رونق گردشگری بام ایران؛ ۹۰۰ روستا در انتظار سرمایه‌گذاری

رونق گردشگری بام ایران؛ ۹۰۰ روستا در انتظار سرمایه‌گذاری روستاگردی از مهم‌ترین ظرفیت‌های بخش گردشگری به شمار می‌رود که توسعه این بخش در استان چهارمحال‌وبختیاری ضروری است و باید از این ظرفیت برای رونق گردشگری بهره گرفت. به گزارش مهر، چهارمحال‌وبختیاری یکی از استان‌های جنوب‌غربی زاگرس است که به واسطه شرایط توپوگرافی خاص دارای شرایط […]

رونق گردشگری بام ایران؛ ۹۰۰ روستا در انتظار سرمایه‌گذاری

روستاگردی از مهم‌ترین ظرفیت‌های بخش گردشگری به شمار می‌رود که توسعه این بخش در استان چهارمحال‌وبختیاری ضروری است و باید از این ظرفیت برای رونق گردشگری بهره گرفت.

به گزارش مهر، چهارمحال‌وبختیاری یکی از استان‌های جنوب‌غربی زاگرس است که به واسطه شرایط توپوگرافی خاص دارای شرایط آب و هوایی منحصربه‌فرد و مناطق بکر و دیدنی بی‌شمار است.

بارش‌های قابل توجه برف و باران زمینه‌ساز فعال شدن آبشار‌‌ها و رودخانه‌های بی‌شمار در این استان شده است. وجود جنگل‌های بلوط در این استان از دیگر جاذبه‌های گردشگری است که سبب شده این استان در میان استان‌های جنگل نشین نیز قرار بگیرد.

این استان حدود ۹۰۰ روستا دارد که دارای جمعیت‌های کم‌وزیاد هستند و هرکدام از این روستا‌‌ها جذابیت‌های گردشگری خاص خود را دارند.

برخی روستاهای چهارمحال‌وبختیاری در میان جنگل‌های بلوط قرار گرفته‌اند که معماری خانه‌ها و نحوه زندگی مردم وابسته به جنگل است. برخی دیگر از روستا‌‌ها در ارتفاعات استان و در نقاط برف گیر قرار دارند که زندگی آنها وابسته به مراتع است.

برخی دیگر از روستاهای چهارمحال‌وبختیاری در کنار رودخانه‌ها هستند و زندگی این روستاییان وابسته به آب رودخانه است. نحوه فعالیت روستاییان با توجه به محل زندگی و اشتغال آنها به شغل‌های برنج کاری، دامداری، باغداری و… متفاوت است.

زیبایی‌های طبیعی روستا‌‌ها و نحوه فعالیت روستاییان از مهم‌ترین جذابیت‌های گردشگری در مناطق روستایی است که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه بخش گردشگری در چهارمحال‌وبختیاری باشد.

 در بسیاری از روستاهای چهارمحال‌وبختیاری جدا از ظرفیت معماری زیبا و جذابیت‌های گردشگری مختلف، قلعه‌های تاریخی وجود دارد که بر جذابیت‌های گردشگری افزوده است.

به عنوان مثال در روستاهای دزک، هوره، سورک و… قلعه‌های تاریخی وجود دارد.

کارشناس بخش گردشگری در استان چهارمحال‌وبختیاری گفت: هر منطقه چهارمحال‌وبختیاری، روستاهایی با جذابیت‌های متفاوت دارد که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه بخش گردشگری روستایی شود.

سجاد حسینی اظهار داشت: به عنوان مثال قرار گرفتن روستاهای شهرستان سامان چهارمحال‌وبختیاری در کنار رودخانه زاینده رود و باغات گسترده میوه در این منطقه موجب شده زیبا‌‌ترین روستا‌‌ها پدید آیند که مشابه آنها در کم‌تر نقطه‌ای از کشور مشاهده می‌شود.

وی اظهار داشت: در شهرستان کوهرنگ، روستا‌‌ها در کنار آبشار‌‌ها و چشمه‌ها و رودخانه‌ها ایجاد شده‌اند که زیبایی آنها غیرقابل توصیف است.

حسینی ادامه داد: در شهرستان لردگان، بیش‌تر روستا‌‌ها در جنگل قرار دارند که این ظرفیت موجب شده زندگی این روستاییان وابسته به جنگل باشد.

کارشناس بخش گردشگری در استان چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به این‌که توسعه بخش گردشگری در روستا‌‌ها نیازمند مشارکت روستاییان در این زمینه است، اظهار داشت: ورود گردشگر و توریست در روستا‌‌ها موجب رونق بخش صنایع دستی، ایجاد شغل و افزایش درآمد روستاییان می‌شود.

وی ادامه داد: توسعه بخش روستاگردی در چهارمحال‌وبختیاری موجب کاهش مهاجرت روستاییان به شهر‌‌ها و حاشیه‌نشینی می‌شود.

این فعال در بخش گردشگری چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به این‌که معرفی جذابیت‌های گردشگری روستایی توسط رسانه‌ها ضروری است، اظهار داشت: ورود نخستین گردشگر‌‌ها به روستا‌‌ها زمینه‌ساز توسعه روستاگردی در استان چهارمحال‌وبختیاری است.

وی ادامه داد: باید از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه گردشگری در روستا‌‌ها بهره گرفت.

وی اظهار داشت: توسعه زیرساخت‌‌ها در بخش روستاگردی در روستا‌‌ها باید مورد توجه بیش‌تر قرار بگیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال‌وبختیاری اظهار داشت: جذابیت‌های گردشگری در چهارمحال‌وبختیاری بی‌شمار هستند که از مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری این استان روستا‌‌ها هستند.

بهمن عسگری‌سوادجانی عنوان کرد: روستاهای چهارمحال‌وبختیاری از زیبا‌‌ترین روستاهای کشور به شمار می‌روند که ورود گردشگری زمینه‌ساز توسعه و ایجاد شغل در آنها می‌شود.

وی اظهار داشت: در راستای توسعه بخش گردشگری روستایی چهارمحال‌وبختیاری، راه‌اندازی اقامتگاه‌های روستایی در این استان مورد توجه قرار گرفته است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال‌وبختیاری اظهار داشت: افزایش تعداد خانه‌های مسافر روستایی در چهارمحال‌وبختیاری از مهم‌ترین اقدامات برای توسعه بخش روستاگردی در چهارمحال‌وبختیاری بوده است.

وجود ۱۰۵ خانه مسافر در روستاهای چهارمحال‌وبختیاری

وی ادامه داد: در حال حاضر خانه‌های مسافر در روستاهای استان چهارمحال‌وبختیاری از ۶۶ خانه به ۱۰۵ خانه مسافر افزایش یافته است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به این‌که برگزاری جشنواره روستاگردی در روستاهای تاریخی استان از دیگر اقدامات در این استان برای معرفی روستا‌‌ها است، ادامه داد: برگزاری جشنواره در روستای «یاسه‌چای» برای معرفی روستا و ورود مسافر و گردشگر یکی از اقدامات میراث فرهنگی در این استان بوده است.

 

بهمن عسگری گفت: توسعه روستاگردی نیازمند مشارکت روستاییان است که باید در این زمینه با جدیت وارد شوند و دولت نیز در این راستا حمایت‌های لازم را انجام دهد.