رییس سندیکای صنعت برق مطرح کرد یک تیر و دونشان بخش خصوصی در جذب فاینانسهای برقی رییس سندیکای صنعت برق ایران با تأکید بر اینکه بخش خصوصی مخالف ورود سرمایهگذاری خارجی نیست، معتقد است سرمایهگذاری خارجی نباید به فلج شدن بخش خصوصی داخلی منجر شود. به گزارش ایرنا، علیبخشی گفت: برای فرار از بحران اقتصادی […]
رییس سندیکای صنعت برق مطرح کرد
یک تیر و دونشان بخش خصوصی در جذب فاینانسهای برقی
رییس سندیکای صنعت برق ایران با تأکید بر اینکه بخش خصوصی مخالف ورود سرمایهگذاری خارجی نیست، معتقد است سرمایهگذاری خارجی نباید به فلج شدن بخش خصوصی داخلی منجر شود.
به گزارش ایرنا، علیبخشی گفت: برای فرار از بحران اقتصادی در صنعت برق، به سراغ تأمینکنندگان سرمایه خارجی رفتهایم که اگر با دیپلماسی هوشمندانهای همراه نباشد، میتواند صنعت برق کشور را به نابودی بکشاند و پای واردکنندگان کالاهای بیکیفیت را به کشور باز کند.
رییس سندیکای صنعت برق ایران با بیان اینکه بهطور متوسط ۷۰ درصد ظرفیت واحدهای تولیدی صنعت برق کشور به دلیل رکود بدون استفاده مانده است، گفت: در حالی که تولیدکنندگان داخلی با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند، نباید اجازه دهیم پروژهها به واسطه شیوه غلط جذب سرمایه، با کالاهای خارجی اجرایی شوند.
وی افزود: متأسفانه آن بخش از سرمایهگذاری خارجی صنعت برق که اجرایی شده، از جنس «فاینانسِ به شرط ورود کالا و تجهیزات کشور تأمینکننده مالی» بوده است.
بخشی در مورد سهم کالاهای خارجی در این پروژهها نیز گفت: سهم کالاهای خارجی در برخی پروژهها ۳۰ درصد و در برخی پروژهها نیز تا ۷۰ درصد اعلام شده است اما معتقدیم که تأمین ۱۰ درصدی کالا و تجهیزات نیز اضافه است زیرا نیازی به واردات کالا در صنعت برق نداریم.
وی به تشریح الگوهای پیشنهادی بخش خصوصی برای «ورود سرمایه بدون آسیب به بخش خصوصی» پرداخت و افزود: روش نخست اینکه بخش خصوصی در کنار تأمینکننده خارجی قرار گیرد؛ از آنجا که بخش خصوصی میداند چه کالاهایی را باید از خارج از کشور تأمین کند و چه کالاهایی تولید داخل دارد، از ورود کالاهایی مشابه تولید داخل جلوگیری میکند.
رییس سندیکای صنعت برق ایران ادامهداد: به این ترتیب هم پای کالاهای خارجی به کشور وارد نمیشود و هم فاینانس اتفاق میافتد.
بخشی در این ارتباط افزود: به عنوان نمونه با واردات ترانسفرماتورهای آماده از کشورهای دیگر، در عمل به فلج شدن تولیدکنندهها و به نابودی آنها کمک میکنیم؛ اما وقتی بخش خصوصی در کنار سرمایهگذار خارجی قرار گیرد، به جای خرید ترانسفرماتور، قطعههایی که اکنون وارد میکنیم (مانند هسته ترانسفرماتور) را از طرف خارجی خریداری میکنند.
وی اضافهکرد: در این روش، در ازای فاینانس، کالایی را خریداری میکنیم که ورود آن نه تنها ضربهای به صنعت نمیزند، بلکه کالای مورد نیاز نیز تأمین میشود.
رییس سندیکای صنعت برق ایران، دومین الگوی پیشنهادی بخش خصوصی برای سرمایهگذاری خارجی را تأسیس شرکت مشترک (جوینت ونچر) با شرکتهای داخلی و احداث خط تولید در داخل کشور به منظور تأمین نیاز داخلی و صادرات به بازارهای منطقه بیان کرد.
بخشی گفت: با اجرای این الگو، ضمن جذب سرمایه خارجی، بخش داخلی نیز مشارکت خواهد داشت و رقابتی سالم در کشور ایجاد میشود؛ علاوه بر این، محصولات تولید این مشارکت میتواند راهی بازارهای منطقه شود.
وی گفت: صنعت برق در طول ۴۰ سال گذشته از یک صنعت بهطور کامل وابسته به یک صنعت صددرصد خودکفا تبدیل شده است. بهطوریکه اکنون در تأمین ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت برق خودکفا و در بخش پیمانکاری و خدمات فنی مهندسی نیز صددرصد به تولید داخلی دست یافتهایم.
بخشی، ارزش صادرات صنعت برق را حدود ۳ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: افزایش صدور کالا و خدمات در دو فاز به ۱۰ و ۲۵ میلیارد دلار امکانپذیر است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.