی حاصل از فروش زمین و مهاجرت به کلان‌شهر‌ها است.

نماینده دشتی و تنگستان در مجلس‌شورای‌اسلامی گفت: به‌ هر حال تا زمانی که کشاورزی و باغداری توجه اقتصادی نداشته باشد شاهد این روند در کشور خواهیم بود. به‌هرحال حل این معضل با مشکلات و پیچیدگی‌های خاص‌تری نسبت به غصب منابع ملی روبه‌رو شده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس همچنین در بخش دیگر سخنانش از این کشاورزان به عنوان دست‌فروشان کلان‌شهر‌ها یاد کرد و در این خصوص گفت: مسأله اقتصادی باعث شده عزت کشاورزان و روستاییان ما کاهش پیداکرده و این عده با هجوم به شهر‌ها به شغل‌های کاذب روی بیاورند.

 

وی بابیان این‌که قوانین مرتبط با زمین‌خواری کم نیست در نهایت خاطرنشان‌کرد: دایره قوانین ما در این حوزه گسترده است، اما اگر غفلتی در اجرا مشاهده می‌شود، مربوط به نحوی اجرا و مجریان اجرای این قوانین است، کلام آخر این‌که مسؤولان باید در این مورد هوشیار باشند.