معاون وزیر ارشاد در مراسم آغاز هفته کتاب کتاب تجربیات مختلف نسلهای گذشته بشر را به ما منتقل میکند بیستوپنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با به صدا درآمدن زنگ مطالعه توسط معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دبیرستان فرزانگان بوشهر آغاز بهکار کرد. به گزارش ایلنا، بیستوپنجمین دوره هفته کتاب جمهوری […]
معاون وزیر ارشاد در مراسم آغاز هفته کتاب
کتاب تجربیات مختلف نسلهای گذشته بشر را به ما منتقل میکند
بیستوپنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با به صدا درآمدن زنگ مطالعه توسط معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دبیرستان فرزانگان بوشهر آغاز بهکار کرد.
به گزارش ایلنا، بیستوپنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران صبح دیروز با حضور محسنجوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجیدغلامیجلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و دبیر بیستوپنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی، علیاصغرسیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدهماحوزی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر و مسؤولان استانی در دبیرستان فرزانگان بوشهر کار خود را آغاز کرد.
محسن جوادی در ابتدای این مراسم ضمن تبریک آغاز بیستوپنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: امروز فرصت مناسبی برای صحبت کردن درباره کتاب و کتابخوانی است چراکه در ایام برگزاری هفته کتاب و جشنواره «پایتخت کتاب ایران» هستیم. شاید برای شما دانشآموزان این پرسش پیش آید که چرا همیشه از کتاب سخن میگوییم و این کالای فرهنگی آنقدر مهم است؟ و این که چرا خداوند در قرآنکریم بارها به نوشتن قسم خورده است؛ به عبارت بهتر چرا با وجود این که آیههای قرآن بهصورت شفاهی به پیامبر اسلام (ص) وحی شدهاند اما در قرآن با کلمه کتاب درباره آن صحبت شده است؟
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که کتاب، تجربههای مختلف بشر و نسلهای گذشته را به ما منتقل میکند، توضیح داد: انسان عاقل کسی است که از تجربههای دیگران استفاده کند و بر دانایی خود بیفزاید. در غیراین صورت یک فرد در طول عمر کوتاه خود چگونه میتواند این تجربهها را کسب کند.
او با تأکید بر این نکته که کتاب، تجربه زیستی دیگران را انتقال میدهد، ادامه داد: کتاب تنها باعث دانایی نمیشود چراکه کتاب این قابلیت را دارد تا احساسات، دردها و رنجهای دیگر انسانهای دیگر را به ما منتقل کند. تا زمانی که رنج دیگران را ندانیم، نمیتوانیم کار خاصی انجام دهیم. برای مثال چطور میشود فردی کتاب «بینوایان» را نخوانده باشد و بتواند درباره زندگی افراد طبقه ضعیف صحبت و مشکلات آنها را حل کند؟
اظهار کرد: جهانیان، ایران را با کتابهای ارزشمند دانشمندانی چون ابنسینا، ابوریحان و زکریارازی میشناسند. امیدواریم به جایگاهی برسیم که وقتی اسم ایران میآید، مردم یاد کتاب دانشمندان و مشاهیر روز بیفتند. این اتفاق دور از دسترسی نیست و با تلاش و کوشش امکانپذیر است.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: توصیه من به شما جوانان این است که نوشتن را از امروز شروع کنید. چرا که نوشتن به شما کمک میکند تا به افکار خود نظم دهید و دارای اندیشه منطقی باشید. اگر امروز به نوشتن نپردازید، شاید دیگر چنین فرصتی برای شما فراهم نشود.
وی با بیان این که ما مردمان بخشندهای داریم و باید فرهنگ اهدای کتاب در جامعه را زنده کنیم، بیان کرد: موضوع دیگری که اهمیت دارد، زکات علم است؛ اگر انسان ثروتی داشته باشد و آن را بخشش کند، کار بسیار شایستهای انجام داده است اما شایستهتر آن است که به بخشش داناییهای خود بپردازیم و از این کار غفلت نکنیم.
جوادی افزود: من هم مانند خیلی از شما دوستان متوجه چالشهای پیش روی کتابخوانی هستم و میدانم که دنیای امروز کتاب، رقیبان بسیار زیادی دارد اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که هیچ کدام از این تفریحات نمیتواند جای کتاب را بگیرد چراکه هیچ کدام ثمره کتاب را ندارد. به مشکلات حوزه کتاب واقفم و میدانم که شاید کتابخانه مناسب یا کتابهای خوب در اختیار نداشته باشید اما شما باید به این نکته توجه کنید که هیچگاه مسیر موفقیت هموار نیست و باید با تلاش و کوشش این راه را هموار کنیم.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: بدون شک در هر منطقهای، مقوله کتاب و کتابخوانی مشکلات خاص خود را دارد و این مشکلات متفاوت است. بنابراین از شما دانشآموزان میخواهم مشکلات و چالشهای این حوزه را مکتوب کنید و برای همکاران ما در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر ارایه دهید تا آنها نیز این مطالب را به ما انتقال دهند. ضمن استفاده از نظرات شما، به سه نفری که بهترین پیشنهاد را برای بهبود فضای کتاب و کتابخوانی ارایه دهند، جوایزی اهدا خواهیم کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.