معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیهای نحوه کمک به تشکلهای مطبوعاتی را اعلام کرد. به گزارش فارس، متن اطلاعیه به این شرح است: تشکلهای مطبوعاتی به دو گروه تقسیم میشوند: آنهایی که از هر رسانه عضو، یک نماینده حضور دارد که معمولاً صاحبامتیاز یا مدیر مسؤول است. چنین تشکل هایی، «مدیریتی» […]
معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیهای نحوه کمک به تشکلهای مطبوعاتی را اعلام کرد.
به گزارش فارس، متن اطلاعیه به این شرح است:
تشکلهای مطبوعاتی به دو گروه تقسیم میشوند:
آنهایی که از هر رسانه عضو، یک نماینده حضور دارد که معمولاً صاحبامتیاز یا مدیر مسؤول است. چنین تشکل هایی، «مدیریتی» نامیده میشوند و تشکلهایی که افراد به صفت حقیقی خود، عضو میشوند و مانعی برای عضویت چندین نفر از یک رسانه در آن تشکل وجود ندارد که این گروه، تشکلهای «روزنامه نگاری» نامیده میشوند.
تشکلهایی که دارای شرایط زیر باشند مورد حمایت قرار میگیرند:
١- از یکی از دستگاههای حاکمیتی مربوط (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت کشور یا وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی) مجوز داشته باشند.
٢- مطابق اساسنامه، همه اعضای آن از روزنامه نگاران و یا مدیران رسانهای باشند (حضور سایر افراد یا صنوف وابسته به صورت افتخاری و فاقد حق رأی بلامانع است.)
٣- مطابق اساسنامه، آخرین انتخابات آنها به تأیید نهاد نظارتی مندرج در اساسنامه رسیده باشد.
٤- مطابق اساسنامه، دوره قانونی هیأت مدیره آنان منقضی نشده باشد.
٥- دارای سایت رسمی باشند که در آن، همه موارد زیر قابل مشاهده باشد:
الف- اساسنامه و آخرین تغییرات آن
ب- اسامی کلیه اعضا به تفکیک نام، تاریخ عضویت و سایر اطلاعات که در آن تشکل رایج است (از قبیل نوع عضویت، نام رسانه و …)
ج- میزان حضور در آخرین مجمع عمومی به تفکیک حاضرانی که شخصاً شرکت کردهاند و آنانی که وکیل فرستادهاند.
ذکر این نکته ضروری است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مانعی برای فعالیت تشکلهای فاقد مشخصات بالا ایجاد نمیکند امّا مشورت، مشارکتطلبی، واگذاری امور و حمایتهای خود را صرفاً متوجه تشکلهایی با شرایط بالا میداند. به عنوان مثال ممکن است در اساسنامه تشکلی، پیشبینی شده باشد که دورة هیأت مدیره به صورت خودکار، تمدید شود یا تقاضا برای برگزاری مجمع و حضور نماینده ناظر داده باشد اما به هر دلیلی، مجمع عمومی برگزار نشده باشد چنین تشکلهایی اگرچه ممکن است غیرقانونی نباشند اما تا رفع نقص، در زمره تشکلهای مورد حمایت معاونت مطبوعاتی قرار نمیگیرند.
میزان کمک به تشکلها نیز تابع متغیرهای زیر است:
١) تعداد اعضا (با امکان راستیآزمایی)
٢) تعداد اعضایی که شخصاً در آخرین مجمع عمومی شرکت کردهاند که از طریق سایت رسمی قابل مشاهده است.
٣) فرایند عضوگیری شفاف. هر فردی که شرایط مندرج در اساسنامه را داراست بتواند عضو شود و موافقت با عضویت او صرفاً مشخصات یا مستندات حرفهای باشد که معیارهای مشخصی دارد و حتی ممکن است توسط کمیتهای مصرح در اساسنامه، ارزیابی شود، اما تبعیض در قبول عضویت دو درخواست مشابه، به معنای پذیرش گزینشی و رفتار غیرصنفی است.
٤) خدمات حرفهای یا رفاهی به اعضا با ضوابط و رفتار روشن (ارزیابی توسط اداره کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی صورت میپذیرد.)
۱۰مبالغ حمایتی صرفاً به حسابی که به نام تشکل است واریز و در راستای شفافیت، اطلاعرسانی میشود. ضمناً در طرحها و برنامههای ویژه هر تشکل نیز مشارکت جداگانه صورت میپذیرد و مورد حمایت قرار میگیرند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.