سرعت ساخت و ساز، شهر‌ها را به اتاق گاز تبدیل کرده است

سرعت ساخت و ساز، شهر‌ها را به اتاق گاز تبدیل کرده است رییس هیأت مدیره انجمن ترویج علم ایران گفت: سرعت ساخت و ساز‌ها در شهر‌ها و توسعه کلان‌شهرها موجب شده تا شهر‌ها به اتاق‌های گاز تبدیل شوند. به گزارش ایرنا، اکرم قدیمی روز سه شنبه در همایش تاب‌آوری محیط‌زیستی شهرهای تهران افزود: اتاق‌های گاز […]

سرعت ساخت و ساز، شهر‌ها را به اتاق گاز تبدیل کرده است

رییس هیأت مدیره انجمن ترویج علم ایران گفت: سرعت ساخت و ساز‌ها در شهر‌ها و توسعه کلان‌شهرها موجب شده تا شهر‌ها به اتاق‌های گاز تبدیل شوند.

به گزارش ایرنا، اکرم قدیمی روز سه شنبه در همایش تاب‌آوری محیط‌زیستی شهرهای تهران افزود: اتاق‌های گاز موجب نابودی ساکنان شهر‌ها و انتشار آن موجب تخریب محیط‌زیست اطراف می‌شود.

وی ادامه داد: همین نابودی تدریجی و گاهی سریع محیط‌زیست، تاب‌آوری در قبال چنین تخریبی را پیش از پیش مهم و حیاتی می‌کند.

وی به تاب‌آوری شهر‌ها اشاره کرد و گفت: تاب‌آوری که از آن با عناوین مقاوم‌سازی و یا انعطاف‌پذیری نیز یاد می‌شود، در سیستم‌های پیچیده شهری و در قالب اکولوژی شهری امکان هماهنگ کردن و یکسان‌سازی عوامل انسانی و اکولوژیکی را با در نظر گرفتن چالش‌ها فراهم می‌کند.

قدیمی تأکید کرد: بدون شک شهر‌ها به عنوان مجموعه‌ای گاهی همگن و گاهی ناهمگن باید توانایی مقاومت در بحران‌ها و برگشت پذیری را دارا باشند که نکته قابل توجه ابعاد مختلف تاب‌آوری در برابر حوادث و سوانح است.

وی افزود: زمانی که صحبت از تاب اوری می‌شود بیش‌تر مردم از مقاومت در برابر سوانح طبیعی مانند زلزله و توفان یاد می‌کنند در حالیکه در حال حاضر بیش‌تر شهر‌ها به ویژه کلان‌شهرها نیازمند تاب‌آوری در برابر بحران‌هایی با منشأ انسانی به ویژه تخریب محیط‌زیست و آلودگی هوا هستند.

وی تأکید کرد: تجربه تلخ سال‌های اخیر نشان داده است با وجود شعار‌ها و توجهات زیادی که در این زمینه صورت گرفته شهر‌ها به شدت در برابر تخریب زیست‌محیطی ضعیف عمل کرده است و نبود آگاهی کافی و شاید تصمیم راسخ باعث شد اقدامات در این حوزه نه تنها گامی روبه جلو در حوزه تاب‌آوری زیست‌محیطی نباشد که گاهی شکل‌دهنده بحران‌های جدید زیست‌محیطی در شهر‌ها نیز شده است.

وی به مقایسه تخریب محیط‌زیست تهران در سال‌های ٧٠ تا ٨٠ پرداخت و گفت: اکنون دیگر باغ‌های طرشت یا الهیه فقط برای ما به اسم و یادی تبدیل شده‌اند و این ناشی از فقدان انعطاف‌پذیری یا تاب‌آوری کلان‌شهر تهران در برابر فجایع زیست‌محیطی است.

 

وی اظهار کرد: بدون شک شهرهای تاب‌آور توانایی دارند رگ‌ها و شریان‌های حیاتی خود را حفظ کنند و در صورت تخریب و با صدمه دیدن دوباره به حالت قبل بازگردند که باید تلاش کنیم تا این تاب‌آوری را در کلان‌شهرهای خود ایجاد کنیم.