صادرات آلومینای ایران به تاجیکستان و آذربایجان

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران خبر داد صادرات آلومینای ایران به تاجیکستان و آذربایجان مدیرعامل شرکت آلومینای ایران از توسعه صادرات، رشد تولید و افزایش ذخایر کشف شده برای این شرکت خبر داد.  به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، تورج‌زارع مدیرعامل شرکت آلومینای ایران (جاجرم) […]

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران خبر داد

صادرات آلومینای ایران به تاجیکستان و آذربایجان

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران از توسعه صادرات، رشد تولید و افزایش ذخایر کشف شده برای این شرکت خبر داد.

 به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، تورج‌زارع مدیرعامل شرکت آلومینای ایران (جاجرم) تصریح‌کرد: پیش‌تر تنها تاجیکستان مشتری آلومینای ایران بود اما خوشبختانه از اوایل سال‌جاری کشور آذربایجان نیز از ما خرید داشته است. به گفته وی، تاکنون ۲۰ هزار تن صادرات به این دو کشور انجام شده است.

وی در مورد تولید این شرکت اظهارداشت: گزارشی که تا ۱۹ آبان تهیه شده حاکی از آن است که ۱۵۴ هزار تن آلومینا تولید شده است که نسبت به سال گذشته ۳٫۳ درصد افزایش تولید را شاهد بوده‌ایم. برنامه سال‌جاری تولید ۲۴۵ هزار تن آلومینا است که با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته محقق خواهد شد.

زارع در مورد برنامه اکتشافی شرکت آلومینای جاجرم گفت: از سال گذشته اکتشافاتی که در شرکت آلومینای ایران انجام شد و براساس آن حدود ۱۶ هزار متر حفاری اکتشافی صورت گرفت. حاصل این برنامه ۱۶ میلیون تن ذخیره قطعی بوکسیت بود.

کشف ذخایر جدید

وی ادامه داد: با احتساب ذخایر قبلی هم‌اکنون میزان ذخایر بوکسیت این شرکت به ۳۶ میلیون تن رسیده است. به گفته زارع، برنامه سال‌جاری نیز حفاری اکتشافی به میزان ۲۰ هزار متر است که از این میزان ۵۰ درصد حفاری‌ها انجام گرفته است. تا پایان سال نیز مابقی آن انجام خواهد گرفت که براساس آن ذخیره شرکت افزایش پیدا می‌کند. انتظار می‌رود میزان ذخایر قطعی بوکسیت توسط این شرکت به حدود ۵۰ میلیون تن افزایش یابد.

مدیرعامل آلومینای ایران درباره طرح آلومینیم گفت: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه ۸۲ درصد است. عمده تجهیزاتی که ساخت خارج بود وارد شده و تجهیزات بخش راه‌اندازی باقی‌مانده است. تجهیزات داخلی نیز ساخته شده و در محل پروژه تحویل داده ‌شده و در حال حاضر عملیات نصب آنها در حال انجام است.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد عملیات مهندسی (سیویل) پروژه نیز انجام شده است. در زمینه تأمین مالی نیز امیدوار هستیم با حمایت ایمیدرو تأمین می‌شود. پیش‌بینی ما بر این است که سال آینده این پروژه به بهره‌برداری برسد.

زارع درباره بومی‌سازی در این شرکت گفت: بیش‌تر قطعات کارخانه‌ آلومینا که در حال حاضر فعالیت می‌کند، ساخت داخل بوده و از داخل کشور تأمین می‌شود. طی ۲۰ سالی که کارخانه مشغول به‌کار است، عمده قطعات بومی‌سازی شده است. البته بخشی از قطعات که مربوط به بخش‌های ویژه‌ای از کارخانه است را از سازندگان اصلی خریداری می‌شود. خوشبختانه مشکل ویژه‌ای در این باره وجود ندارد و بیش‌تر قطعات در داخل بومی‌سازی شده است.

 

وی با اشاره به طلب‌های این شرکت از المهدی و ایرالکو گفت ۵۰ درصد از طلب‌های گذشته از سوی این دو شرکت پرداخت شده است.