دولت باید برای رفع آلودگی تهران دست به‌کار شود

دولت باید برای رفع آلودگی تهران دست به‌کار شود یک عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس گفت: دولت باید برای رفع آلودگی تهران هر چه سریع‌تر دست به‌کار شود؛ چرا که صرف حرف زدن و سمینار برگزار کردن مشکل آلودگی هوای تهران را حل نمی‌کند و به یک عزم ملی احتیاج دارد. به گزارش […]

دولت باید برای رفع آلودگی تهران دست به‌کار شود

یک عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس گفت: دولت باید برای رفع آلودگی تهران هر چه سریع‌تر دست به‌کار شود؛ چرا که صرف حرف زدن و سمینار برگزار کردن مشکل آلودگی هوای تهران را حل نمی‌کند و به یک عزم ملی احتیاج دارد.

به گزارش ایسنا، امیرخجسته بیان‌کرد: آنچه که ما تاکنون در خصوص حل مشکل آلودگی هوای تهران شاهد بودیم فقط در حد صحبت بوده است و ما کار عملی ندیدیم. در فصل پاییز که آلودگی هوای کلان‌شهر‌ها شدت می‌گیرد شاهد برگزاری همایش‌های متعدد هستیم که نتیجه مفیدی هم ندارد و با اتمام این فصل و کاهش آلاینده‌ها این مسأله نیز به فراموشی سپرده می‌شود.

وی در ادامه گفت: بحث آلودگی هوا شوخی‌بردار نیست. امروز ما در تمام کلان‌شهر‌ها به خصوص شهر تهران با این مسأله روبه‌رو هستیم. مسأله آلودگی هوا بر آینده نسل جوان و حیات مردم تأثیر‌گذار است. همین‌طور که امروز آلودگی هوا سبب بیماری‌های متعدد و همچنین مرگ و میر افراد شده است، اما متأسفانه این آمار به‌طور رسمی اعلام نمی‌شود و از نظر من باید این اتفاق بیفتد تا هشداری برای تمامی مسؤولین کشور باشد.

وی با اشاره به اثرات نامطلوب آلودگی هوا بر روی همه اقشار جامعه بیان‌کرد: دست مجلس در این خصوص کاملاً باز است و دولت هر لایحه‌ای را که در رابطه با پیشگیری و رفع آلودگی به مجلس ارایه دهد در دستور کار قرار خواهد داد. مسأله آلودگی یک مشکل ملی است چرا که بحث حیات و ممات مردم در میان است. بنابراین تمام دستگاه‌های کشور و به خصوص مسؤولان تخصصی در این زمینه باید هرچه سریع‌تر اقدامات لازم را انجام دهند.

نماینده همدان گفت: مواردی برای رفع آلودگی در گذشته ارایه شد لکن در مرحله اجرا ناتمام باقی ماند؛ از جمله می‌توان به طرح انتقال پایتخت سیاسی و اقتصادی که توسط مجلس ارایه شد، اشاره کرد. در این راستا قرار بود کسانی که به استان‌های خود می‌روند در آنجا از مساکن مهر یا پروژه‌هایی که در دست ساخت بود؛ صاحبِ خانه شوند، عده‌ای نیز رفتند لکن با مشکلاتی که در آنجا روبه‌رو شدند مجدداً به پایتخت بازگشتند. این طرح نیز ناتمام باقی ماند. امروز شاهد هستیم که اکثر مسؤولان از هر شهری در تهران دفتر دارند و حتی کارهای غیرضروری را نیز در دفترشان انجام می‌دهند؛ در صورتی که اصلاً نیازی به این کار نیست.

خجسته خاطرنشان‌کرد: در دولت معاون اول مسؤول رسیدگی به این مسأله بود که هنوز جلسه آن تشکیل نشده است. در جلسات گذشته نیز که برگزار شد، دو سال به دولت فرصت داده شد تا کارهای اجرایی را عملی کند؛ لکن به‌طور اساسی اقدامی انجام نشد. امروز شاهد افزایش جمعیت در تهران و به دنبال آن افزایش آلودگی هستیم.

خجسته ادامه‌داد: برای حل این مشکل به یک عزم جدی و اراده ملی نیاز است؛ در غیر این صورت هر روز شاهد افزایش آلودگی‌‌ها هستیم. من از تمامی مسؤولان، به خصوص مسؤولان محیط‌زیست خواستارم تا با این مسأله به صورت جدی برخورد کنند چرا که در صورت تدوام این آلودگی آسیب جدی به نسل آینده کشور وارد می‌شود.

وی افزود: برای حل این مسأله مجلس به‌طور ویژه ورود پیدا کرده است و ما مشکل قانونی نداریم؛ بلکه در مرحله اجرا با مشکل روبه‌رو هستیم. در این مدت دولت هر لایحه‌ای را که فرستاده است ما تأیید کرده‌ایم و هر لایحه دیگری هم که باشد ما به‌طور فوری به آن رسیدگی می‌کنیم؛ چرا که بحث آلودگی هوا یک مسأله اضطراری به شمار می‌رود.

خجسته در ادامه بیان‌کرد: در این زمینه طرح ناتمام زیاد است از جمله کنترل تردد خودرو‌ها در شهر و همچنین انتقال کارخانه‌ها به خارج از تهران که هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است. تاکنون تمام مواردی که برای حل این مسأله مطرح شده است هم در کمیسیون شورا و هم در سایر کمیسیون‌‌ها تخصصی مطرح شده است و حتی به تصویب هم رسیده‌اند لکن ما عملاً اقدام عملی برای حل این مشکل ندیده‌ایم. از نظر من برای حل این مشکل باید ریاست محترم دولت ورود پیدا کنند و یک بار برای همیشه اقدامات لازم را انجام دهد. به نظرم باید ستادی تشکیل شود که بتواند تمام سازمان‌ها را مدیریت کند و با همکاری شهرداری و سازمان محیط‌زیست تصمیمات صحیحی را برای حل این مشکل اتخاذ کنند. دولت نیز در رأس کار و به عنوان مقام اجرایی هر چه سریع‌تر به عملی کردن موارد مطرح شده بپردازد.

وی در خصوص تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا بیان‌کرد: با توجه به آسیب‌های جدی که آلودگی هوا بر نونهالان و کودکان جامعه ما وارد می‌کند دولت ناچار است این اقدام را انجام دهد. متأسفانه آمارهای دقیقی از بیماری‌ها و حتی آمار مرگ و میری که به سبب آلودگی هوا رخ می‌دهد، اعلام نمی‌شود وگرنه ما متوجه خطری که نسل آینده و حتی نسل کنونی جامعه‌مان را تهدید می‌کند؛ می‌شدیم.

 

وی در پایان بیان‌کرد: در کشور‌های توسعه‌یافته اقدامات مؤثری برای پیشگری از آلودگی در کلان‌شهر‌ها انجام شده است ما نیز باید با الگوبرداری صحیح در این راستا گام‌ برداریم؛ چرا که جمعیت کلان‌شهر‌ها روز به روز در حال افزایش است و همگام با افزایش جمعیت شاهد افزایش آلاینده‌ها نیز هستیم.