نوسازی ۳۲۰ هزار مسکن روستایی تکلیف دولت در سال‌جاری است

عضو کمیسیون عمران مجلس نوسازی ۳۲۰ هزار مسکن روستایی تکلیف دولت در سال‌جاری است عضو کمیسیون عمران مجلس، گفت: از تکلیف به جای مانده دولت در خصوص نوسازی واحدهای روستایی در سال گذشته ۸۵ هزار واحد باقی مانده که با تعهد سال جاری بنیاد مسکن باید ۳۲۰ هزار واحد را بازسازی کند. به گزارش مناقصه‌مزایده […]

عضو کمیسیون عمران مجلس

نوسازی ۳۲۰ هزار مسکن روستایی تکلیف دولت در سال‌جاری است

عضو کمیسیون عمران مجلس، گفت: از تکلیف به جای مانده دولت در خصوص نوسازی واحدهای روستایی در سال گذشته ۸۵ هزار واحد باقی مانده که با تعهد سال جاری بنیاد مسکن باید ۳۲۰ هزار واحد را بازسازی کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده حمید بنایی با اشاره به اظهارات مسؤولان دولتی در خصوص ارایه تسهیلات برای نوسازی مسکن روستایی، گفت: دولت در این رابطه طبق قانون برنامه ششم توسعه مکلف بوده و باید سالانه در حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی را در کشور مورد بازسازی و نوسازی قرار دهد.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس‌شورای‌اسلامی، با تأکید بر این‌که باید نحوه پرداخت تسهیلات و رقم آن مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد، افزود: سازوکار نوسازی واحدهای روستایی باید شفاف شود، تا به این ترتیب رغبت برای مهاجرت معکوس افزایش یابد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که باید با مدیریت تقاضا بازار مسکن را از آشفتگی فعلی برهانیم، ادامه‌داد: در صورتی که حجمی از تقاضا‌ها در بازار مسکن به سمت روستا‌ها با نوسازی واحدهای فرسوده هدایت شوند به‌طور حتم نرخ‌ها دستخوش تغییراتی شده و نابسامانی اوضاع کاهش می‌یابد.

وزارت راه‌ حلقه واسط میان بنیاد مسکن و بانک‌های عامل برای نوسازی مسکن روستایی

وی با تأکید بر این‌که بنیاد مسکن و بانک‌های عامل باید در خصوص ارایه تسهیلات برای نوسازی و بهسازی واحدهای روستایی بیش از پیش با یکدیگر تعامل داشته باشند، اظهارداشت: وزارت راه و شهرسازی باید بتواند به عنوان حلقه واسط میان بنیاد مسکن و بانک‌های عامل نوسازی این نوع واحد‌ها را در جهت تسریع ساماندهی بازار مسکن در دستور کار قرار دهد.

بنایی با بیان این‌که یکی از مشکلات نوسازی واحدهای روستایی با اخذ تسهیلات ارایه تضامین است، افزود: مردم برای اخذ این نوع تسهیلات مشکل ارایه تضمین‌های لازم را دارند که اگر این مشکل با ضمانت‌های زنجیره‌وار روستاییان برای یکدیگر مرتفع شود، اخذ وام‌ها نیز تسهیل می‌شود.

ساخت و ساز در روستا‌ها اشتغال را تضمین می‌کند

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه‌داد: با آغاز ساخت و ساز در روستا‌ها با تسهیلات اعطایی به‌طور حتم شاهد اوج‌گیری اشتغال در این مناطق نیز می‌شویم که در نتیجه آن وضعیت اقتصادی کشور نیز بهتر می‌شود.

وی ادامه‌داد: از تکلیف به جای مانده دولت در خصوص نوسازی واحدهای روستایی در سال گذشته ۸۵ هزار واحد باقی مانده که با تعهد ۲۰۰ هزار واحدی سال‌جاری بنیاد مسکن برابر قانون برنامه ششم توسعه باید ۳۲۰ هزار واحد در روستاهای کشور را بازسازی و احیا کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی، با بیان این‌که کمیسیون عمران مجلس در روزهای آتی با دعوت از مسؤولان مربوطه پیگیر میزان اجرای قانون برنامه ششم توسعه در خصوص نوسازی واحدهای روستایی می‌شود، گفت: برای این‌که وعده‌های داده شده در خصوص اعطای تسهیلات ارزان برای نوسازی واحدهای روستایی در حد شعار و حرف باقی نماند، کمیسیون عمران مجلس به جد پیگیر است.

امسال معابر ۳۰ هزار و ۵۰۰ روستای کشور آسفالت می‌شود

 همچنین معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص توسعه روستایی کشور، گفت: مطابق برنامه، امسال با تخصیص قیر رایگان، معابر ۳۰ هزار و ۵۰۰ روستای کشور آسفالت می‌شود.

محمدرضاشاملو در نشست با سرپرست استانداری چهارمحال و بختیاری اظهارکرد: از نیمه دوم سال ۹۴ تا ابتدای امسال ۲۷ میلیون مترمربع از معابر روستایی کشور آسفالت شده است.

وی گفت: به‌طور متوسط سالانه حدود ۸ میلیون مترمربع از معابر روستایی کشور آسفالت می‌شود.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تشریح مصوبه سال جاری وزارت نیرو مبنی بر مسافت قانونی سکونت در روستاهای حاشیه رودخانه گفت: با اجرای این مصوبه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد روستاهای اطراف رودخانه از بین می‌رود.

شاملو تصریح‌کرد: اگر دولت موظف شود برای تمام روستاهای در حریم رودخانه شبکه بهداشتی جمع‌آوری فاضلاب و تأمین آب شرب ایجاد کند، از خسارت‌های اجرای طرح پیشگیری می‌شود.

وی همچنین از پرداخت ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری تا پایان امسال و تخصیص ۱۰ هزار تن قیر رایگان برای آسفالت معابر روستایی خبر داد.

سرپرست استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: در دولت یازدهم ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری تخصیص یافت.

گودرزامیری اظهارکرد: در همین مدت یکهزار میلیارد ریال اعتبار به دهیاری‌های استان پرداخت و حدود ۹۰۰ کیلومتر راه روستایی روکش آسفالت شد.

وی با بیان این‌که تسهیلات و اعتبارات بازسازی و بهسازی روستایی در چهارمحال و بختیاری نیازمند افزایش است، گفت: طرح‌ هادی روستایی در ۲۰۰ روستای این استان اجرا نشده است.

به گزارش ایرنا، در این نشست بررسی‌های کارشناسی برای تعیین مکان و اقدامات اولیه از جمله تأمین برق، آب و گاز برای جابه‌جایی روستای سیدمحمد از توابع شهرستان لردگان انجام شد.

طبق سرشماری سال گذشته ۹۷۹ مکان، آبادی و سکونتگاه روستایی در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده که از این تعداد طرح‌هادی ۵۷۴ روستای بالای ۲۰ خانوار تهیه شده است.

** دو هزار روستای کشور طرح ‌هادی ندارند

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گفت: براساس سرشماری سال گذشته، از حدود ۳۹ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور، طرح‌هادی در دو هزار روستا اجرا نشده است.

محمدرضا شاملو در جمع خبرنگاران در شهرکرد اظهارکرد: ۹۹ درصد از ۳۷ هزار روستای کشور مطابق سرشماری سال ۹۰ دارای طرح‌هادی هستند.

وی با بیان این‌که طرح‌هادی ۱۶ هزار روستا در کشور اجرا شده و برخی از این طرح‌ها در مراحل مختلف اجرا هستند، گفت: الگوسازی و اجرای مرحله نخست طرح‌هادی روستا‌ها از سوی بنیاد مسکن اجرا و بقیه مراحل طرح با مشارکت مردم اجرا می‌شود.

شاملو ادامه‌داد: مطابق برنامه، امسال طرح‌هادی دو هزار روستا بازنگری می‌شود.

به گفته وی، عملیات بهسازی و اجرای طرح‌هادی در ۳ هزار و ۴۰۰ روستا اجرایی می‌شود که بخش عمده این طرح‌ها شامل تکمیل طرح‌های نیمه تمام است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن با بیان این‌که آمار دقیق و واقعی از روستاهای خالی از سکنه در کشور نداریم، افزود: مطابق سرشماری سال گذشته ۳۰ هزار روستا، آبادی یا سکونتگاه موقت که به لحاظ اجرای پروژه‌ای شکل گرفته است، در کشور خالی از سکنه است.

شاملو تصریح‌کرد: حدود ۲۲ میلیون نفر در روستا‌ها ساکن هستند که مطابق سرشماری سال گذشته حدود دو درصد از این جمعیت روستایی کاهش یافته که تبدیل روستا به شهر و بخشی نیز مهاجرت از روستا به شهر عامل این کاهش جمعیت است.